ΑρχικήinetΤο TikTok ίσως απαγορευτεί και στην Ευρώπη εκτός των ΗΠΑ

Το TikTok ίσως απαγορευτεί και στην Ευρώπη εκτός των ΗΠΑ

Η εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή βίντεο TikTok, θα μπορούσε να απαγορευτεί στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δείτε επίσης: Το TikTok Photos ανταγωνίζεται το Instagram

TikTok Ευρώπη

Το TikTok βρίσκεται επίσης υπό δύο χωριστές έρευνες στην Ευρώπη και ο Πρόεδρος Biden την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την απαγόρευση της εφαρμογής στις ΗΠΑ εντός εννέα μηνών, εκτός εάν πωληθεί σε αμερικανική εταιρεία.

Τον περασμένο μήνα, η Βουλή ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία είτε την απαγόρευση του TikTok από τις ΗΠΑ είτε την επιβολή της πώλησης της εφαρμογής σε μια αμερικανική εταιρεία.

Οι γερουσιαστές φαίνονται λιγότερο πεπεισμένοι για την ανάγκη της νομοθεσίας, έτσι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώθησε την επιλογή πώλησης αντί για την ολική απαγόρευση. Ο Πρόεδρος Biden την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει στην κινεζική ιδιοκτήττια εταιρεία ByteDance έως και εννέα μήνες για να πουλήσει σε αμερικανική εταιρεία – αν και αυτή η προθεσμία θα μπορούσε να παραταθεί στους 12 μήνες.

Δείτε ακόμα: Τραγούδια της Taylor Swift επιστρέφουν στο TikTok!

Η αξιοπιστία των ισχυριζόμενων κινδύνων εθνικής ασφάλειας τέθηκε υπό αμφισβήτηση από μια φαινομενικά «ενδιαφέρουσα» πηγή, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο η πρωτοβουλία φαινόταν να έχει αποκτήσει αρκετή δυναμική ώστε ούτως ή άλλως να συμβεί.

Το Politico αναφέρει ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen περιέγραψε τον «κίνδυνο» της εφαρμογής και είπε ότι δεν είχε αποκλειστεί η απαγόρευση της ΕΕ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen άφησε να εννοηθεί ότι η απαγόρευση του TikTok στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια επιλογή, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σήμερα το απόγευμα στο Μάαστριχτ, με τους επικεφαλής υποψηφίους των κομμάτων για τις εκλογές του 2024.

Δείτε επίσης: Το TikTok ετοιμάζει την εφαρμογή “ανταγωνιστή” του Instagram

Το TikTok διερευνάται επί του παρόντος από την Ευρώπη για πιθανές παραβιάσεις του νόμου, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου χρήσης κουπονιών δώρου για την επιβράβευση των χρηστών για παρακολούθηση βίντεο – το οποίο μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την απαγόρευση λειτουργιών που προορίζονται να αυξήσουν τον εθισμό της χρήσης εφαρμογών από παιδιά.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS