ΑρχικήrapidalertKEVIN MITNICK - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επίσημη συνέντευξη του διάσημου hacker!

KEVIN MITNICK – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επίσημη συνέντευξη του διάσημου hacker!

Είστε έτοιμοι για την πρώτη, επίσημη συνέντευξη του Kevin Mitnick, του πιο διάσημου hacker της εποχής μας, στην Ελλάδα, αποκλειστικά στο SecNews TV;

Αναμφίβολα, κανένας δεν θα ήθελε να χάσει μια από τις αποκλειστικές συνεντεύξεις του διάσημου Αμερικανού hacker που αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο τόσο για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους που πιστεύουν στο έργο του και δηλώνουν μεγάλοι θαυμαστές του όσο και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις συμβουλές ενός καταξιωμένου επαγγελματία στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων με σκοπό να γίνουν καλύτεροι στο τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας.

Ο Kevin Mitnick, όντας ένας επιτυχημένος Cyber Security Consultant, τονίζει την σημαντικότητα του security awareness στους χρήστες τόσο στην απλή χρήση των προσωπικών social media όσο και ως μέλη μιας επιχείρησης.

Η ομάδα του SecNews ευχαριστεί θερμά τον Kevin Mitnick για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή που χαρίζει στο ελληνικό κοινό.

Δείτε όλη την συνέντευξη:

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

O Kevin Mitnick μιλάει αποκλειστικά στο SecNews για την ζωή του, την πρώτη του επαφή με το hacking και την εξέλιξή του, που τον καθιέρωσαν πλέον ως έναν θρύλο στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Στη συνέντευξή του, ο Kevin Mitnick θίγει μερικά από τα πιο κρίσιμα και σημαντικά θέματα ασφαλείας αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες και οι οργανισμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την πολύχρονη εμπειρία του.

Μη χάσετε τις συμβουλές που έχει να σας δώσει ο πιο διάσημος hacker της εποχής μας ώστε να γίνετε ένας ενημερωμένος χρήστης αναφορικά με την ασφαλή χρήση και πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ο Kevin Mitnick δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange, ο οποίος εκδιώχθη από την πρεσβεία του Εκουαδόρ και συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές.

Με αφορμή την σύλληψη του Julian Assange που έκανε τον γύρο του κόσμου, ο Kevin Mitnick αναφέρεται και στην προσωπική του εμπειρία από τις φυλακές των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα την περίοδο της απομόνωσής του, όπου ήταν έγκλειστος για έναν ολόκληρο χρόνο.

Λίγα λόγια για τον Kevin Mitnick

Ο Kevin Mitnick είναι ένας από τους πιο διάσημους Αμερικανούς hackers. Έχοντας εισβάλει σε πολλά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αποκτώντας μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά, τον καταδίκασαν σε φυλάκιση για ηλεκτρονικά εγκλήματα και κατοχή πλαστών στοιχείων. Ο Kevin Mitnick απέκτησε πολλούς υποστηρικτές που πίστευαν ότι η τιμωρία του ήταν υπερβολική και τον θεώρησαν τον μεγαλύτερο hacker της εποχής μας καθώς επίσης και τον  social engineer.

Ο Mitnick έχει γράψει 3 βιβλία γύρω από το social engineering και τα κενά ασφαλείας σε συστήματα. Έχει ιδρύσει την δικιά του εταιρία που ασχολείται με θέματα ασφαλείας σε δίκτυα (Mitnick Security Consulting). Επίσης πραγματοποιεί σεμινάρια ασφαλείας σε μεγάλες εταιρίες του χώρου σε ολο τον κόσμο.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή με υπολογιστές, και συνδυάζοντας την ικανότητα του στο phreaking άρχισε να ασχολείται με την απόκτηση απομακρυσμένης πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το 1987 συλλαμβάνεται για πρώτη φορά για επίθεση hacking. Tον επόμενο χρόνο, κατηγορήθηκε ξανά για εισβολή σε πληροφοριακό σύστημα αποκτώντας πρόσβαση σε πηγαίο κώδικα της Digital Equipment Corporation και καταδικάζεται σε έναν χρόνο φυλάκιση.

Ο Kevin Mitnick από την περίοδο της αποφυλάκισης του και έπειτα συνέχισε να ασχολείται με το hacking ταξιδεύοντας σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής για να αποφύγει πάλι τη σύλληψη, χρησιμοποιώντας παραποιημένα στοιχεία. Σύντομα έγινε το επίκεντρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και του FBI. Τελικά το 1995 ο Kevin Mitnick συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση. Όταν αποφυλακίστηκε το 2000 του απαγόρευσαν την χρήση συσκευών με πληκτρολόγιο για χρόνια.

Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews γιατί ακολουθούν πολλές ακόμα εκπλήξεις!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS