ΑρχικήSecurityPig Butchering scams: Οι αρχές ανακοίνωσαν την κατάσχεση crypto αξίας $ 9...

Pig Butchering scams: Οι αρχές ανακοίνωσαν την κατάσχεση crypto αξίας $ 9 εκατ.

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την κατάσχεση κρυπτονομισμάτων αξίας εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με μια συμμορία που βρίσκεται πίσω από romance scams και επενδυτικές απάτες και χρησιμοποιούσε τις λεγόμενες τακτικές “pig butchering“.

Pig butchering

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) των ΗΠΑ είπε ότι μπόρεσε να υποκλέψει Tether αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Εντόπισε τα κεφάλαια μέσω διευθύνσεων crypto που φέρεται να συνδέονται με μια γνωστή συμμορία. Μάλιστα, οι εν λόγω απατεώνες έχουν εκμεταλλευτεί περισσότερα από 70 θύματα.

Δείτε επίσης: Pig butchering crypto scam: Hackers έκλεψαν $1 εκατ. σε τρεις μήνες

Οι απάτες Pig butchering ξεκινούν συχνά με ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε έναν ιστότοπο γνωριμιών. Οι απατεώνες ξεκινούν την τακτική επικοινωνία με τα θύματα και μόλις κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, προσπαθούν να τα πείσουν να κάνουν επενδύσεις crypto σε πλατφόρμες που στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένες από τους επιτιθέμενους. Έτσι, οι απατεώνες κλέβουν τα χρήματα των θυμάτων.

Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Nicole Argentieri του Ποινικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης ελπίζει ότι αυτή η κατάσχεση θα βοηθήσει τα θύματα που επλήγησαν από αυτό το κύκλωμα απάτης, ενώ θα χρησιμεύσει και ως προειδοποίηση για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Μέσω αυτής της σημαντικής κατάσχεσης, διαταράξαμε την οικονομική υποδομή ενός οργανωμένου δικτύου απατεώνων που έκλεψαν εκατομμύρια από θύματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες“, πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Τι είναι το «pig butchering» scam που στοχεύει τους χρήστες Tinder

crypto
Pig Butchering scams: Οι αρχές ανακοίνωσαν την κατάσχεση crypto αξίας $ 9 εκατ.

Αυτοί οι απατεώνες δημιουργούν ιστοσελίδες που λένε στα θύματα ότι οι επενδύσεις τους θα τους δώσουν χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι εγκληματίες απλώς κλέβουν κρυπτονομίσματα και δεν αφήνουν στα θύματα τίποτα“.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κατάφεραν να εντοπίσουν τις καταθέσεις που έκαναν τα θύματα, ακόμη και όταν “ξεπλένονταν γρήγορα” μέσω δεκάδων διευθύνσεων και ανταλλάσσονταν με διαφορετικά νομίσματα.

Πράγματι, η κατάσχεση των 9 εκατομμυρίων δολαρίων έχει σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις Pig butchering των απατεώνων. Η κατάσχεση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα από τις αμερικανικές αρχές ότι η απάτη δεν θα γίνεται αποδεκτή και ότι θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για όσους εμπλέκονται. Σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για τους απατεώνες που ενδεχομένως να επηρεάσει σε ένα βαθμό την ικανότητά τους να συνεχίσουν τις κακόβουλες δραστηριότητές τους.

Δείτε επίσης: Κέντρο εκπαίδευσης για κυβερνοεγκληματίες ανακαλύφθηκε από τις αρχές

Επιπλέον, η κατάσχεση των 9 εκατομμυρίων δολαρίων θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον ανασφάλειας για τους απατεώνες και θα τους αναγκάσει να επανεξετάσουν τις δραστηριότητές τους. Η απώλεια αυτή θα επηρεάσει την οικονομική τους ευημερία και θα τους αναγκάσει να αναζητήσουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν την απάτη τους. Ταυτόχρονα, η επιτυχία αυτή μπορεί να ενθαρρύνει τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανίχνευση και την καταπολέμηση pig butchering απατών.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS