ΑρχικήUpdatesZoom: Φέρνει post-quantum end-to-end encryption στο Zoom Meetings

Zoom: Φέρνει post-quantum end-to-end encryption στο Zoom Meetings

Η Zoom ανακοίνωσε την παγκόσμια διαθεσιμότητα του post-quantum end-to-end encryption στο Zoom Meetings.

Zoom: Φέρνει post-quantum end-to-end encryption

Η Zoom ανακοίνωσε την παγκόσμια διαθεσιμότητα κρυπτογράφησης post-quantum end-to-end στο Zoom Meetings και είπε ότι η δυνατότητα θα ενταχθεί σύντομα και στα Zoom Phone και Zoom Rooms.

Το Zoom Meetings είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης, μεταξύ χρηστών και επιχειρήσεων, και διαθέτει πολλές δυνατότητες.

Δείτε επίσης: Διανομή trojans μέσω ψεύτικων sites Google Meet, Zoom, Skype

Σήμερα, η Zoom ανακοίνωσε την εισαγωγή του Kyber768 quantum-resistant encryption στις ήδη κρυπτογραφημένες επικοινωνίες end-to-end (E2EE). Αυτό το είδος κρυπτογράφησης ενισχύει την ασφάλεια, αφού όλα τα δεδομένα που ταξιδεύουν μεταξύ servers και clients προστατεύονται ακόμα και από προηγμένους κβαντικούς υπολογιστές.

Όταν οι χρήστες ενεργοποιούν το E2EE για τις συσκέψεις τους, το σύστημα του Zoom έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μόνο στους συμμετέχοντες πρόσβαση στα κλειδιά κρυπτογράφησης · αυτό ισχύει και στο post-quantum E2EE και στο τυπικό E2EE“, αναφέρει η ανακοίνωση της Zoom.

Επειδή οι διακομιστές της Zoom δεν διαθέτουν το απαραίτητο κλειδί αποκρυπτογράφησης, τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που αναμεταδίδονται μέσω των διακομιστών δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν“.

Τέτοιες τεχνολογίες δεν είναι ακόμα τόσο αναπτυγμένες, αλλά υπάρχει μια σταθερή εξέλιξη και οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ισχυροί κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούν πολύ σύντομα να σπάσουν την πιο συμβατική κρυπτογράφηση.

Δείτε επίσης: Zoom: Προειδοποιεί για κρίσιμη ευπάθεια – Κάντε άμεσα update!

Ο κίνδυνος να μείνουμε πίσω έγκειται στις λεγόμενες επιθέσεις “harvest now, decrypt later“, όπου οι επιτιθέμενοι κλέβουν και αποθηκεύουν κρυπτογραφημένα δεδομένα σημαντικών επικοινωνιών με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να τα αποκρυπτογραφήσουν αργότερα, με τη χρήση πιο ισχυρών υπολογιστών.

Η Zoom λέει ότι η εισαγωγή quantum-resistant algorithms αντιμετωπίζει αυτόν τον κίνδυνο.

Zoom: Φέρνει post-quantum end-to-end encryption στο Zoom Meetings

Αυτή είναι η ίδια προληπτική προσέγγιση που ακολούθησαν πρόσφατα πολλές άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Signal, Apple iMessage, Tuta Mail, ακόμη και Google Chrome.

Συμπερασματικά, η προσθήκη του Zoom είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ασφάλειας και του απορρήτου των online συσκέψεων. Όχι μόνο προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες από πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο, αλλά δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να ενημερώνονται με τις πιο πρόσφατες μεθόδους κρυπτογράφησης για να προστατεύουν τα δεδομένα τους και να διατηρούν την εμπιστοσύνη με τους χρήστες τους.

Δείτε επίσης: Η Zoom ανακοινώνει απολύσεις

Η προστασία ευαίσθητων πληροφοριών είναι μια μάχη που δεν τελειώνει και είναι σημαντικό για τις εταιρείες να είναι πάντα μπροστά από πιθανές απειλές.

Με την προσθήκη αυτής της νέας δυνατότητας, το Zoom όχι μόνο δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των χρηστών του, αλλά δίνει επίσης παράδειγμα για άλλους να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια δεδομένων στον σημερινό ψηφιακό κόσμο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS