ΑρχικήSecurityΗ Apple μπλόκαρε 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ύποπτες συναλλαγές App Store

Η Apple μπλόκαρε 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ύποπτες συναλλαγές App Store

Η τεχνολογία καταπολέμησης της απάτης της Apple, έχει μπλοκάρει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανές ύποπτες συναλλαγές μέσα σε τέσσερα χρόνια, αναφέρει η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Microsoft: Θα κυκλοφορήσει ένα Xbox mobile game store τον Ιούλιο

Apple ύποπτες συναλλαγές

Από το 2020 έως το 2023, η εταιρεία εντόπισε επίσης περισσότερες από 14 εκατομμύρια κλεμμένες κάρτες και εμπόδισε τις συναλλαγές τους στην πλατφόρμα της μαζί με 3,3 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Τα στατιστικά στοιχεία για το περασμένο έτος δείχνουν ότι η Apple σταμάτησε ύποπτες συναλλαγές ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελαφρώς λιγότερο από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν μπλοκαριστεί το 2022.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η Apple απέτρεψε επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 τη χρήση 3,5 εκατομμυρίων κλεμμένων πιστωτικών καρτών για αγορές που έγιναν στο App Store της και απαγόρευσε πάνω από 1,1 εκατομμύρια λογαριασμούς να συναλλάσσονται ξανά.

Όσον αφορά την ασφάλεια εφαρμογών και την επιβολή της πολιτικής απορρήτου, η Apple απέρριψε πέρυσι περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια υποβολές εφαρμογών που δεν πληρούσαν τα πρότυπα του App Store για απόρρητο, ασφάλεια και περιεχόμενο.

Μεταξύ αυτών:

  • 248.000 απορρίφθηκαν ως spam, αντιγραφή ή παραπλάνηση χρηστών,
  • 38.000 απορρίφθηκαν επειδή περιείχαν κρυφά ή μη τεκμηριωμένα χαρακτηριστικά,
  • 375.000 απορρίφθηκαν για διάφορες παραβιάσεις απορρήτου,
  • 47.000 απορρίφθηκαν επειδή ήταν παράνομες εφαρμογές πειρατικών βιτρινών,
  • 40.000 αφαιρέθηκαν ή απορρίφθηκαν επειδή συμμετείχαν σε τακτικές “δόλωμα και αλλαγή“,
  • 98.000 κρίθηκαν «δυνητικά δόλια» και μπλοκαρίστηκαν προληπτικά.

Δείτε ακόμα: Κακόβουλες εφαρμογές Google, Instagram, WhatsApp κλέβουν credentials

Εκτός από τις ύποπτες συναλλαγές, η ομάδα ελέγχου εφαρμογών της Apple, η οποία αποτελείται από 500 ειδικούς, εξέτασε 6,9 εκατομμύρια υποβολές εφαρμογών το 2023 και ανακάλυψε παραβιάσεις που οδήγησαν στην απόρριψη 1,7 εκατομμυρίων αιτημάτων. Επιπλέον, η Apple πέρυσι έκλεισε 118.000 λογαριασμούς και απέρριψε 91.000.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι λογαριασμοί πελατών είναι δόλιοι (153 εκατομμύρια) ή εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες (374 εκατομμύρια), γεγονός που οδήγησε στον αποκλεισμό ή την απενεργοποίησή τους.

Τέλος, από τα 1,1 δισεκατομμύρια αξιολογήσεις και κριτικές εφαρμογών που υπέβαλαν οι χρήστες στο App Store το 2023, 152 εκατομμύρια κρίθηκαν πλαστές/δόλιες και αφαιρέθηκαν.

Η Apple εξέφρασε τη δέσμευσή της να συνεχίσει και να ενισχύσει τις προσπάθειές της για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ακεραιότητας του App Store, επενδύοντας στην ασφάλεια, επεκτείνοντας τις πρωτοβουλίες της κατά της απάτης και ενισχύοντας περαιτέρω τις τεχνολογίες εντοπισμού ύποπτων συναλλαγών.

Δείτε επίσης: Η Apple αφαιρεί εφαρμογές AI εικόνων από το App Store

Ποιες είναι οι συνέπειες των απατηλών συναλλαγών για τα θύματα;

Οι οικονομικές συνέπειες των απατηλών συναλλαγών για τα θύματα μπορεί να είναι καταστροφικές. Τα θύματα συχνά χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία μπορεί να μην ανακτήσουν ποτέ, οδηγώντας σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρέη. Η ψυχολογική επίδραση των απατηλών συναλλαγών δεν πρέπει να υποτιμάται. Τα θύματα μπορεί να βιώσουν άγχος, κατάθλιψη και αίσθημα προδοσίας, καθώς και απώλεια εμπιστοσύνης σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και συναλλαγές. Η διαδικασία ανάκτησης από μια απατηλή συναλλαγή μπορεί να είναι χρονοβόρα και περίπλοκη. Τέλος, τα θύματα συχνά πρέπει να περάσουν από μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες και να συνεργαστούν με τράπεζες και άλλους οργανισμούς για να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τα χρήματά τους.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS