ΑρχικήinetΔικαστήριο απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC κατά του Facebook

Δικαστήριο απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC κατά του Facebook

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την αντιμονοπωλιακή αγωγή που είχε καταθέσει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) εναντίον της Facebook Inc. καθώς και παρόμοια αγωγή από 48 γενικούς εισαγγελείς.

Facebook αντιμονοπωλιακή αγωγή

Η αιφνιδιαστική απόφαση υπέρ της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πλήγμα για τις ρυθμιστικές αρχές της Ουάσιγκτον, που προσπαθούν να περιορίσουν τη δύναμη και την επιρροή των λεγόμενων Big Tech. Η Apple, η Amazon και η μητρική της Google, Alphabet, βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο ερευνών της FTC και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του Facebook δεν σηματοδοτεί το τέλος των νομικών διαφορών με την FTC. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η ρυθμιστική αρχή θα μπορούσε να υποβάλει μια τροποποιημένη καταγγελία κατά του Facebook εντός των επόμενων 30 ημερών και να συνεχίσει τις όποιες διαφορές με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίσης: Facebook: Η Ευρώπη ξεκινά αντιμονοπωλιακές έρευνες στην πλατφόρμα

Ένας εκπρόσωπος της FTC δήλωσε ότι η επιτροπή “εξετάζει προσεκτικά την απόφαση και αξιολογεί την καλύτερη επιλογή“.

Facebook FTC

Τόσο η αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC όσο και οι αγωγές των γενικών εισαγγελέων αμφισβήτησαν τα κίνητρα απόκτησης του Instagram και του WhatsApp από το Facebook, λέγοντας πως το έκανε για να μην έχει ανταγωνιστές που θα μπορούσαν να σπάσουν το μονοπώλιό του.

Είμαστε ικανοποιημένοι που οι σημερινές αποφάσεις αναγνωρίζουν τα σφάλματα των κυβερνητικών καταγγελιών που κατατέθηκαν εναντίον του Facebook“, δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας. “Ανταγωνιζόμαστε δίκαια κάθε μέρα για να κερδίσουμε τον χρόνο και την προσοχή των ανθρώπων και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας“.

Δείτε επίσης: Pornhub: Αγωγή για την προβολή σεξουαλικών πράξεων χωρίς συναίνεση

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε ότι η FTC απέτυχε να αποδείξει ότι το Facebook έχει μονοπωλιακή εξουσία στην εγχώρια αγορά κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόλο που το δικαστήριο δεν συμφωνεί με όλους τους ισχυρισμούς του Facebook εδώ, τελικά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της επιτροπής είναι νομικά ανεπαρκής και επομένως πρέπει να απορριφθεί“, είπε το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ. “Η FTC δεν κατάφερε να επικαλεστεί αρκετά γεγονότα για να αποδείξει ότι το Facebook έχει μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά των Υπηρεσιών Προσωπικής Κοινωνικής Δικτύωσης (PSN)“.

Δείτε επίσης: Ουάσινγκτον: Αγωγή κατά της Amazon για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού

Δικαστήριο απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC κατά του Facebook

Ομοσπονδιακοί νομοθέτες που ασχολούνται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία εξέδωσαν αμέσως δήλωση.

Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού των αντιμονοπωλιακών νόμων μας για την αντιμετώπιση των αντιανταγωνιστικών συγχωνεύσεων και της καταχρηστικής συμπεριφοράς στην ψηφιακή οικονομία“, δήλωσε ο Πρόεδρος του House Judiciary Committee, Jerrold Nadler. “Όπως ισχυρίστηκαν οι FTC και 48 Γενικοί Εισαγγελείς, το Facebook είναι μονοπώλιο και χρησιμοποίησε τη μονοπωλιακή του δύναμη για να αγοράσει ανταγωνιστικές απειλές… Τις επόμενες εβδομάδες, θα εργαστούμε για την προώθηση αυτής της νομοθεσίας“.

Πηγή: MarketWatch

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS