ΑρχικήsecurityPornhub: Αγωγή για την προβολή σεξουαλικών πράξεων χωρίς συναίνεση

Pornhub: Αγωγή για την προβολή σεξουαλικών πράξεων χωρίς συναίνεση

Δεκάδες γυναίκες προχώρησαν σε αγωγή εναντίον του Pornhub και της μητρική εταιρείας, για την προβολή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς συναίνεση. Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι το site εκμεταλλεύτηκε βίντεο που έδειχναν βιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, εμπορία και άλλο σεξουαλικό περιεχόμενο χωρίς να υπάρχει συναίνεση των ατόμων.

Δείτε επίσης: Pornhub: Νομικά κενά στις πολιτικές του γύρω από τα exploitative videos!

Pornhub βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου

Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι η μητρική εταιρεία του Pornhub, MindGeek, μια από τις μεγαλύτερες online εταιρείες πορνογραφίας, είναι μια “κλασική εγκληματική επιχείρηση” με επιχειρηματική δομή που δημιουργήθηκε για τη δημιουργία εσόδων από σεξουαλικό περιεχόμενο, για το οποίο δεν υπάρχει συχνά συναίνεση. Το Pornhub αρνείται τους ισχυρισμούς.

Η αγωγή κατατέθηκε από τη Brown Rudnick LLP για λογαριασμό 34 θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, θυμάτων βιασμού και εμπορίας ανθρώπων.

Η MindGeek διαθέτει πάνω από 100 πορνογραφικά sites, εταιρείες παραγωγής και brands, συμπεριλαμβανομένων των Pornhub, RedTube, Tube8 και YouPorn. Από όλα αυτά, η εταιρεία συγκεντρώνει τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια προβολές το μήνα.

Δείτε επίσης: Aπάτες σεξουαλικού εκβιασμού (sextortion): Πώς να τις διαχειριστείτε

Ο Michael Bowe, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τα φερόμενα θύματα, δήλωσε ότι η διαδικτυακή βιομηχανία πορνογραφίας λειτουργεί με τρόπο που δεν εφαρμόζονται οι κανόνες που θα έπρεπε να εφαρμόζονται.

Πρόκειται για βιασμό, όχι πορνογραφία“, αναφέρει η αγωγή.

Οι γυναίκες κατηγορούν το Pornhub για την απόκτηση κερδών από βίντεο που δημοσιεύτηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Μόνο μία από τις ενάγουσες έχει κάνει επώνυμη καταγγελία. Οι υπόλοιπες 33 θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Μια από τις γυναίκες είπε ότι το βίντεό της που δημοσιεύτηκε στο Pornhub, της κατέστρεψε τη ζωή.

Pornhub αγωγή

Είναι καιρός οι εταιρείες και τα άτομα που έχουν επωφεληθεί από μη συναινετικό και παράνομο περιεχόμενο να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το έγκλημά τους“, δήλωσε η ενάγουσα. “Συμμετέχω στην αγωγή κατά του Pornhub γιατί ζητώ δικαιοσύνη για τον εαυτό μου και τα αμέτρητα θύματα“.

Σε δήλωση προς το CNN Business, το Pornhub δήλωσε ότι εξετάζει και διερευνά τις καταγγελίες. Η εταιρεία πίσω από το Pornhub είπε ότι λαμβάνει σοβαρά τέτοιες καταγγελίες αλλά αρνείται τους ισχυρισμούς για την εγκληματική δομή της επιχείρησης.

Στο παρελθόν έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες κατά του Pornhub και της MindGeek.

Δείτε επίσης: Pornhub: Αγωγή ύψους $600 εκατομμυρίων για παιδική πορνογραφία!

Τον Δεκέμβριο, οι New York Times κατηγόρησαν το πορνογραφικό site για προβολή βίντεο που δείχνουν κακοποίηση παιδιών και μη συναινετική σεξουαλική πράξη. Το Pornhub αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους “ανεύθυνους και κατάφωρα αναληθείς”.

Μετά από αυτήν την ενέργεια, το Pornhub εφάρμοσε νέες πολιτικές ασφάλειας στην πλατφόρμα του. Οι νέες πολιτικές εξασφάλισαν ότι μόνο οι επαληθευμένοι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο στο site. Επιπλέον, δεν θα ήταν δυνατή η λήψη βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Τον Φεβρουάριο, το site εισήγαγε περαιτέρω μέτρα για την επαλήθευση, τον έλεγχο και τον εντοπισμό.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS