ΑρχικήyoutubePornhub: Απαγορεύει μη επαληθευμένες μεταφορτώσεις και λήψεις

Pornhub: Απαγορεύει μη επαληθευμένες μεταφορτώσεις και λήψεις

Έπειτα από τη δημοσίευση ενός άρθρου από την New York Times που υποστήριζε πώς η χαλαρή πολιτική του Pornhub επέτρεπε την έκθεση παιδιών, το site ενηλίκων αλλάζει τους κανόνες του.

Ανάμεσα στις άλλες αλλαγές, το Pornhub τερματίζει τις μεταφορτώσεις από μη επαληθευμένους χρήστες και απαγορεύει τη δυνατότητα λήψης ενός μεγάλου μέρους του περιεχομένου του ιστότοπου. Η εταιρεία εφαρμόζει επίσης νέες πολιτικές εποπτείας και θα δημοσιεύσει μια έκθεση διαφάνειας το 2021. Οι αλλαγές έρχονται μια μέρα αφότου η Visa και η Mastercard δεσμεύτηκαν να «διερευνήσουν» τη σχέση τους με τη μητρική εταιρεία Pornhub MindGeek.

PornHub
Pornhub: απαγορεύει μη επαληθευμένες μεταφορτώσεις και λήψεις

Οι νέοι κανόνες θα αλλάξουν σημαντικά τη βασική δομή της υπηρεσίας, η οποία θα επιβάλλει όρια στο ποιος μπορεί να ανεβάσει περιεχόμενο στον ιστότοπό της και θα αποκλείσει τη δυνατότητα λήψης του μεγαλύτερου μέρους του περιεχομένου της. Παρόλο που η εταιρεία θα εξακολουθήσει να επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν τα δικά τους βίντεο, από το επόμενο έτος θα απαιτεί πρώτα την ολοκλήρωση ενός «πρωτόκολλου αναγνώρισης», προκειμένου να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους. Ο ιστότοπος θα αποκλείσει επίσης κάθε λήψη περιεχομένου που θα “effective immediately”, εκτός από τις “πληρωμένες λήψεις εντός του επαληθευμένου μοντέλου προγράμματος”.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει επίσης επεκτείνει το έργο της εποπτείας περιεχομένου, δημιουργώντας μια «κόκκινη ομάδα» που «αφιερώνεται αποκλειστικά στον έλεγχο της πλατφόρμας για δυνητικά παράνομο υλικό». Το επόμενο έτος, το Pornhub θα κυκλοφορήσει την πρώτη του έκθεση διαφάνειας με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το «περιεχόμενο που πρέπει και δεν πρέπει να εμφανίζεται στην πλατφόρμα», καθώς και τη συνεργασία του με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC).

Οι πρακτικές εποπτείας του Pornhub τέθηκαν εκ νέου υπό έλεγχο, μετά από μια έρευνα των New York Times, που ανέφερε ότι η εταιρεία δεν εφαρμόζει επαρκώς τους κανόνες και έχει προσφέρει λίγη προσφυγή σε θύματα βιασμού που τα βίντεό τους μεταφορτώνονται αργότερα στον ιστότοπο. Το άρθρο ισχυρίστηκε ότι το Pornhub έχει δημιουργήσει έσοδα από βίντεο βιασμού παιδιών, καθώς και άλλο παράνομο περιεχόμενο όπως, revenge porn και βίντεο που έχουν τραβηχτεί χωρίς τη συγκατάθεση των πρωταγωνιστών. Μετά τη δημοσίευση της ιστορίας, η Visa και η Mastercard δήλωσαν ότι διερευνούσαν τις αξιώσεις και πρότειναν ότι ενδέχεται να τερματίσουν την ικανότητα του Pornhub να δέχεται πληρωμές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS