ΑρχικήSecurityΟι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας επενδύουν στην ασφάλεια του Internet

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας επενδύουν στην ασφάλεια του Internet

Η Κίνα φοβάται τις επιρροές του Δυτικού Κόσμου στο Internet.
Η Κίνα φοβάται τις επιρροές του Δυτικού Κόσμου στο Internet.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας ενισχύουν την εγχώρια κατασκευή λογισμικού και ασφάλειας του διαδικτύου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της χώρας. Η ενέργεια αυτή γίνεται εξαιτίας της ανησυχίας, που έχει η χώρα, ότι το Κινεζικό διαδίκτυο κατακλύζεται όλο και περισσότερο από αξίες και “δυνάμεις” του Δυτικού Κόσμου!

“Θα ενισχύσουμε δυναμικά την εγχώρια και ανεξάρτητη παραγωγή σε προγράμματα και θα δυναμώσουμε τα θεμέλια της ασφάλειας των πληροφοριών μας”, όπως αναφέρει η εφημερίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Ο πρόεδρος Xi Jinping, επικεφαλής και του στρατού αλλά και του σώματος της κυβέρνησης για την ασφάλεια του διαδικτύου, φιλοδοξεί να κάνει τη Κίνα μια μεγάλη δύναμη στο Internet.

Οι ξένες εταιρείες πληροφορικής συναντούν πολλά εμπόδια στη Κίνα και έχουν μεγάλη πτώση των πωλήσεων τους, ως αποτέλεσμα της ανησυχίας της χώρας για την ασφάλεια αλλά και την κατασκοπεία του διαδικτύου από Αμερικανικές δυνάμεις. Άλλωστε οι δύο χώρες συχνά ανταλλάσουν κατηγορίες μεταξύ τους για κατασκοπεία στο διαδίκτυο.

Η μάχη μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις ειδικά μετά το περασμένο Μάιο, όταν το Ανώτατο Αμερικανικό δικαστήριο κατηγόρησε πέντε υψηλόβαθμους του Κινεζικού στρατού, ότι εισέβαλαν στο δίκτυο Αμερικανικών εταιρειών με σκοπό να υποκλέψουν ευαίσθητα δεδομένα. Η κίνα βέβαια αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS