ΑρχικήinetΗ Apple σταματά την πώληση προϊόντων της στη Ρωσία

Η Apple σταματά την πώληση προϊόντων της στη Ρωσία

Η Apple έκανε γνωστό, μέσω εκπροσώπου της, ότι σταματά την πώληση των προϊόντων της στη Ρωσία λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία.

Η Apple δεν έχει φυσικά καταστήματα στη Ρωσία και συνήθως αποστέλλει τα τηλέφωνα, τους υπολογιστές και τα tablet της μέσω των ηλεκτρονικών της καταστημάτων και μέσω καταστημάτων λιανικής τρίτων.

Δείτε επίσης: Airbnb: Δωρεάν στέγαση σε 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες

Η εταιρεία είχε πρόσφατα διακόψει την υπηρεσία Apple Pay στη Ρωσία μετά την επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις ρωσικές τράπεζες και τώρα φαίνεται ότι βάζει και άλλους περιορισμούς και για άλλες υπηρεσίες της. Η Apple φαίνεται ότι έχει περιορίσει τις εφαρμογές για τα ρωσικά κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RT και Sputnik, ώστε να είναι ορατές μόνο στη Ρωσία. Επιπλέον, το Apple Maps δεν εμφανίζει πλέον την κυκλοφορία στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους ανθρώπους στη χώρα.

Το App Store θα συνεχίσει να λειτουργεί και οι χρήστες στη Ρωσία θα εξακολουθούν να μπορούν να ενημερώνουν το λογισμικό τους.

Η ανακοίνωση της Apple σχετικά με τη διακοπή των πωλήσεων και τους περιορισμούς των υπηρεσιών, ήρθε λίγο μετά την ανάρτηση του Υπουργού ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, ότι η Apple σταμάτησε να πουλά τα προϊόντα της στη Ρωσία. Στην ανάρτηση υπήρχε και ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook.

Δείτε επίσης: Ουκρανία – Σύνορα: Η Tesla προσφέρει δωρεάν supercharging

Apple σταματά πώληση προϊόντων Ρωσία
Η Apple σταματά την πώληση προϊόντων της στη Ρωσία

Με αυτή την κίνηση, η Apple προστίθεται στη λίστα με τις εταιρείες που έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των Disney, UPS και FedEx. Ο πετρελαϊκός γίγαντας Shell ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποχωρεί από όλες τις δραστηριότητες της Ρωσίας. Επίσης, οι General Motors και Volvo ανέστειλαν τις εξαγωγές οχημάτων στη Ρωσία.

Άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης κάνει αλλαγές που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Google έχει απενεργοποιήσει τα εργαλεία ζωντανής κυκλοφορίας στους χάρτες της, ενώ το Facebook και το YouTube έχουν περιορίσει την εμβέλεια των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Ανησυχούμε βαθύτατα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν ως αποτέλεσμα της βίας“, είπε ο εκπρόσωπος της Apple. “Υποστηρίζουμε τις ανθρωπιστικές προσπάθειες, παρέχουμε βοήθεια για την εκτυλισσόμενη προσφυγική κρίση και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τις ομάδες μας στην περιοχή“.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS