ΑρχικήinetΤο Recall AI των Windows 11 καταγράφει ότι κάνετε στο PC σας

Το Recall AI των Windows 11 καταγράφει ότι κάνετε στο PC σας

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη για τα Windows 11 που ονομάζεται «Recall AI», η οποία καταγράφει ό,τι κάνετε στον υπολογιστή σας και σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στo ιστορικό δραστηριότητάς σας.

Δείτε επίσης: Windows 11: Διαφημίσεις στο μενού “Έναρξη” για όλους τους χρήστες

Recall AI

Το Recall AI λειτουργεί σαν φωτογραφική μνήμη για τον υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε οτιδήποτε έχετε δει ή κάνει στον υπολογιστή σας, με οργανωμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας ερωτήματα στη μητρική σας γλώσσα.

Με το Recall, μπορείτε να κάνετε κύλιση στο χρονολόγιό σας για να βρείτε περιεχόμενο από οποιαδήποτε εφαρμογή, ιστότοπο ή έγγραφο που είχατε ανοίξει. Η δυνατότητα χρησιμοποιεί στιγμιότυπα για να προτείνει ενέργειες με βάση αυτό που αναγνωρίζει, καθιστώντας εύκολη την επιστροφή σε συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook ή τη σωστή συνομιλία στο Teams.

Για να χρησιμοποιήσετε το Recall AI στα Windows, θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή Copilot+ που να υποστηρίζει 40 TOPs NPU, ένα τσιπ Snapdragon X, 16 GB μνήμης RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Η Microsoft λέει ότι η λειτουργία θα κυκλοφορήσει με υποστήριξη μόνο για ορισμένες γλώσσες, οι οποίες θα είναι Αγγλικά, Κινέζικα (απλοποιημένα), Γαλλικά, Γερμανικά, Ιαπωνικά και Ισπανικά.

Δείτε ακόμα: Windows 11: Πώς να ενεργοποιήσετε το Find My Device;

Μπορείτε να ελέγξετε ποιες πληροφορίες μπορεί να συλλάβει το Recall και η Microsoft λέει ότι το AI λειτουργεί σε επίπεδο υλικού και διατηρεί όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα τοπικά στη συσκευή σας.

«Το Recall αξιοποιεί το προσωπικό σας σημασιολογικό ευρετήριο, που έχει δημιουργηθεί και είναι αποθηκευμένο εξ ολοκλήρου στη συσκευή σας», αναφέρει μια νέα ανακοίνωση από τον Yusuf Mehdi της Microsoft.

Windows 11

Ενώ η Microsoft δηλώνει ότι δεν θα σταλούν δεδομένα στους διακομιστές της, μια ανησυχία έρχεται αμέσως στο μυαλό με αυτήν τη δυνατότητα: πώς αυτά τα καταγεγραμμένα δεδομένα θα ασφαλίζονται τοπικά σε συσκευές Windows.

Εάν ένας κακόβουλος παράγοντας αποκτήσει τοπική πρόσβαση σε μια συσκευή, θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα ή να τα στείλει στους δικούς του υπολογιστές για να αναλύσει τις πληροφορίες εκτός σύνδεσης για ευαίσθητα δεδομένα;

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να δημιουργείτε, να χρησιμοποιείτε και να διαγράφετε passkeys;

Η Microsoft δεν έχει ακόμα απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια.

Η εταιρεία περιγράφει το Recall ως εξής:

“Tο Recall AI χρησιμοποιεί τις προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας του Copilot+ PC για τη λήψη εικόνων της ενεργής οθόνης σας κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Τα στιγμιότυπα κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Recall για να εντοπίσετε το περιεχόμενο που έχετε δει στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας αναζήτηση ή σε μια γραμμή χρονοδιαγράμματος που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε στα στιγμιότυπά σας. Μόλις βρείτε το στιγμιότυπο που αναζητούσατε στο Recall, θα αναλυθεί και θα σας προσφέρει επιλογές αλληλεπίδρασης με το περιεχόμενο. Το Recall AI θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξετε το στιγμιότυπο στην αρχική εφαρμογή στην οποία δημιουργήθηκε και, καθώς το Recall βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, θα ανοίγει το πραγματικό έγγραφο πηγής, την ιστοσελίδα ή το email σε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Αυτή η λειτουργικότητα θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της φάσης προεπισκόπησης του Recall.”

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS