ΑρχικήUpdatesiOS 15: Η Apple κυκλοφόρησε νέα beta έκδοση για προγραμματιστές

iOS 15: Η Apple κυκλοφόρησε νέα beta έκδοση για προγραμματιστές

Η Apple κυκλοφόρησε την έκτη beta έκδοση του iOS και του iPadOS 15 σε προγραμματιστές, ώστε να γίνουν δοκιμές. Ουσιαστικά, οι νέες ενημερώσεις έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία των πέμπτων betas.

beta iOS iPadOS 15

Οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές μπορούν να κατεβάσουν το profile για τα iOS και iPadOS betas από το Apple Developer Center και μόλις εγκατασταθεί το profile, οι ενημερώσεις beta θα είναι διαθέσιμες over the air.

Το iOS 15 αποτελεί μια σημαντική ενημέρωση, καθώς μέσω αυτής η Apple φέρνει μια σειρά από νέες δυνατότητες.

Δείτε επίσης: iOS 15 & macOS 12 Betas: Τι συμβαίνει με τα Notes που φτιάξατε;

Το FaceTime έρχεται με ανανεωμένο interface, με νέα SharePlay features για ακρόαση μουσικής, παρακολούθηση βίντεο και κοινή χρήση της οθόνης με φίλους και μέλη της οικογένειας. Όσον αφορά στα Messages, εάν κάποιος μοιραστεί μαζί σας ένα url, μια φωτογραφία, ένα άρθρο ή ένα τραγούδι, θα μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο στα dedicated apps της Apple.

Επίσης, η νέα beta έκδοση του iOS και iPadOS 15 φέρνει βελτιώσεις στο Focus, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν custom notification modes που αποκρύπτουν άσχετες εφαρμογές και ειδοποιήσεις, όταν οι χρήστες κάνουν σημαντικά πράγματα (π.χ. εργασία ή ενασχόληση με την οικογένεια). Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα στη δραστηριότητα. Τέλος, υπάρχει μια νέα περίληψη ειδοποιήσεων που δεν θέτει σαν προτεραιότητα τις πιο ασήμαντες ειδοποιήσεις, ώστε να μην πλημμυρίζετε συνεχώς με πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε υποβάθμιση από το iOS 15 σε iOS 14

Apple iOS

Η έκτη beta έκδοση του iOS και iPadOS 15 φέρνει αλλαγές και στους Χάρτες. Η εφαρμογή περιλαμβάνει μια νέα τρισδιάστατη προβολή σε επιλεγμένες πόλεις, που σας επιτρέπει να βλέπετε διάφορα ορόσημα σε 3D. Επιπλέον, υπάρχουν εντυπωσιακές κατευθύνσεις AR κατά το περπάτημα και οι οδηγίες οδήγησης έχουν βελτιωθεί πολύ, ειδικά σε πολύπλοκους κόμβους.

Τι γίνεται με το Safari; Το πρόγραμμα περιήγησης της Apple υποστηρίζει τώρα Tab Groups για καλύτερη οργάνωση. Επίσης, μια σημαντική βελτίωση είναι η δυνατότητα χρήσης επεκτάσεων στον Safari σε iOS συσκευές. Αργότερα, θα υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης της ταυτότητας στην εφαρμογή Wallet σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ η Apple διευκολύνει επίσης την προσθήκη key cards για ξενοδοχεία, έξυπνες κλειδαριές σπιτιού και πολλά άλλα στην εφαρμογή Wallet.

Δείτε επίσης: Επιλέγουμε αν θέλουμε το iOS 15! Τι σημαίνει αυτό για το iOS 16;

Βελτιωμένο έρχεται και το Spotlight στην έκτη beta έκδοση του iOS και iPadOS 15. Το Spotlight μπορεί τώρα να φέρει πιο προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης, και το Photos διαθέτει ένα “Live Text” feature που σας επιτρέπει να τραβάτε μια φωτογραφία που περιέχει και κείμενο, όπως μια απόδειξη, για να το μεταφράσετε στο iPhone σας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού τοπίων, βιβλίων, φυτών και κατοικιδίων, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία και να λάβετε πληροφορίες για το τι μπορεί να είναι.

Τέλος, η Apple έχει προσθέσει χαρακτηριστικά για την ενίσχυση του απορρήτου, όπως ένα νέο App Privacy report που έρχεται στο iPhone και θα ενημερώνει τους χρήστες για το πόσο συχνά οι εφαρμογές αποκτούν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Επίσης, υπάρχει ένα Mail feature που κρύβει τη διεύθυνση IP σας.

Πηγή: MacRumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS