ΑρχικήinetFacebook και TikTok συνεχίζουν το ban στους Ταλιμπάν- Τι γίνεται με το...

Facebook και TikTok συνεχίζουν το ban στους Ταλιμπάν- Τι γίνεται με το Twitter;

Το Facebook και το TikTok δήλωσαν χθες, Τρίτη, ότι δεν σκοπεύουν να άρουν τις απαγορεύσεις (ban) σε περιεχόμενο που προωθεί τους Ταλιμπάν στις πλατφόρμες τους, μετά την ανάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για το Twitter.

Δείτε επίσης: All-girls robotics team Αφγανιστάν: Τα κορίτσια θέλουν να φύγουν από τη χώρα λόγω Ταλιμπάν

Facebook TikTok Twitter Ταλιμπάν
Facebook και TikTok συνεχίζουν το ban στους Ταλιμπάν- Τι γίνεται με το Twitter;

Οι δύο μεγάλες social media εταιρείες (Facebook, TikTok) λένε ότι πήραν αυτή την απόφαση, καθώς αντιλαμβάνονται τους Ταλιμπάν ως τρομοκρατική οργάνωση. Το Facebook δήλωσε ότι έχει μια ειδική ομάδα συντονιστών περιεχομένου που παρακολουθεί και αφαιρεί αναρτήσεις, εικόνες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν.

Το Αφγανιστάν βρίσκεται σχεδόν ολοκληρωτικά στον έλεγχο των Ταλιμπάν, αφού η ομάδα κατέλαβε και την πρωτεύουσα της χώρας, Καμπούλ, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Facebook ban

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο CNBC: “Οι Ταλιμπάν τιμωρούνται ως τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο και τους έχουμε απαγορεύσει τις υπηρεσίες μας βάσει των πολιτικών που έχουμε για επικίνδυνες οργανώσεις“.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: End-to-end encryption σε φωνητικές και βίντεο κλήσεις

Στην πραγματικότητα, το ban του Facebook στους Ταλιμπάν υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα αφαιρεί λογαριασμούς που διατηρούνται από ή για λογαριασμό των Ταλιμπάν, καθώς και λογαριασμούς που τους υποστηρίζουν και τους εκπροσωπούν.

Έχουμε επίσης μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων του Αφγανιστάν, που μιλούν Dari και Pashto και έχουν γνώση του τοπικού context, βοηθώντας μας να εντοπίσουμε και να προειδοποιήσουμε για πιθανά ζητήματα στην πλατφόρμα“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.

Το TikTok, όπως και το Facebook έχει, επίσης, χαρακτηρίσει τους Ταλιμπάν ως τρομοκρατική οργάνωση και αναφέρει ότι συνεχίζει να αφαιρεί περιεχόμενο που τους επαινεί, εξυμνεί ή τους υποστηρίζει.

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς χρησιμοποιήθηκε για την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19

Το ban του Facebook ισχύει επίσης και για το Instagram και το WhatsApp, αλλά αναφορές δείχνουν ότι οι Ταλιμπάν εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το WhatsApp για να επικοινωνούν. Η πλατφόρμα συνομιλίας προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι το Facebook δεν μπορεί να δει τι μοιράζονται οι άνθρωποι σε αυτό.

Ως ιδιωτική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, δεν έχουμε πρόσβαση στα περιεχόμενα των προσωπικών συνομιλιών των ανθρώπων, ωστόσο, αν αντιληφθούμε ότι ένα άτομο ή οργανισμός, που έχει υποστεί κυρώσεις, μπορεί να έχει παρουσία στο WhatsApp, αναλαμβάνουμε δράση“, δήλωσε εκπρόσωπος της WhatsApp στο Vice τη Δευτέρα.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε στο CNBC ότι το WhatsApp χρησιμοποιεί λογισμικό AI για να αξιολογήσει τις μη κρυπτογραφημένες πληροφορίες group, όπως ονόματα, φωτογραφίες προφίλ και περιγραφές ομάδων.

Το Twitter, σε αντίθεση με το Facebook και το TikTok, δεν έχει ακόμη πει ότι θα απαγορεύσει τους Ταλιμπάν στην πλατφόρμα του.

Το γεγονός ότι το Twitter δεν έχει λάβει μέτρα όπως οι άλλες πλατφόρμες, έχει οδηγήσει σε κριτική από άτομα, συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτών του Donald Trump, οι οποίοι τόνισαν ότι ο πρώην πρόεδρος εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένος από το Twitter, ενώ οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν επιτρέπεται να δημοσιεύουν.

Η εταιρεία δεν είπε ότι οι αναρτήσεις θα απαγορευτούν, αλλά πρότεινε ότι η πολιτική θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον.

Ταλιμπάν Αφγανιστάν
Facebook και TikTok συνεχίζουν το ban στους Ταλιμπάν- Τι γίνεται με το Twitter;

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν εξελίσσεται γρήγορα“, δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter. “Επίσης, βλέπουμε ανθρώπους στη χώρα να χρησιμοποιούν το Twitter για να ζητήσουν βοήθεια. Η κορυφαία προτεραιότητα του Twitter είναι η διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων και παραμένουμε σε εγρήγορση. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε προληπτικά τους κανόνες μας και να αναθεωρούμε περιεχόμενο που ενδέχεται να παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, συγκεκριμένα τις πολιτικές κατά της εξύμνησης της βίας, της χειραγώγησης και των ανεπιθύμητων μηνυμάτων“.

Οι social media πλατφόρμες, όπως και όλος ο κόσμος, παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το πώς θα ανταποκριθούν στην κατάσταση. Οι Ταλιμπάν κάνουν συχνά δημοσιεύσεις σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, όπου αρκετοί εκπρόσωποί τους είναι πολύ δραστήριοι.

Το Facebook ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι οι δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν τους Ταλιμπάν θα αφαιρεθούν από την πλατφόρμα του.

Πηγές: CNBC, The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS