ΑρχικήSecurityΑυστραλία: Η MediSecure υπέστη παραβίαση δεδομένων

Αυστραλία: Η MediSecure υπέστη παραβίαση δεδομένων

Ο πάροχος ηλεκτρονικών συνταγών MediSecure, στην Αυστραλία, έκλεισε τον ιστότοπο και τις τηλεφωνικές γραμμές του και ανακοίνωσε ότι υπέστη παραβίαση δεδομένων, μετά από επίθεση ransomware που πιστεύεται ότι στόχευσε τρίτο προμηθευτή.

MediSecure παραβίαση δεδομένων

Λέγεται ότι η επίθεση έχει επηρεάσει προσωπικές και υγειονομικές πληροφορίες ατόμων, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες.

Η MediSecure παρέχει ψηφιακά εργαλεία σε επαγγελματίες υγείας για τη διαχείριση και τη διανομή φαρμάκων στους ασθενείς.

Δείτε επίσης: Nissan North America: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 53.000 υπαλλήλους

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι έχει επηρεαστεί έμμεσα από μια κυβερνοεπίθεση που υπέστη ένας από τους παρόχους υπηρεσιών της. Η ransomware επίθεση στον πάροχο προκάλεσε παραβίαση δεδομένων στην MediSecure.

Η MediSecure εντόπισε ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει τις προσωπικές πληροφορίες και τις πληροφορίες υγείας ατόμων. Έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για τον μετριασμό τυχόν πιθανών επιπτώσεων στα συστήματά μας“, αναφέρεται στη δημόσια δήλωση.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Επιπλέον, έχει ενημερώσει τις ρυθμιστικές αρχές στην Αυστραλία και τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου.

Δείτε επίσης: Santander: Παραβίαση δεδομένων πελατών και υπαλλήλων

Οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, επομένως δεν γνωρίζουμε τον πλήρη αντίκτυπο που έχει αυτό το περιστατικό στον αυστραλιανό πληθυσμό.

Το χειρότερο περιστατικό παραβίασης δεδομένων που σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη στην πρόσφατη ιστορία της Αυστραλίας είναι αυτό της Medibank που παραβιάστηκε από τη συμμορία ransomware REvil τον Οκτώβριο του 2022. Εκείνη η παραβίαση είχε εκθέσει τις πληροφορίες σχεδόν 9,7 εκατομμυρίων ατόμων.

Αυστραλία: Η MediSecure υπέστη παραβίαση δεδομένων

Συνέπειες παραβιάσεων δεδομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

Οι δυνητικές συνέπειες των παραβιάσεων δεδομένων στον τομέα της υγείας και στις ιατρικές πληροφορίες των ατόμων μπορούν να είναι σοβαρές και επηρεάζουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των ατόμων. Όταν οι πληροφορίες υγείας πέφτουν σε λάθος χέρια, μπορεί να συμβεί αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών, όπως ιατρικές αναφορές, ιστορικό ασθενειών και πληροφορίες για τη θεραπεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση της ιδιωτικότητας και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία των ατόμων.

Δείτε επίσης: Singing River Health System: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 895.000 άτομα

Οι παραβιάσεις δεδομένων υγείας μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απάτες και κλοπή ταυτότητας. Οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες υγείας για να παραπλανήσουν ή να κλέψουν την ταυτότητα των ατόμων, προκαλώντας οικονομική ζημία και προβλήματα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή τους.

Επιπλέον, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας και κακή ποιότητα φροντίδας. Όταν οι πληροφορίες υγείας πέφτουν σε λάθος χέρια, μπορεί να υπάρξει κακή χρήση των πληροφοριών, λανθασμένη διάγνωση, λανθασμένη θεραπεία ή καθυστέρηση στην παροχή ιατρικής φροντίδας. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των ατόμων.

Τέλος, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να προκαλέσουν απώλεια εμπιστοσύνης στο σύστημα υγείας. Όταν οι πληροφορίες υγείας δεν προστατεύονται επαρκώς, οι ασθενείς μπορεί να απογοητευτούν και να αμφισβητήσουν την ικανότητα του συστήματος υγείας να προστατεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της εμπιστοσύνης και να δυσκολέψει τη συνεργασία μεταξύ ασθενών και παρόχων υγείας.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS