ΑρχικήsecurityFTC: Οι Αμερικανοί έχασαν 148 εκατομμύρια σε απάτες με δωροκάρτες

FTC: Οι Αμερικανοί έχασαν 148 εκατομμύρια σε απάτες με δωροκάρτες

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), δήλωσε ότι οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφεραν ότι έχασαν 148 εκατομμύρια δολάρια από απάτες με δωροκάρτες, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι.

FTC

Δείτε επίσης: Η Microsoft στέλνει 50.000 δωροκάρτες Microsoft Store για τις γιορτές

Σχεδόν 40.000 καταναλωτές ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα απάτης, σε περιστατικά όπου οι δωροκάρτες ήταν η επιλεγμένη μέθοδος πληρωμής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα 148 εκατομμύρια δολάρια που χάθηκαν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, είναι περισσότερα από τις συνολικές απώλειες που αναφέρθηκαν το 2020.

Αυτός ο τύπος απάτης αυξάνεται κάθε χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια, φτάνοντας πλέον σε ανησυχητικούς αριθμούς, τόσο όσον αφορά στον αριθμό των αναφορών όσο και στο συνολικό ποσό των ζημιών.

«Από το 2018, τόσο ο αριθμός των καταναλωτών που υπέβαλαν αναφορές στις οποίες οι δωροκάρτες ήταν η μορφή πληρωμής σε απατεώνες, όσο και το ποσό που ανέφεραν ότι χάθηκε αυξήθηκαν σταθερά», ανέφερε η FTC.

Δείτε ακόμα: Οι δωροκάρτες του Xbox πωλούνται με έκπτωση 10% στο Amazon

Ενώ οι δωροκάρτες Google Play, Apple, eBay και Walmart παρέμειναν δημοφιλείς επιλογές για τους απατεώνες, έχουν πλέον στρέψει την προσοχή τους και στις δωροκάρτες Target, που αποτελούν πλέον την πιο δημοφιλή επιλογή τους.

δωροκάρτες

«Οι περισσότερες απάτες με δωροκάρτες ξεκινούν με ένα τηλεφώνημα από κάποιον που υποδύεται έναν  κυβερνητικό υπάλληλο, για παράδειγμα από την Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης ή μια επιχείρηση», πρόσθεσε η αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία.

«Ο καλών μπορεί να απειλήσει ότι θα παγώσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό και να σας πει ότι πρέπει να αγοράσετε δωροκάρτες για να αποφύγετε τη σύλληψη ή για να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας στον τραπεζικό σας λογαριασμό.»

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η FTC προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά της Arm από την Nvidia

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε εάν δεν θέλετε να πέσετε θύμα μιας απάτης με δωροκάρτες είναι ότι οι δωροκάρτες προορίζονται για χρήση σε αγορές δώρων και ΟΧΙ για πληρωμές.

Εάν κάποιος που τηλεφωνεί από μια κρατική υπηρεσία ή μια τράπεζα λέει ότι πρέπει να πληρώσετε για να αποφύγετε τη σύλληψη ή να εξοφλήσετε ένα άγνωστο χρέος για να διατηρήσετε την πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό, είναι σίγουρα απατεώνας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS