ΑρχικήUpdatesFacebook Messenger: End-to-end encryption σε φωνητικές και βίντεο κλήσεις

Facebook Messenger: End-to-end encryption σε φωνητικές και βίντεο κλήσεις

Το Facebook έχει κατά καιρούς δεχτεί έντονη κριτική σχετικά με την ασφάλεια της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger. Τώρα η δημοφιλής social media πλατφόρμα ενημερώνει τους χρήστες της ότι το Facebook Messenger γίνεται πιο ασφαλές και ιδιωτικό, αφού οι χρήστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις και βίντεο κλήσεις με end-to-end encryption.

Facebook Messenger: End-to-end encryption

Πολλοί μπορεί να πίστευαν ότι αυτή η δυνατότητα ήταν ήδη διαθέσιμη, όμως στην πραγματικότητα η εταιρεία προσέφερε τα τελευταία χρόνια αυτή την επιλογή ασφαλείας μόνο για μηνύματα κειμένου. Τώρα το Facebook δήλωσε ότι αποφάσισε να προσθέσει το end-to-end encryption και στις άλλες δυνατότητες επικοινωνίας του Messenger, δηλαδή στις κλήσεις και στις βίντεο κλήσεις, λόγω της αύξησής τους το τελευταίο έτος, όπου οι χρήστες δεν μπορούσαν να συναντηθούν με τους γνωστούς τους και επικοινωνούσαν μέσω εφαρμογών συνομιλίας.

Δείτε επίσης: Facebook dark mode: Πώς να το ενεργοποιήσετε σε desktop, Android και iOS;

Η εταιρεία επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρχαν περισσότερες από 150 εκατομμύρια βιντεοκλήσεις την ημέρα στο Messenger.

Facebook Messenger: End-to-end encryption

Άλλα προϊόντα του Facebook, όπως το WhatsApp, έχουν ήδη ενσωματωμένη end-to-end κρυπτογράφηση. Αυτού του είδους η κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που ανταλλάσσεται μέσω μηνυμάτων και κλήσεων. Κανείς άλλος, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, δεν μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα ή να ακούσει τις κλήσεις. Παρ’ όλα αυτά, το Facebook είπε ότι οι χρήστες μπορούν πάντα να αναφέρουν ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα “εάν κάτι δεν πάει καλά”, αναφέροντας καταστάσεις όπως η παρενόχληση.

Δείτε επίσης: FlyTrap malware χακάρει χιλιάδες Facebook λογαριασμούς!

Η end-to-end encyrpion δεν έχει φτάσει ακόμη καθολικά στο Messenger. Για παράδειγμα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε ομαδικές συνομιλίες και ομαδικές φωνητικές και βίντεο κλήσεις. Το Facebook δήλωσε ότι θα δοκιμάσει αυτές τις δυνατότητες με ορισμένους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες.

Facebook Messenger End-to-end encryption

Επιπλέον, το Facebook παρουσίασε μια ενημέρωση για το disappearing messages feature στο Messenger, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν πόσο καιρό κάποιος μπορεί να δει τα μηνύματά του σε μια συνομιλία, πριν εξαφανιστούν.

Δείτε επίσης: Το Facebook Messenger λαμβάνει μια νέα γραμμή γρήγορης απάντησης

Τέλος, η εταιρεία θα δοκιμάσει επίσης το end-to-end encryption στα μηνύματα του Instagram. Αυτή η δοκιμή θα περιλαμβάνει ενήλικες από συγκεκριμένες χώρες και θα τους επιτρέψει να επιλέξουν να λαμβάνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα (end-to-end) και κλήσεις.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS