ΑρχικήinetAirbnb: Θα φιλοξενήσει δωρεάν 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

Airbnb: Θα φιλοξενήσει δωρεάν 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, δήλωσε ότι η εταιρεία θα φιλοξενήσει δωρεάν στα σπίτια της σε όλο τον κόσμο, 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ακίνητα που βρίσκονται στην πλατφόρμα της Airbnb και οι διαμονές θα χρηματοδοτηθούν από την ίδια την εταιρεία, σύμφωνα με τη δήλωση του Chesky στο Twitter. Ωστόσο, ο CEO δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το ποσό που θα δαπανήσει η εταιρεία ή το χρονικό διάστημα για το οποίο θα μπορέσουν να μείνουν οι Αφγανοί πρόσφυγες στα ακίνητα της Airbnb.

Δείτε επίσης: All-girls robotics team Αφγανιστάν: Τα κορίτσια θέλουν να φύγουν από τη χώρα λόγω Ταλιμπάν

Airbnb δωρεάν Αφγανούς πρόσφυγες
Airbnb: Θα φιλοξενήσει δωρεάν 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

Οι ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν απομακρύνει από το Αφγανιστάν περίπου 48.000 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, ενώ χιλιάδες άλλοι εξακολουθούν να προσπαθούν να διαφύγουν από τη χώρα, φοβούμενοι αντίποινα από τους Ταλιμπάν μαχητές που βρίσκονται τώρα στην εξουσία.

Το κύριο σημείο εξόδου είναι το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα. Οι Ταλιμπάν έχουν ορίσει προθεσμία αεροπορικής μεταφοράς έως τις 31 Αυγούστου και πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι δεν θα προλάβουν να φύγουν.

Δείτε επίσης: Facebook και TikTok συνεχίζουν το ban στους Ταλιμπάν- Τι γίνεται με το Twitter;

Ο εκτοπισμός και η εγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ και αλλού είναι μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας“, δήλωσε ο Chesky. “Αισθανόμαστε ευθύνη να προσφέρουμε“.

Επίσης, πρόσθεσε: “Ελπίζω ότι αυτό εμπνέει και άλλους ηγέτες επιχειρήσεων να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο“.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb προέτρεψε τους οικοδεσπότες της εταιρείας να “επικοινωνήσουν” μαζί του εάν θέλουν να φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες και οικογένειες προσφύγων και δεσμεύτηκε να τους συνδέσει με τα κατάλληλα άτομα στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Airbnb: Η “καταστολή” των party απέκλεισε πάνω από 100.000 κρατήσεις

Ευτυχώς, πολλές εταιρείες κάθε είδους και μεγέθους σπεύδουν να δείξουν την υποστήριξή τους στα θύματα σε τέτοιες περιόδους μεγάλης κρίσης. Η Texas Medical Technology, προμηθευτής και διανομέας ιατρικού εξοπλισμού, δήλωσε στο CNBC ότι σχεδιάζει να προσλάβει 100 Αφγανούς πρόσφυγες μέσα σε ένα χρόνο σε εργοστάσιο στο Χιούστον.

Από την άλλη, δεν είναι η πρώτη φορά που η Airbnb καλύπτει το κόστος στέγασης ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Σύμφωνα με την εταιρεία, τουλάχιστον 75.000 άνθρωποι έχουν βρει ένα μέρος για να μείνουν σε περίοδο κρίσης, από το 2012 έως τώρα.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS