ΑρχικήinetTikTok creators: Μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την πιθανή απαγόρευση

TikTok creators: Μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την πιθανή απαγόρευση

Οκτώ creators του TikTok προχώρησαν σε μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι ο νέος νόμος που προβλέπει την πώληση ή την απαγόρευση της εφαρμογής στη χώρα είναι αντισυνταγματικός και παραβιάζει τα δικαιώματά τους.

Οι creators υποστηρίζουν ότι αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα, απαγορεύει ένα ολόκληρο μέσο επικοινωνίας και καταπατά την ελευθερία λόγου.

Η μήνυση 33 σελίδων έρχεται μια εβδομάδα μετά τη μήνυση που υπέβαλε το ίδιο το TikTok κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπου γινόταν και πάλι λόγος για έναν αντισυνταγματικό νόμο.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπέγραψε έναν νόμο που λέει ότι το TikTok θα σταματήσει να χρησιμοποιείται στη χώρα, εάν η κινεζική μητρική εταιρεία, ByteDance, δεν πουλήσει το μερίδιό της.

Δείτε επίσης: Το TikTok θα επισημαίνει AI-generated περιεχόμενο (και από άλλες πλατφόρμες)

απαγόρευση TikTok μήνυση HΠΑ από creators

Η μήνυση των creators που κατατέθηκε την Τρίτη, περιγράφει το TikTok ως ένα κρίσιμο “κομμάτι της αμερικανικής ζωής“.

Οι creators που συμμετέχουν στη μήνυση, προέρχονται από διαφορετικές πολιτείες και υπόβαθρα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αγωγή, και οι οκτώ TikTokers “μπορούν να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί, έχουν συγκεντρώσει σημαντικό κοινό, έχουν κάνει νέους φίλους και έχουν ανακαλύψει νέους και διαφορετικούς τρόπους σκέψης, λόγω του καινοτόμου τρόπου φιλοξενίας, επιμέλειας και διάδοσης του λόγου μέσα στο TikTok“.

Οι οκτώ creators είναι οι εξής:

  • Brian Firebaugh: κτηνοτρόφος στο αγροτικό Τέξας
  • Chloe Joy Sexton: αρτοποιός από το Τενεσί που έχει μια επιχείρηση με μπισκότα
  • Talia Cadet: κριτικός βιβλίων στην περιοχή D.C.
  • Timothy Martin: προπονητής ποδοσφαίρου κολεγίου στη Βόρεια Ντακότα
  • Kiera Spann: πολιτική ακτιβίστρια στη Βόρεια Καρολίνα
  • Paul Tran: ιδρυτής μάρκας περιποίησης δέρματος στη Γεωργία
  • Topher Townsend: ράπερ με έδρα το Μισισιπή
  • Steven King: δημιουργός κωμικού περιεχομένου στην Αριζόνα

Η απαγόρευση “απειλεί να στερήσει από αυτούς, και από την υπόλοιπη χώρα, αυτό το χαρακτηριστικό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας“, αναφέρει η αγωγή.

Οι creators προτείνουν ότι η απαγόρευση του TikTok θα μπορούσε επίσης να απειλήσει τα προς το ζην, δεδομένου ότι η δημιουργία περιεχομένου είναι η δουλειά πολλών ανθρώπων. Η αγωγή αναφέρει ότι όλοι οι ενάγοντες “προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων, με πολύ μικρότερη επιτυχία“.

Δείτε επίσης: Οι καλλιτέχνες της Universal Music Group επιστρέφουν στο TikTok!

TikTok creators: Μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την πιθανή απαγόρευση

Η Sexton, για παράδειγμα, άρχισε να κάνει βίντεο στο TikTok αφού έχασε τη δουλειά της το 2020 και τώρα έχει περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια ακόλουθους, σύμφωνα με την αγωγή. Ξεκίνησε μια εταιρεία cookies και δημοσίευσε ένα βιβλίο μαγειρικής ως αποτέλεσμα της επιτυχίας της στην εφαρμογή.

Η απώλεια της πλατφόρμας θα ήταν απώλεια όχι μόνο του εισοδήματός μου, αλλά και του πιο αποτελεσματικού μέσου σύνδεσης με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο“, είπε σε μια δήλωση. “Είμαι περήφανη που είμαι μέρος αυτής της αγωγής και υποστηρίζω όλους όσους βασίζονται στο TikTok όπως εγώ“.

Γενικά, η κοινότητα του TikTok έχει εκφράσει έντονη ανησυχία και απογοήτευση σχετικά με την πιθανή απαγόρευση της εφαρμογής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το TikTok αποτελεί σημαντικό μέρος της κοινωνικής τους ζωής και της ψυχαγωγίας τους, επομένως θα επηρεαστεί σημαντικά η καθημερινότητά τους.

Η κοινότητα του TikTok έχει οργανώσει διάφορες καμπάνιες στα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσει την αντίθεσή της στην πιθανή απαγόρευση. Χρήστες και δημιουργοί περιεχομένου προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να πιέσουν τις αρχές να επανεξετάσουν την απόφασή τους.

Οι περισσότεροι εκφράζουν την ανησυχία τους για την ελευθερία της έκφρασης και την πρόσβαση στην πληροφορία. Θεωρούν ότι η απαγόρευση του TikTok αποτελεί μια μορφή λογοκρισίας και περιορισμού της ελευθερίας στο διαδίκτυο. Υπάρχει, επίσης, ανησυχία για τις τεχνικές και πρακτικές συνέπειες της απαγόρευσης. Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται τι θα συμβεί με το υπάρχον περιεχόμενο τους και αν θα έχουν τη δυνατότητα να το μεταφέρουν σε άλλες πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Το TikTok ίσως απαγορευτεί και στην Ευρώπη εκτός των ΗΠΑ

TikTok creators: Μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την πιθανή απαγόρευση

Το TikTok διαθέτει 170 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες, αλλά βρίσκεται υπό έλεγχο εδώ και αρκετά χρόνια. Οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι η πλατφόρμα ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση και γι’ αυτό θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Πιστεύεται ότι η Κίνα έχει πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών πολιτών.

Το TikTok έχει αρνηθεί τις κατηγορίες πολλές φορές και αναφέρει ότι η επίκληση ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια δεν είναι επαρκής λόγος για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε τη νομοθεσία

Αυτή η νομοθεσία αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας με τρόπο που συνάδει με την Πρώτη Τροποποίηση και άλλους συνταγματικούς περιορισμούς“, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. “Ανυπομονούμε να υπερασπιστούμε τη νομοθεσία στο δικαστήριο“.

Πηγή: www.nbcnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS