ΑρχικήSecurityIncognito Market: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας πώλησης ναρκωτικών

Incognito Market: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας πώλησης ναρκωτικών

Ο φερόμενος ιδιοκτήτης και χειριστής της Incognito Market, μιας διαδικτυακής αγοράς που ασχολείται με την παράνομη πώληση ναρκωτικών, συνελήφθη στο αεροδρόμιο John F. Kennedy στη Νέα Υόρκη.

Incognito Market Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ναρκωτικά

Σύμφωνα με την έρευνα, η παράνομη αγορά Incognito Market χρησιμοποιήθηκε για την πώληση ναρκωτικών αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων (πώληση 295 κιλών μεθαμφεταμίνης, 364 κιλών κοκαΐνης, 112 κιλών αμφεταμίνης και 92 κιλών έκστασης).

Η αγορά εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020 και έκλεισε τον Μάρτιο του 2024. Στις 18 Μαΐου, συνελήφθη ο 23χρονος Rui-Siang Lin, επίσης γνωστός ως Ruisiang Lin, Pharoah και Faro, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο ιδιόκτητης και διαχειριστής της αγοράς, που επέβλεπε όλες τις δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: Crimemarket: Έκλεισε η μεγαλύτερη αγορά κυβερνοεγκλημάτων της Γερμανίας

Όπως είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Lin “είχε την τελική εξουσία λήψης αποφάσεων για κάθε πτυχή της επιχείρησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων“.

Ο LIN είχε τον απόλυτο έλεγχο σε περισσότερους από χίλιους πωλητές (αυτούς που πωλούν ναρκωτικά στην ανώνυμη αγορά), περισσότερους από 200.000 πελάτες (αυτούς που αγοράζουν ναρκωτικά στην ανώνυμη αγορά) και τουλάχιστον έναν άλλο υπάλληλο που βοήθησε στη διαχείριση του ιστότοπου“, σύμφωνα με το κατηγορητήριο [PDF].

Μετά την εγγραφή τους, οι πελάτες μπορούσαν να επιλέξουν ποια ναρκωτικά να αγοράσουν και από ποιον προμηθευτή και να πληρώσουν για αυτά τα ναρκωτικά χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, σε συναλλαγές που διευκολύνονταν από μια πλατφόρμα πληρωμών που η Incognito Market περιέγραψε ως “τράπεζα” (η “Τράπεζα ανώνυμης περιήγησης”)“.

Σύμφωνα με την καταγγελία [PDF], τον Ιούλιο του 2022 και τον Αύγουστο του 2023, οι αρχές επιβολής του νόμου εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε τρεις διακομιστές που συνδέονταν με την παράνομη αγορά ναρκωτικών και περιείχαν σημαντικά δεδομένα.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κατηγορίες εναντίον 19 υπόπτων για σχέσεις με τη dark web αγορά xDedic

Οι αρχές βρήκαν δεκάδες βάσεις δεδομένων που περιείχαν πληροφορίες για τουλάχιστον 1.312 λογαριασμούς προμηθευτών, 255.519 λογαριασμούς πελατών και 224.791 συναλλαγές που συνδέονται με παραγγελίες αγοράς.

Κατά την ανάλυση των δεδομένων συναλλαγών, φάνηκε και το πώς αυξήθηκε ο όγκος πωλήσεων της αγοράς σταδιακά.

Η αγορά Incognito Market απέφερε έσοδα 83.624.577 $ καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Τον Μάρτιο του 2024, ο Lin έκλεισε απότομα την αγορά, αρνούμενος να επιστρέψει τα κεφάλαια των πωλητών και των πελατών και απείλησε να δημοσιεύσει το ιστορικό συναλλαγών για όλους τους χρήστες, αν δεν του έδιναν έξτρα χρήματα.

Εάν κριθεί ένοχος, ο Lin θα αντιμετωπίσει υποχρεωτική ελάχιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης για συμμετοχή σε μια συνεχιζόμενη εγκληματική επιχείρηση.

Παράνομες αγορές ναρκωτικών στο διαδίκτυο

Η άνοδος αυτών των παράνομων διαδικτυακών αγορών έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα και τη διαθεσιμότητα των ναρκωτικών σε άτομα, ιδιαίτερα σε νέους. Η ανωνυμία και η ευκολία πρόσβασης που παρέχει ο σκοτεινός ιστός τον καθιστούν ελκυστική πλατφόρμα για πωλητές και αγοραστές ναρκωτικών, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση και τον τερματισμό αυτών των επιχειρήσεων από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Δείτε επίσης: Οι αρχές έκλεισαν τη dark web αγορά Kingdom Market

Ως απάντηση στο αυξανόμενο πρόβλημα, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εντείνουν τις προσπάθειές τους για την παρακολούθηση και τον τερματισμό αυτών των παράνομων επιχειρήσεων, όπως φάνηκε από τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της αγοράς  Incognito Market.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS