ΑρχικήsecurityΟικιακές κάμερες ασφαλείας: Πόσες χρειάζεστε και πού να τις τοποθετήσετε;

Οικιακές κάμερες ασφαλείας: Πόσες χρειάζεστε και πού να τις τοποθετήσετε;

Η προστασία του σπιτιού είναι σαν την υγεία. Με την εύκολη πρόσβαση που έχουμε σήμερα σε προηγμένα συστήματα οικιακής ασφάλειας, δεν υπάρχει λόγος για αναβολή μέχρι να συμβεί κάτι ανεπιθύμητο, όπως μια κλοπή. Γι’αυτό πάντα είναι προτιμότερο να λαμβάνουμε μέτρα ασφαλείας.

οικιακή κάμερα ασφαλείας

Η επιλογή του ιδανικού συστήματος ασφαλείας για τις ανάγκες σας μπορεί να φανεί σύνθετη. Ας αρχίσουμε αναλύοντας μια βασική ερώτηση: Πόσες κάμερες ασφαλείας είναι απαραίτητες για εσάς και πού θα πρέπει να τις εγκαταστήσετε; Μέσα από αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και θα αναλύσουμε άλλα σημαντικά ζητήματα για το πώς να ρυθμίσετε αποτελεσματικά το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας.

Διαβάστε επίσης: Η Airbnb απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας εσωτερικών χώρων

Τουλάχιστον 5 εξωτερικές κάμερες

Το κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να κατανοήσετε για την ασφάλεια του σπιτιού σας είναι η ανάγκη για ένα συνεκτικό σύστημα, μια οργανωμένη συλλογή στοιχείων που λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους. Τα συστήματα ασφαλείας προσφέρουν μια ουσιαστική ενίσχυση στην έξυπνη λειτουργία του σπιτιού σας. Για την προστασία του εξωτερικού χώρου, είναι συνιστώμενο να εγκαταστήσετε κάμερες ασφαλείας στα ακόλουθα σημεία:

  • Μπροστινές και πίσω πόρτες
  • Και στις δύο πλευρές του σπιτιού
  • Είσοδος στο γκαράζ

Οι πρώτες βασικές κινήσεις αποτελούν ένα άριστο σημείο εκκίνησης, ωστόσο, μελλοντικά εξερευνήστε περαιτέρω τοποθεσίες για την τοποθέτηση καμερών. Κάντε μια περιοδεία στον χώρο σας, εντοπίζοντας ευάλωτα σημεία ή ζώνες όπου μια παραβατική πράξη μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί. Για παράδειγμα, ένας ανεπαρκώς φωτισμένος χώρος μπορεί να αποτελέσει ιδανικό καταφύγιο για εισβολείς. Επιπλέον, σκεφτείτε την τοποθέτηση μιας κάμερας που παρέχει οπτικό πεδίο του δρόμου έξω από το σπίτι σας, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε ύποπτες κινήσεις, όπως ένα άγνωστο όχημα που περνά αργά το βράδυ. Καταγράψτε τέτοιες παρατηρήσεις, ενημερώστε την αστυνομία και συζητήστε το με τους γείτονες. Η αυξημένη ορατότητα μεταφράζεται σε αυξημένη ασφάλεια.

Τουλάχιστον 2 εσωτερικές κάμερες

Για το εσωτερικό του σπιτιού σας, τουλάχιστον, χρειάζεστε κάμερες:

  • Στο σαλόνι
  • Σε οποιοδήποτε δωμάτιο υπάρχει τιμαλφή ή χρηματοκιβώτιο.

Μπορείτε να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας τοποθετώντας κάμερες σε σημεία, όπως στο υπόγειο, όπου υπάρχει θέα σε παράθυρα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο για εισβολείς, καθώς και στις κύριες εισόδους μπροστά και πίσω. Επίσης, σημαντικό είναι το τοποθέτηση καμερών στον επάνω διάδρομο, ειδικά αν το σπίτι διαθέτει περισσότερα από ένα επίπεδα. Καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, αυξάνονται οι πιθανότητες καταγραφής ύποπτων δραστηριοτήτων, προσφέροντας σας μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια για τις περιοχές που είναι πιο ευάλωτες.

Υψηλή και εμφανής εγκατάσταση

Για αυτό, η τοποθέτηση των καμερών όσο το δυνατόν ψηλότερα στον τοίχο ή στην οροφή είναι καλύτερη πρακτική, ώστε να δυσκολεύετε την πρόσβαση από έναν πιθανό εισβολέα. Παράλληλα, η ορατή τοποθέτηση των καμερών συμβάλλει επίσης στην αποτροπή των διαρρηκτών, καθώς η οπτική τους παρουσία ενδέχεται να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας. Η στρατηγική εδώ κινείται γύρω από την ιδέα να καταστήσετε την εισβολή όσο το δυνατόν πιο αποθαρρυντική. Αν και οι φυσικοί φραγμοί όπως τα σίδερα στα παράθυρα και οι ένοπλοι φρουροί ασφαλείας δεν είναι πάντα εφικτοί, η κατάλληλη χρήση και η ορατότητα των καμερών μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ασφαλές.

Πού να μην εγκατασταθεί

Παρόλο που οι κάμερες ασφαλείας είναι σημαντικές, δεν είναι κατάλληλες για κάθε χώρο. Υπάρχουν ορισμένες τοποθεσίες όπου δεν πρέπει να υπάρχουν.

  • Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε το σύστημα ασφαλείας σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην καταγράφετε τις γειτονικές ιδιοκτησίες. Αν και είναι εφικτό να αποφευχθεί αυτή η καταγραφή, είναι επίσης λογικό οι γείτονες να αντιδρούν αρνητικά στην κατεύθυνση των καμερών σας προς τον χώρο τους. Γι’ αυτό, αποφύγετε την τοποθέτηση καμερών που παραβιάζουν την ιδιωτικότητά τους.
  • Τα υπνοδωμάτια, με εξαίρεση τα παιδικά δωμάτια, θα πρέπει να θεωρούνται ξεκάθαρα ως ιδιωτικοί χώροι για τους ενήλικες επισκέπτες σας. Παρόλο που αυτή η διάκριση φαίνεται απλή, είναι σημαντικό να εννοηθεί ότι μια κρεβατοκάμαρα είναι κυρίως ένας χώρος αποκλειστικός για τους ενήλικες. Ωστόσο, η πρωταρχική ευθύνη των ενηλίκων να προστατεύουν την ευημερία των παιδιών σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού προηγείται οποιασδήποτε ανησυχίας σχετικά με την ιδιωτικότητα.
οικιακή κάμερα ασφαλείας

Δείτε περισσότερα: Insta360 X4: Η πρώτη action κάμερα 8Κ του brand

  • Μπάνια. Είναι αδιανόητο και ηθικά λάθος να εγκαταστήσετε κάμερες ασφαλείας μέσα σε οποιοδήποτε μπάνιο που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί από επισκέπτες. Αυτό αποτελεί σοβαρή παραβίαση της προσωπικής απορρήτου και ξεπερνά τα όρια της παραβατικότητας. Εντούτοις, το να τοποθετήσετε μια κάμερα στο διάδρομο έξω από το μπάνιο είναι πλήρως αποδεκτό και δεν θεωρείται πρόβλημα.

Παρόλο που οι ανάγκες ασφαλείας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση, προτείνεται να εγκαταστήσετε τουλάχιστον 7 κάμερες ασφαλείας στον χώρο σας: 5 για εξωτερική παρακολούθηση και 2 για εσωτερική. 

Πηγή: mrhandyman.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS