ΑρχικήinetΟι Δημοκρατικοί ζητούν από Amazon και Facebook να σταματήσουν την εκστρατεία κατά...

Οι Δημοκρατικοί ζητούν από Amazon και Facebook να σταματήσουν την εκστρατεία κατά της προέδρου της FTC

Μία ομάδα δημοκρατικών βουλευτών έστειλε επιστολή στην Amazon και στο Facebook την Τετάρτη, ζητώντας να σταματήσουν την εκστρατεία για την απομάκρυνση της προέδρου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) Lina Khan από αντιμονοπωλιακά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους.

FTC amazon facebook

Δείτε επίσης: Δικαστήριο απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC κατά του Facebook

Οι προσπάθειές σας ενισχύουν μόνο την αντίληψη ότι προσπαθείτε να φοβερίσετε τις ρυθμιστικές αρχές, να αφοπλίσετε την FTC και να αποφύγετε την ευθύνη, παρά να ενισχύσετε τα πρότυπα ηθικής και θα πρέπει να σταματήσετε αυτές τις προσπάθειες αμέσως“, έγραψαν οι Elizabeth Warren, Richard Blumenthal, Cory Booker και Pramila Jayapal.

Και οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει αιτήσεις για απομάκρυνση της προέδρου, ζητώντας από την Khan να μην συμμετάσχει σε αντιμονοπωλιακά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους. Επισήμαναν μάλιστα τις προηγούμενες δηλώσεις της Khan και των πρώην εργοδοτών της, ως απόδειξη ότι έχει προδικάσει τις υποθέσεις τους και έχει ήδη καθορίσει την ευθύνη τους.

Η FTC δεν έχει λάβει ακόμη μέτρα κατά της Amazon για αντιμονοπωλιακούς λόγους, αν και φέρεται να έχει ερευνήσει την επιχείρηση. Αλλά το Facebook βρίσκεται εν μέσω νομικής δια μάχης με την υπηρεσία. Αν και ένας δικαστής απέρριψε την αρχική καταγγελία της FTC κατά του Facebook, η οποία ισχυριζόταν ότι η εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης διατηρούσε παράνομα τη μονοπωλιακή εξουσία, η FTC έχει προθεσμία έως τις 19 Αυγούστου για να υποβάλει τροποποιημένη καταγγελία.

Δείτε ακόμα: Το Facebook θα αναλύσει κρυπτογραφημένα δεδομένα χωρίς να τα αποκρυπτογραφήσει;

Ενώ η Amazon και το Facebook υποστηρίζουν ότι η προηγούμενη δουλειά της καθιστά σαφές ότι έχει ήδη αποφασίσει, οι υποστηρικτές της λένε ότι στην πραγματικότητα δείχνει απλώς τη βαθιά γνώση της Khan για τον χώρο.

«Η πραγματική βάση των ανησυχιών σας φαίνεται να είναι ότι φοβάστε την εξειδίκευση και την ερμηνεία της προέδρου Khan στον ομοσπονδιακό αντιμονοπωλιακό νόμο», έγραψαν οι νομοθέτες.

Υπάρχει κάποια προηγούμενη δικαστική υπόθεση που θα μπορούσε να υποστηρίξει την Khan. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του 1970, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε τον πρόεδρο της FTC να απομακρυνθεί από τη διαδικασία λήψης κανόνων. Όμως, ένα εφετείο αναίρεσε αργότερα αυτή την απόφαση.

Δείτε επίσης: Amazon: Της επιβλήθηκε πρόστιμο 746 εκατ. ευρώ από την ΕΕ

Στην επιστολή τους την Τετάρτη, οι νομοθέτες έστρεψαν το ζήτημα της απαλλαγής στις ίδιες τις εταιρείες. Ζήτησαν από την Amazon και το Facebook να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσους εσωτερικούς και εξωτερικούς πληρεξούσιους υπαλλήλους απασχολούσαν, που δούλευαν στο παρελθόν για την FTC, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή για έναν γενικό εισαγγελέα. Ρώτησαν επίσης ποια μέτρα λαμβάνουν οι εταιρείες για να διασφαλίσουν ότι αυτοί οι δικηγόροι δεν συνεργάζονται ακόμα με τους πρώην κυβερνητικούς εργοδότες τους και ποια πρωτόκολλα χρησιμοποιούν για να βεβαιωθούν ότι οι δικηγόροι απομακρύνονται όταν χρειάζεται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS