ΑρχικήinetΤο Facebook θα αναλύσει κρυπτογραφημένα δεδομένα χωρίς να τα αποκρυπτογραφήσει;

Το Facebook θα αναλύσει κρυπτογραφημένα δεδομένα χωρίς να τα αποκρυπτογραφήσει;

Το Facebook φέρεται να χτίζει μια ομάδα που θα έχει την αποστολή να μάθει πώς να αναλύει κρυπτογραφημένα δεδομένα χωρίς να τα αποκρυπτογραφεί. Δεδομένης της ιστορίας της εταιρείας με το απόρρητο των χρηστών, αυτό μοιάζει με το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση, αλλά εδώ είμαστε και βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα φανταζόμασταν.

Δείτε επίσης: Facebook: Απαιτεί από το προσωπικό των ΗΠΑ να φορά μάσκες

Facebook

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση email στο Facebook

Το γιγαντιαίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε το νέο στην The Information και είναι προφανώς μία από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για έναν τομέα γνωστό ως ομόμορφη κρυπτογράφηση. Ειδικοί είπαν στο δημοσίευμα ότι το Facebook μπορεί να ενδιαφέρεται να μελετήσει κρυπτογραφημένα μηνύματα στην πλατφόρμα μηνυμάτων WhatsApp για στοχευμένους διαφημιστικούς σκοπούς.

Προαιρετικά, το Facebook μπορεί να θέλει να κρυπτογραφήσει περαιτέρω πληροφορίες χωρίς να επηρεάσει τις δυνατότητες στόχευσης διαφημίσεων.

Ανεξάρτητα από την πρόθεση, το όλο πράγμα είναι εξαιρετικά ανήθικο. Εάν το Facebook ή άλλες εταιρείες (η Amazon, η Google και η Microsoft ονομάστηκαν συγκεκριμένα από το The Information) μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες από κρυπτογραφημένα δεδομένα, συνεχίζετε να τα χαρακτηρίζετε ως τεχνικά κρυπτογραφημένα;

Δείτε επίσης: Το επόμενο προϊόν του Facebook θα είναι τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban

Και ποιοι νόμοι καταπατώνται εδώ; Εάν οι εν λόγω εταιρείες τεχνικά δεν προσπαθούν να σπάσουν την κρυπτογράφηση, είναι αυτή η πρακτική παράνομη; Και αν οι τεχνολογικές εταιρείες είναι σε θέση να συλλέγουν πληροφορίες από κρυπτογραφημένα δεδομένα, τι θα εμπόδιζε μια κυβερνητική υπηρεσία ή ακόμη και έναν κακόβουλο τρίτο μέρος να κάνει το ίδιο;

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS