ΑρχικήyoutubeΤο διαστημικό σκάφος Dragon της NASA αλλάζει θέση στον ISS

Το διαστημικό σκάφος Dragon της NASA αλλάζει θέση στον ISS

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άφιξη του Boeing Crew Flight Test της NASA, τέσσερα μέλη του πληρώματος στον ISS θα μεταφέρουν το διαστημόπλοιο SpaceX Dragon σε διαφορετικό λιμάνι ελλιμενισμού την Πέμπτη, 2 Μαΐου, για να ανοίξει ο δρόμος για το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing.

Δείτε επίσης: Η NASA θα παρέχει ζωντανή κάλυψη της εκτόξευσης φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η NASA θα παρέχει ζωντανή κάλυψη της μεταφοράς ξεκινώντας στις 7:30 π.μ. EDT στο NASA+, στο NASA Television, στην εφαρμογή της NASA, στο YouTube και στον ιστότοπο του οργανισμού. Μάθετε πώς να κάνετε streaming TV της NASA μέσω μιας ποικιλίας πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αστροναύτες της NASA Matt Dominick, Mike Barratt και Jeanette Epps, καθώς και ο κοσμοναύτης της Roscosmos Alexander Grebenkin, θα αποσυνδεθούν από τη θύρα που βλέπει προς τα εμπρός της μονάδας Harmony του σταθμού στις 7:45 π.μ. Στη συνέχεια, το διαστημόπλοιο θα προσδεθεί αυτόνομα στη θύρα της μονάδας που βλέπει στο διάστημα στις 8:28 π.μ.

Δείτε ακόμα: NASA SpaceX Crew-8: Το πλήρωμα οδεύει προς τον ISS

Η μετεγκατάσταση, που υποστηρίζεται από τους ελεγκτές πτήσης στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον και τη SpaceX στο Hawthorne της Καλιφόρνια, θα απελευθερώσει το λιμάνι της Harmony που βλέπει προς τα εμπρός για τον ελλιμενισμό του διαστημικού σκάφους Boeing Starliner για την πρώτη του πτήση με αστροναύτες τον Μάιο. Το Starliner θα προσδεθεί αυτόνομα στο λιμάνι της μονάδας Harmony που βλέπει προς τα εμπρός, παραδίδοντας τους αστροναύτες της NASA, Butch Wilmore και Suni Williams στον διαστημικό σταθμό.

Αυτή θα είναι η τέταρτη μετεγκατάσταση στο λιμάνι ενός διαστημικού σκάφους Dragon με πλήρωμα, μετά από προηγούμενες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των αποστολών Crew-1, Crew-2 και Crew-6.

Δείτε επίσης: NASA πρόγραμμα προσομοίωσης: Αναζητά άτομα που θέλουν να “ζήσουν στον Άρη”

Η αποστολή SpaceX Crew-8 της NASA εκτοξεύτηκε στις 3 Μαρτίου από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα και προσδέθηκε στον διαστημικό σταθμό στις 5 Μαρτίου, ως μέρος του Εμπορικού Προγράμματος πληρώματος του πρακτορείου.

Πηγή: nasa.gov

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS