ΑρχικήHow ToΑφαίρεση της CPU: Τι είναι και γιατί πρέπει να το κάνετε

Αφαίρεση της CPU: Τι είναι και γιατί πρέπει να το κάνετε

Η αφαίρεση μιας CPU είναι η διαδικασία αφαίρεσης του ενσωματωμένου διανομέα θερμότητας ή IHS. Αυτή είναι μια αρκετά δραστική διαδικασία και διατρέχει τον κίνδυνο να καταστραφεί ή ακόμα και να σπάσει ο επεξεργαστής σας. Αλλά οι βελτιώσεις θερμοκρασίας, ειδικά για τη CPU που συνήθως λειτουργούν ζεστές, μπορεί να είναι τεράστιες. Το αποτέλεσμα είναι ένας επεξεργαστής που λειτουργεί πιο ψυχρός, πιο αθόρυβος και συχνά πιο γρήγορος.

Δείτε επίσης: Intel: Ευπάθεια CPU επηρεάζει desktop και server systems

αφαίρεση CPU

Δεν είναι κάτι στο οποίο πρέπει να κάνετε χωρίς τη δέουσα προσοχή, αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο κάποτε. Με ειδικά εργαλεία που κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη και ασφαλέστερη, η αφαίρεση της CPU σας δεν προορίζεται πλέον μόνο για τους πιο σκληρούς overclockers.

Η αφαίρεση της CPU σας είναι η διαδικασία αφαίρεσης αυτού του ενσωματωμένου διανομέα θερμότητας, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε τον ψύκτη σας απευθείας στο καλούπι της CPU. Η αφαίρεση αυτού του πρόσθετου στρώματος μετάλλου επιτρέπει στον ψύκτη σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά αντλώντας θερμότητα κατευθείαν από το τσιπ, αντί μέσω του υλικού της εσωτερικής θερμικής διεπαφής του, μετά μέσω του IHS και μετά μέσω ενός άλλου στρώματος θερμικής πάστας.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι αφαίρεσης μιας CPU, αλλά η πιο δημοφιλής και ασφαλής σύγχρονη μέθοδος είναι η χρήση ενός αποκλειστικού εργαλείου αφαίρεσης. Ενώ μπορείτε να έχετε παρόμοια αποτελέσματα με ένα θερμικό πιστόλι και μια λεπίδα, αυτή η παλιά μέθοδος είναι πολύ πιο επικίνδυνη.

Δείτε ακόμα: MediaTek: Το Dimensity 8300 φέρνει Generative AI σε mid-range phones

Αντίθετα, με ένα εργαλείο όπως το Thermal Grizzly, μπορείτε να τοποθετήσετε τη CPU στο εργαλείο, να σφίξετε τις βίδες για να το κρατήσετε σταθερά στη θέση του και μετά να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αφαίρεσης. Αυτό συνήθως απαιτεί βίδωμα σε ένα στοιχείο που μπορεί να αποσπάσει το IHS από την CPU για εσάς, αλλά διαφέρει ελαφρώς από συσκευή σε συσκευή, επομένως διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.

Μόλις η CPU σας είναι τόσο γυμνή όσο την ημέρα που κατασκευάστηκε, μπορείτε να βάλετε λίγο υγρό μεταλλικό θερμικό υλικό διεπαφής, να συνδέσετε τον ψυκτη σας (με ή χωρίς πρόσθετη πλάκα στήριξης για ασφάλεια) και να απολαύσετε βελτιωμένες θερμοκρασίες.

Η αφαίρεση της CPU είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσετε το δυναμικό ψύξης και να μειώσετε τις συνολικές θερμοκρασίες του τσιπ. Για τους κορυφαίους επεξεργαστές της Intel, είναι ένας από τους λίγους τρόπους για να τους κάνετε να λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αποθέματός τους χωρίς δυσκολίες λόγο θερμότητας.

Δείτε επίσης: AMD: Λανσάρει δικούς της επεξεργαστές Ryzen 7040 για laptops

Ωστόσο, η αφαίρεση μπορεί να πάει τρομερά στραβά και να σας αφήσει με μια εντελώς άχρηστη CPU. Η ίδια η αφαίρεση μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση σε έναν επεξεργαστή εάν δεν γίνει πολύ προσεκτικά. Ομοίως, εάν προσπαθήσετε να τοποθετήσετε τον ψύκτη σας χωρίς πρόσθετη υποστήριξη από ένα κιτ άμεσης τοποθέτησης, διατρέχετε τον κίνδυνο να σφίξετε υπερβολικά τις βίδες και να ραγίσετε το τσιπ.

Πηγή:

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS