ΑρχικήinetΚογκρέσο ΗΠΑ: Νομοθεσία που μπορεί να αποδυναμώσει τις Big Tech

Κογκρέσο ΗΠΑ: Νομοθεσία που μπορεί να αποδυναμώσει τις Big Tech

Ένα ισχυρό πάνελ του Κογκρέσου ενέκρινε στις 24 Ιουνίου ένα σύνολο προτάσεων με στόχο την αποδυνάμωση των Big Tech. Συγκεκριμένα, το Κογκρέσο πέρασε μια σειρά μέτρων που επιβάλλουν νέες υποχρεώσεις σε κορυφαίες ψηφιακές πλατφόρμες, απαγορεύοντάς τους να καταχρώνται τη δύναμή τους στην αγορά, ενώ παράλληλα ανοίγουν το δρόμο για νέα πρόστιμα και «διαλύσεις».

Σε μια διήμερη συνάντηση μαραθωνίου διάρκειας 29 περίπου ωρών, οι νομοθέτες της Επιτροπής Δικαστικών Αρχών έστειλαν έξι νομοσχέδια στο Κογκρέσο, που θα αποτελέσουν την πιο σημαντική, εδώ και δεκαετίες, αλλαγή στον αμερικανικό αντιμονοπωλιακό νόμο. Τα πιο σκληρά νομοσχέδια απαγορεύουν τις αντι-ανταγωνιστικές, κατά τα μέλη της επιτροπής, τακτικές που εφαρμόζουν οι Big Tech.

Διαβάστε επίσης: Lina Khan: Ο Biden όρισε την επικρίτρια των Big Tech πρόεδρο της FTC

Κογκρέσο ΗΠΑ
Κογκρέσο ΗΠΑ: Νομοθεσία που μπορεί να αποδυναμώσει τις Big Tech

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με αυτές τις προτάσεις, η Amazon δεν θα κατέχει την ίδια πλατφόρμα e-commerce στην οποία ανταγωνίζεται με ανεξάρτητους πωλητές. Το Facebook δεν θα μπορεί να αποκτήσει startups που ενδέχεται να θεωρηθούν μελλοντική ανταγωνιστική απειλή. Την ίδια, στιγμή, θα απαγορεύεται στη Google να προωθεί στα αποτελέσματα αναζήτησης περισσότερο το YouTube απ’ό,τι άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες. Παράλληλα, στην Apple ενδέχεται να απαιτηθεί να επιτρέπει third-party app stores στο iOS. Οι προτεινόμενες πολιτικές οδηγούν κατευθείαν στην «καρδιά» ορισμένων από τα βασικά επιχειρηματικά μοντέλα των Big Tech.

Δείτε ακόμη: ΕΕ προς Big Tech: Θέλουμε και άλλη βοήθεια με την κορωνο-παραπληροφόρηση

Νομοθεσία Big Tech
Κογκρέσο ΗΠΑ: Νομοθεσία που μπορεί να αποδυναμώσει τις Big Tech

Τα νομοσχέδια θα καταστήσουν παράνομο οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να ανεβάζουν με μη δίκαιο τρόπο τα δικά τους προϊόντα και τις υπηρεσίες στις πλατφόρμες που διαθέτουν – όπως η Google που προωθεί βίντεο του YouTube – ή να χρησιμοποιούν τον έλεγχό τους σε πολλαπλές πλατφόρμες για να βλάψουν άλλες επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τις ίδιες πλατφόρμες, όπως κάποιοι ισχυρίζονται εναντίον της Amazon ως προς τη μεταχείριση των πωλητών.

Τα νομοσχέδια δεν κατονομάζουν τις μεμονωμένες εταιρείες, αλλά περιγράφουν έναν γενικό ορισμό για τεχνολογικούς γίγαντες που θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές για τον προσδιορισμό εταιρειών που υπόκεινται στους νόμους. Αυτό περιλαμβάνει όριο αγοράς και μηνιαία όρια χρηστών.

Κογκρέσο Νομοθεσία Big Tech
Κογκρέσο ΗΠΑ: Νομοθεσία που μπορεί να αποδυναμώσει τις Big Tech

Πρόταση: Ο Ron DeSantis κηρύσσει πόλεμο εναντίον των Big Tech

Σύμφωνα με τα νομοσχέδια, εάν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) ή το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) των ΗΠΑ διαπιστώσουν ότι κάποια εταιρεία έχει καταχραστεί την εξουσία της στην αγορά, θα μπορούσαν ενδεχομένως να την πλήξουν με πρόστιμα ή και «διάλυση». Τα αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν τεράστιες αλλαγές στο Διαδίκτυο σε σχέση με το πώς το γνωρίζουμε σήμερα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS