ΑρχικήinetΟ Ron DeSantis κηρύσσει πόλεμο εναντίον των Big Tech

Ο Ron DeSantis κηρύσσει πόλεμο εναντίον των Big Tech

Ο κυβερνήτης της Florida Ron DeSantis δήλωσε ότι θέλει να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο, που θα αφαιρέσει κάποια εξουσία από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, τις λεγόμενες Big Tech, και θα τη μεταφέρει στους καταναλωτές.

Big Tech Ron DeSantis

Σε μια συνέντευξη Τύπου στο Tallahassee, ο DeSantis ανακοίνωσε ότι αυτός και οι υπόλοιποι ηγέτες του Florida House of Representatives θα προωθήσουν ένα νομοσχέδιο (HB 969) που θα δίνει στους καταναλωτές το δικαίωμα να απαιτούν ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους. Στόχος είναι να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν έλεγχο πάνω στα δεδομένα τους και να διατηρήσουν το απόρρητό τους.

Σήμερα ετοιμάζουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα για να κάνουμε τις Big Tech να λογοδοτήσουν και να φέρουμε ισορροπία ισχύος με τους καταναλωτές, με την εισαγωγή νομοθεσίας για την ενίσχυση της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των δεδομένων“, έγραψε ο Ron DeSantis στο Twitter.

Πριν μερικές ημέρες, ο DeSantis και οι νομοθέτες της Florida έκαναν μια πρόταση σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στις Big TechFacebook, Twitter, Google, Apple και Amazon – για την παραβίαση της ελευθερίας λόγου σε συντηρητικούς.

Big Tech Ron DeSantis

Έχουμε δει τη δύναμη της λογοκρισίας τους σε άτομα και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου αυτού που πιστεύω ότι είναι σαφής διάκριση απόψεων“, δήλωσε ο DeSantis, σύμφωνα με την Tampa Bay Times. “Σύμφωνα με την πρότασή μας, εάν μια εταιρεία τεχνολογίας αφαιρέσει από την πλατφόρμα της έναν υποψήφιο για εκλεγμένο αξίωμα στη Florida, κατά τη διάρκεια των εκλογών, η εταιρεία θα αντιμετωπίζει πρόστιμο 100.000 $ ημερησίως έως ότου ο υποψήφιος αποκτήσει ξανά πρόσβαση στην πλατφόρμα“.

Η πρόταση αυτή προέκυψε μετά την απομάκρυνση του πρώην προέδρου Donald Trump από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι τεχνολογικές εταιρείες πήραν την απόφαση να τον απομακρύνουν μετά την επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

Οι πολίτες της Florida δεν πρέπει να θυσιάζουν ευαίσθητες πληροφορίες τους για να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ένα κινητό, να περιηγούνται στο Διαδίκτυο ή να επικοινωνούν με φίλους και συγγενείς στα κοινωνικά μέσα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις Big Tech να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό“, είπε ο DeSantis.

Η εκπρόσωπος Fiona McFarland υποστήριξε το προτεινόμενο το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να μάθουν τι δεδομένα συλλέγουν οι εταιρείες και να τους κάνουν μήνυση εάν παραβιάζονται οι κανόνες.

Πηγή: Fox News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS