ΑρχικήinetΟι απολύσεις της Tesla συνεχίζονται: 600 θέσεις κόπηκαν στην Καλιφόρνια

Οι απολύσεις της Tesla συνεχίζονται: 600 θέσεις κόπηκαν στην Καλιφόρνια

Ως μέρος της μαζικής αναδιάρθρωσης της Tesla, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ενημέρωσε το Τμήμα Ανάπτυξης Απασχόλησης της Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα, για απολύσεις περίπου 600 επιπλέον υπαλλήλων στις εγκαταστάσεις παραγωγής και στα γραφεία μηχανικών μεταξύ Fremont και Palo Alto.

Δείτε επίσης: Μόνο το 2% προχώρησε στην αγορά του Tesla Full Self-Driving μετά τη μηνιαία δοκιμή

Tesla απολύσεις

Ο τελευταίος γύρος απολύσεων της Tesla, αφορούσε όλα τα στελέχη – από θέσεις εισαγωγικού επιπέδου έως διευθυντές – και έπληξε μια σειρά από τμήματα, επηρεάζοντας τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, τους προγραμματιστές λογισμικού και τους μηχανικούς ρομποτικής.

Οι περικοπές αναφέρθηκαν σε μια Ειδοποίηση Προσαρμογής και Επανεκπαίδευσης Εργαζομένων, γνωστή ως WARN.

Αντιμετωπίζοντας τόσο την εξασθένηση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα Tesla όσο και τον αυξημένο ανταγωνισμό, η εταιρεία έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της τουλάχιστον από τον Ιανουάριο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk είπε στους εργαζομένους σε ένα σημείωμα τον Απρίλιο ότι η εταιρεία θα περικόψει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, το οποίο ανερχόταν συνολικά σε 140.473 υπαλλήλους στο τέλος του 2023.

Δείτε ακόμα: Οι μέτοχοι της Tesla αποφασίζουν για την αποζημίωση 55 δισ.$ του Elon Musk

Προηγούμενες καταθέσεις αποκάλυψαν ότι η Tesla θα περιόριζε περισσότερες από 6.300 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Καλιφόρνια, στο Ώστιν του Τέξας και στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Ο Musk είπε στην τριμηνιαία παρουσίαση κερδών της Tesla στις 23 Απριλίου ότι η εταιρεία είχε δημιουργήσει «αναποτελεσματικότητα» 25% έως 30% τα τελευταία χρόνια, υπονοώντας ότι οι απολύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη θα μπορούσαν να επηρεάσουν δεκάδες χιλιάδες περισσότερους υπαλλήλους από ό,τι υποδηλώνει ο αριθμός του 10%.

Σύμφωνα με το WARN, οι περικοπές 378 θέσεων εργασίας στο Fremont, όπου στεγάζεται το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Tesla στις ΗΠΑ, περιλάμβαναν άτομα που ασχολούνταν με τη στελέχωση και τη λειτουργία της συναρμολόγησης οχημάτων. Υπήρξαν 65 περικοπές στην Kato Rd της εταιρείας, το κέντρο ανάπτυξης μπαταριών.

Δείτε επίσης: Tesla: Νέες απολύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Supercharger

Οι απολύσεις επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της Tesla με διάφορους τρόπους. Πρώτον, η μείωση του εργατικού δυναμικού μπορεί να οδηγήσει σε άμεση μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μισθοί και τα επιδόματα των εργαζομένων αποτελούν σημαντικό μέρος των συνολικών εξόδων μιας εταιρείας. Επιπλέον, οι απολύσεις μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της Tesla. Με λιγότερους εργαζόμενους, η εταιρεία μπορεί να δυσκολευτεί να διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής και την ποιότητα των προϊόντων της, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις και τα έσοδα. Από την άλλη πλευρά, οι απολύσεις μπορεί να στείλουν αρνητικά μηνύματα στους επενδυτές και την αγορά. Οι επενδυτές μπορεί να θεωρήσουν ότι η Tesla αντιμετωπίζειικές οικονομικές δυσκολίες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας.

Πηγή: cnbc

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS