ΑρχικήinetΤο TikTok μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και λέει ότι η απαγόρευση...

Το TikTok μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και λέει ότι η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική

Το TikTok περνά στην αντεπίθεση και μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με το νέο νόμο που θέλει να αναγκάσει την κινεζική μητρική του, Bytedance, να πουλήσει την εφαρμογή προκειμένου να μην απαγορευτεί η χρήση του TikTok σε εθνικό επίπεδο. Στην αγωγή, το TikTok αναφέρει ότι μια αναγκαστική πώληση “δεν είναι εμπορικά, τεχνολογικά ή νομικά εφικτή. Το TikTok λέει, ακόμα, ότι μια πιθανή απαγόρευση στις ΗΠΑ είναι αντισυνταγματική.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το Κογκρέσο έχει θεσπίσει νόμο που υποβάλλει μια ενιαία, ονομαζόμενη πλατφόρμα σε μόνιμη, πανεθνική απαγόρευση και απαγορεύει σε κάθε Αμερικανό να συμμετέχει σε μια μοναδική διαδικτυακή κοινότητα με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως“, είπε η εταιρεία στην αγωγή της. “Η απαγόρευση του TikTok είναι προφανώς αντισυνταγματική“.

Δείτε επίσης: Οι καλλιτέχνες της Universal Music Group επιστρέφουν στο TikTok!

TikTok απαγόρευση ΗΠΑ αντισυνταγματική

Το TikTok έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα η απειλή απαγόρευσης είναι πιο σοβαρή από ποτέ, με την κυβέρνηση να εγκρίνει σχετικό νομοσχέδιο. Η διαμάχη ξεκίνησε ήδη από τότε που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ ο Donald Trump. Ο νυν πρόεδρος Joe Biden συνεχίζει τον πόλεμο κατά του TikTok, καθώς θεωρεί ότι η κινεζική μητρική εταιρεία της εφαρμογής, ByteDance, έχει συνδέσεις με την κινεζική κυβέρνηση. Γι’ αυτό το λόγο, το TikTok θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Πιστεύεται ότι η εταιρεία μπορεί να μεταφέρει προσωπικά δεδομένα Αμερικανών χρηστών στην κυβέρνηση της Κίνας.

Το TikTok, από τη μεριά του, έχει αρνηθεί πολλές φορές αυτές τις κατηγορίες και έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης και έχει τονίσει ότι η δημοτικότητά του και η χρήση του από περίπου το ήμισυ του πληθυσμού των ΗΠΑ, το καθιστούν απαραίτητη πλατφόρμα για την ελεύθερη έκφραση.

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους νεότερους χρήστες και γενικά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες παγκοσμίως. Όπως κάθε πλατφόρμα, χρησιμοποιείται και για την απλή διασκέδαση του κοινού αλλά και για κακόβουλους σκοπούς, όπως η διάδοση παραπληροφόρησης.

Οι επικριτές ανησυχούν ότι η δημοτικότητα της εφαρμογής την καθιστά πιθανό πολιτικό εργαλείο της κινεζικής κυβέρνησης. Κάποιοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε, ενδεχομένως, να χρησιμοποιήσει το σύστημα προτάσεων βίντεο για να διαδώσει ψεύτικες πληροφορίες, να σπείρει διχόνοια και ίσως να παρέμβει στις εκλογές των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Το TikTok ίσως απαγορευτεί και στην Ευρώπη εκτός των ΗΠΑ

Ωστόσο, σύμφωνα με την αγωγή του TikTok εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια είναι “κερδοσκοπικές” και δεν καλύπτονται από αυτά που προβλέπει το σύνταγμα.

Η εταιρεία υποστήριξε επίσης ότι ο νόμος που υποχρεώνει την πώληση του TikTok ενόψει της απαγόρευσης, είναι, επίσης, αντισυνταγματικός. Σύμφωνα με την αγωγή, ο νόμος παραβιάζει διατάξεις κατά της “παράνομης κατάληψης ιδιωτικής περιουσίας χωρίς δίκαιη αποζημίωση.

Το TikTok υποστήριξε επίσης ότι τα δικαιώματά του για ίση προστασία, βάσει του νόμου, σημαίνουν ότι η απαγόρευσή του θα απαιτούσε αντίστοιχες απαγορεύσεις σε άλλες πλατφόρμες.

Τελικά, το TikTok ζητά από το δικαστήριο να αποφανθεί ότι ο νόμος παραβιάζει το σύνταγμα των ΗΠΑ και να σταματήσει την επιβολή του από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Είναι φανερό ότι το TikTok δεν θα καταθέσει τα όπλα έτσι απλά. Ήδη από το Μάρτιο, όταν εγκρίθηκε το νομοσχέδιο πώλησης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO), Shou Chew, δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο καλούσε τους Αμερικανούς χρήστες να αντιδράσουν.

Το TikTok λέει ότι η απαγόρευση στις ΗΠΑ είναι αντισυνταγματική

Το βίντεο είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές και likes, καθώς και πάνω από 100.000 σχόλια σε λιγότερο από 14 ώρες.

Δείτε επίσης: Το TikTok ίσως να μην υπήρχε χωρίς τον Steve Jobs

Τώρα, η δημοφιλής πλατφόρμα πέρασε σε επίσημη αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης. Αν κερδίσει το TikTok, θα επιβεβαιώσει ότι η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική.

Επιπλέον, η νίκη του TikTok θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για άλλες εταιρείες τεχνολογίας που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενισχύοντας την θέση τους σε περίπτωση νομικών διαφορών με την κυβέρνηση.

Τέλος, θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπτώσεις στις διεθνείς σχέσεις, καθώς η απόφαση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια απόρριψη της προσπάθειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ να περιορίσει την επιρροή της Κίνας στον τομέα της τεχνολογίας.

Πηγή: www.cnet.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS