ΑρχικήinetSpotify: Οραματίζεται αγορές εντός εφαρμογής

Spotify: Οραματίζεται αγορές εντός εφαρμογής

Η Spotify έχει μοιραστεί το όραμά της για την επαναφορά των αγορών μέσα στην εφαρμογή της για iOS, όταν η Apple αναγκαστεί να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανονισμούς της ψηφιακής αγοράς στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Χρήστες του Spotify αναφέρουν ότι η υπηρεσία music streaming είναι εκτός λειτουργίας

Spotify

Η υπηρεσία streaming μοιράστηκε μοντέλα προσομοίωσης για το πως αναμένεται να φαίνεται η εφαρμογή της, περιλαμβάνοντας πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση, τις προσφορές συνδρομής και τις ενσωματωμένες αγορές. Μέχρι σήμερα, η Spotify δεν επέτρεπε στους πελάτες να εγγραφούν για μια συνδρομή Spotify Premium ή να κάνουν άλλες πληρωμές μέσα από την εφαρμογή, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή των τελών από την Apple. Ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα, τουλάχιστον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Digital Markets Act (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2022, απαιτεί από τις εταιρείες “gatekeeper” να ανοίξουν τις υπηρεσίες και πλατφόρμες τους σε άλλες εταιρείες και προγραμματιστές. Ο DMA αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις πλατφόρμες της Apple και πιθανόν να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στο ‌App Store‌, το Messages, το FaceTime, το Siri και ίσως και άλλα.

Για παράδειγμα, ο νόμος θα απαγορεύει στο ‌App Store‌ να χρεώνει αμοιβή για εφαρμογές που προωθούν τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες, ή να αναγκάζει τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο μηχανισμό πληρωμών. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 7 Μαρτίου.

Σε ένα άρθρο ιστολογίου από το newsroom, η Spotify παρουσίασε το ιδανικό της σενάριο πριν την ενέργεια.

Δείτε ακόμα: Χρήστες αναφέρουν προβλήματα με το Spotify στο iOS

αγορές

Το MacRumors ανακάλυψε κώδικα σε μια πρόσφατη δοκιμαστική έκδοση Spotify που υποδεικνύει ότι η εταιρεία δοκιμάζει να φέρει πίσω τις αγορές εντός εφαρμογής. Ωστόσο, πολλά από αυτά που φαντάζεται η Spotify παραμένουν θεωρητικά, δεδομένου ότι η Apple μπορεί να έχει αποφευκτικές στρατηγικές για να συμμορφωθεί με λιγότερο αυστηρό τρόπο με τις απαιτήσεις, όπως ανταποκρίθηκε στον κανόνα κατά της ανακατεύθυνσης που ανακοινώθηκε από ένα αμερικανικό δικαστήριο στη νομική μάχη Apple εναντίον Epic Games.

Η Apple και η Spotify είχαν μια μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με τις πολιτικές του ‌‌App Store‌‌ της Apple, με πολλές δημόσιες συγκρούσεις σχετικά με τα τέλη εφαρμογών και συνδρομών και την απόρριψη εφαρμογών λόγω των προσπαθειών της Spotify να αποφύγει το έως 30% ποσοστό που η Apple παίρνει από τις αγορές.

Η Apple δεν παρέχει εναλλακτική χρέωση από το ‌‌App Store‌‌. Υπάρχουν όμως δύο εξαιρέσεις, συγκεκριμένα η Νότια Κορέα και η Ολλανδία. Οι ρυθμιστές σε αυτές τις χώρες έχουν αναγκάσει την Apple να επιτρέψει σε μερικές εφαρμογές να χρησιμοποιούν παρόχους πληρωμών τρίτων.

Δείτε επίσης: Το Spotify δοκιμάζει playlists που θα ξεκλειδώνονται από τους κατόχους NFT

Τα πλεονεκτήματα των αγορών εντός εφαρμογής περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για τους προγραμματιστές να αυξήσουν τα έσοδά τους μέσω της παροχής πρόσθετου περιεχομένου ή λειτουργιών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως ειδικές δυνατότητες, αποκλειστικό περιεχόμενο ή απεριόριστη πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες της εφαρμογής.

Επιπλέον, οι αγορές εντός εφαρμογής μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της εμπλοκής των χρηστών, καθώς οι χρήστες που πραγματοποιούν αγορές εντός εφαρμογής είναι πιθανότερο να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να επιστρέφουν σε αυτήν.

Ωστόσο, υπάρχουν και μειονεκτήματα στις αγορές εντός εφαρμογής. Ένα από αυτά είναι ότι μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικές αντιδράσεις από τους χρήστες, ειδικά εάν θεωρούν ότι η εφαρμογή προσπαθεί να τους ‘αναγκάσει’ να πραγματοποιήσουν αγορές. Επίσης, οι αγορές εντός εφαρμογής μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστούν από τεχνικής πλευράς, καθώς απαιτούν πρόσθετο προγραμματισμό και δοκιμές για να διασφαλίσουν ότι λειτουργούν σωστά και δεν προκαλούν προβλήματα στην εφαρμογή.

Τέλος, υπάρχει και το ζήτημα της διαφάνειας. Οι χρήστες θέλουν να γνωρίζουν τι αγοράζουν και πόσο θα κοστίσει, και εάν αυτό δεν είναι σαφές, μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές αξιολογήσεις και σχόλια.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS