ΑρχικήSecurityΗΠΑ: Συλλήψεις δύο ατόμων για ξέπλυμα εσόδων από pig butchering απάτες

ΗΠΑ: Συλλήψεις δύο ατόμων για ξέπλυμα εσόδων από pig butchering απάτες

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες εναντίον δύο υπόπτων για τη λειτουργία ενός κυκλώματος, που ξέπλυνε τουλάχιστον 73 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτικές απάτες, γνωστές και ως “pig butchering”.

pig butchering απάτες ξέπλυμα χρήματος

Στις απάτες pig butchering, οι εγκληματίες προσεγγίζουν στόχους χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, πλατφόρμες γνωριμιών ή πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προσπαθούν να οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και συχνά δημιουργούν μια ρομαντική σχέση. Στη συνέχεια, προσπαθούν να πείσουν τα θύματα να κάνουν υποτιθέμενες επενδύσεις σε ψεύτικες πλατφόρμες. Τελικά, οι απατεώνες κλέβουν τα crypto που επενδύουν τα θύματα.

Οι Κινέζοι Daren Li και Yicheng Zhang συνελήφθησαν στις 12 Απριλίου στο διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta στο Λος Άντζελες.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κρατούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε pig butchering απάτη

Τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι οι κατηγορούμενοι και ο συνεργός τους έκλεψαν εκατομμύρια από θύματα pig butchering απατών.

Κατά τη διερεύνηση της απάτης, οι αρχές επιβολής του νόμου ανακάλυψαν πάνω από 341 εκατομμύρια δολάρια σε crypto, σε ένα από τα crypto wallets που χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα χρήματος. Οι επικοινωνίες μεταξύ των υπόπτων και των συνεργών τους αποκάλυψαν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με προμήθειες, πληροφορίες για τις εταιρείες shell που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξεπλύματος, στοιχεία θυμάτων και αλληλεπιδράσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Πολύπλοκα σχέδια χρηματοοικονομικής απάτης, όπως το pig butchering, αποτελούν σαφή και παρούσα απειλή για την οικονομική υποδομή των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αμέτρητοι Αμερικανοί συνεχίζουν να πέφτουν θύματα αυτής της ληστρικής δραστηριότητας“, δήλωσε ο Brian Lambert, Βοηθός Διευθυντής Ερευνών του U.S. Secret Service.

Οι Li και Zhang κατηγορούνται για συνωμοσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών για κάθε κατηγορία.

Δείτε επίσης: Pig Butchering scams: Οι αρχές ανακοίνωσαν την κατάσχεση crypto αξίας $ 9 εκατ.

Τα pig butchering crypto scams είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα καθώς δεν απαιτούν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή του θύματος. Αντίθετα, χρησιμοποιούν social engineering για να εξαπατήσουν το θύμα.

Όπως προείπαμε, πολλές απάτες crypto ξεκινούν από εφαρμογές γνωριμιών, όπου ο απατεώνας δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης και “αγάπης” με το θύμα για να το πείσει να επενδύσει σε ψεύτικα sites.

Δείτε επίσης: Οι επενδυτικές απάτες αυξάνονται – Χιλιάδες ψεύτικα sites

Οι ειδικοί ασφαλείας προτρέπουν τους ανθρώπους να είναι επιφυλακτικοί με οποιονδήποτε τους πλησιάζει ξαφνικά μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών ή μιας πλατφόρμας κοινωνικών μέσων, ιδιαίτερα εάν το “άτομο” που επικοινωνεί, θέλει να μεταφέρει τη συνομιλία σε μια πλατφόρμα όπως το WhatsApp και στη συνέχεια συζητά για επενδύσεις crypto. Είναι απαραίτητο για τους επενδυτές να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να κάνουν μια καλή έρευνα πριν επενδύσουν τα χρήματά τους κάπου.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS