ΑρχικήsecurityΤι είναι το «pig butchering» scam που στοχεύει τους χρήστες Tinder

Τι είναι το «pig butchering» scam που στοχεύει τους χρήστες Tinder

Οι χρήστες του Tinder προειδοποιούνται για μια νέα απάτη που μπορεί να στοχεύσει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι εγκληματίες βρίσκουν το δρόμο τους προς τα πορτοφόλια των ανθρώπων μέσα από την καρδιά τους μέσω ενός scam ‘pig butchering’, προειδοποίησε το FBI.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Water Labbu εισβάλλει σε crypto scam sites άλλων χάκερ και «κλέβει χρήματα»

tinder

Τι είναι το «pig butchering» scam;

Το «pig butchering» αναφέρεται σε ένα επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα. Σε αυτό το σχήμα, οι απατεώνες παρουσιάζονται ως εξαιρετικά επιτυχημένοι έμποροι κρυπτονομισμάτων. Δελεάζουν τα θύματά τους να κάνουν «επενδύσεις» σε κρυπτονομίσματα και στη συνέχεια παρέχουν δόλιες αποδόσεις για να συνεχίσουν να επενδύουν.

Ωστόσο, οι απειλητικοί παράγοντες προχωρούν περαιτέρω το σχέδιο καλλιεργώντας ρομαντικές σχέσεις με θύματα σε εφαρμογές γνωριμιών όπως το Tinder.

Δείτε επίσης: Τα sites που προωθούν cryptocurrency giveaway scams φέτος τριπλασιάστηκαν

Το FBI εξήγησε: «Οι απατεώνες έρχονται σε επαφή με τα θύματά τους σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή εφαρμογές γνωριμιών και επικοινωνούν τόσο μαζί τους μέχρι να φτάσουν στο σημείο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του θύματος».

«Στη συνέχεια, τα θύματα καθοδηγούνται μέσω της επενδυτικής διαδικασίας και ενθαρρύνονται να κάνουν συνεχείς καταθέσεις από τους απατεώνες».

«Οι ψεύτικοι ιστότοποι/εφαρμογές επιτρέπουν στα θύματα να παρακολουθούν τις επενδύσεις τους και να δίνουν την εντύπωση ότι αυξάνονται εκθετικά».

Επιπλέον, όταν τα θύματα προσπαθούν να εξαργυρώσουν τις επενδύσεις τους, τους λένε ότι πρέπει να πληρώσουν φόρους εισοδήματος, με αποτέλεσμα να χάσουν περισσότερα χρήματα.

Λίγο αργότερα, οι απατεώνες εξαφανίζονται και τα θύματα δεν μπορούν να τους βρουν.

«Πολλά θύματα αναφέρουν ότι έχουν λάβει οδηγίες να κάνουν τραπεζικά εμβάσματα σε λογαριασμούς στο εξωτερικό ή να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες προπληρωμένων καρτών», εξηγεί η ανακοίνωση του FBI.

«Η χρήση κρυπτονομισμάτων και cryptocurrency ATMs είναι μια αναδυόμενη μέθοδος πληρωμής

Μέχρι σήμερα, οι μεμονωμένες απώλειες που σχετίζονται με αυτά τα συστήματα κυμαίνονται από δεκάδες χιλιάδες έως εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Συνελήφθη ομάδα που πραγματοποιούσε crypto scams

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Το FBI σημείωσε μερικούς τρόπους με τους οποίους τα άτομα μπορούν να μετριάσουν τον κίνδυνο να πέσουν θύματα του scam. Πρώτον, ελέγχετε πάντα την εγκυρότητα οποιασδήποτε επενδυτικής ευκαιρίας από αγνώστους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Θα πρέπει επίσης να είστε σε επιφυλακή για domain names που μοιάζουν με νόμιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τέλος, μην κατεβάζετε ή χρησιμοποιείτε εφαρμογές για επενδύσεις, εκτός εάν μπορείτε να τις επαληθεύσετε.

Πηγή πληροφοριών: the-sun.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS