ΑρχικήinetAirbnb: Δωρεάν στέγαση σε 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες

Airbnb: Δωρεάν στέγαση σε 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Airbnb ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε έως και 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες.

Airbnb δωρεάν στέγαση Ουκρανούς πρόσφυγες

Οι διαμονές θα χρηματοδοτηθούν από δωρεές στο Airbnb.org Refugee Fund, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια που προσφέρουν οι ίδιοι οι οικοδεσπότες στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Ουκρανία – Σύνορα: Η Tesla προσφέρει δωρεάν supercharging

Ο Brian Chesky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, κάλεσε τους ανθρώπους να ανοίξουν τα σπίτια τους στην Πολωνία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς συνανθρώπους τους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω της πολεμικής κατάστασης με τη Ρωσία.

Ο Chesky και δύο άλλα στελέχη της Airbnb έστειλαν επιστολές σε Ευρωπαίους ηγέτες των χωρών που συνορεύουν με την Ουκρανία, για να προσφέρουν την υποστήριξη της Airbnb με τη στέγαση προσφύγων. Ενώ η στέγαση θα είναι προσωρινή, η εταιρεία είπε ότι “θα συνεργαστεί στενά με τις κυβερνήσεις για να υποστηρίξει καλύτερα τις συγκεκριμένες ανάγκες σε κάθε χώρα, μεταξύ άλλων παρέχοντας μακροχρόνιες διαμονές“.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Η Airbnb αναγνωρίζει ότι λόγω της κατάστασης, ορισμένοι Ουκρανοί πολίτες που χρειάζονται στέγαση, μπορεί να μην έχουν πρόσβαση σε συσκευές ή Διαδίκτυο για να κάνουν κράτηση διαμονής στην πλατφόρμα. Γι’ αυτό το λόγο, η εταιρεία είπε ότι θα συνεργαστεί με “μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κράτηση και τον συντονισμό της διαμονής για τους επισκέπτες πρόσφυγες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη φυλή κλπ“.

Η στέγαση προσφύγων αποτελεί μέρος του Airbnb.org, ενός ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ξεκίνησε μετά τον τυφώνα Sandy. Ο οργανισμός παρέχει προσωρινή στέγαση σε ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις. Το καλοκαίρι, η Airbnb είχε ανακοινώσει τη δωρεάν φιλοξενία 20.000 Αφγανών.

Μάθετε περισσότερα: Airbnb: Θα φιλοξενήσει δωρεάν 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, με πάνω από 500.000 Ουκρανούς πρόσφυγες να έχουν εισέλθει στις γύρω χώρες τις τελευταίες ημέρες, καθώς κλιμακώνεται η ρωσική εισβολή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τα κράτη μέλη να χορηγήσουν προσωρινό άσυλο σε όλους τους αφιχθέντες Ουκρανούς για έως και τρία χρόνια.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS