ΑρχικήinetTesla: Νέες απολύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Supercharger

Tesla: Νέες απολύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Supercharger

Αμέσως μετά την απόλυση “περισσότερου από του 10%” του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, η Tesla απολύει ακόμη περισσότερους υπαλλήλους – συμπεριλαμβανομένων ανώτατων στελεχών και μακροχρόνιων βετεράνων της εταιρείας, κυρίως ολόκληρης της ομάδας Supercharging και του στελέχους που είναι υπεύθυνο για τις διαπραγματεύσεις για την υιοθέτηση του NACS η βιομηχανία.

Δείτε επίσης: Tesla: Ακόμα μία προσαρμογή μισθολογικών αυξήσεων

Tesla απολύσεις

Η Tesla ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με νέα για έναν τεράστιο γύρο απολύσεων. Οι απολύσεις ήταν αρκετά εκτενείς σε όλη την εταιρεία. Η Tesla συντόμευσε τις βάρδιες παραγωγής στο Gigafactory Texas και εκκαθάρισε αρκετές ομάδες που σχετίζονται με κρίσιμα έργα εκεί.

Ένας από αυτούς τους επικεφαλής ήταν ο Drew Baglino, πρώην Αντιπρόεδρος Powertrain and Energy Engineering, ο οποίος ήταν στην εταιρεία για 18 χρόνια και ηγήθηκε του έργου 4680 cell. Ενώ η παραίτησή του παρουσιάζεται δημόσια ως οικειοθελής, εικάζεται ότι η απογοήτευση από την πρόοδο του έργου 4680 cell είχε κάποια σχέση με αυτό.

Η Tesla έχασε επίσης το βασικό στέλεχος Rohan Patel, τον επικεφαλής πολιτικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, κατά τις απολύσεις.

Τώρα, έχουν οριστικοποιηθεί περισσότερες απολύσεις μέσω email από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Elon Musk προς τα στελέχη, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την The Information, δηλώνοντας ότι η 6 χρόνια βετεράνος Rebecca Tinucci, Ανώτερη Διευθύντρια φόρτισης EV της Tesla, θα αποχωρούσε από την εταιρεία την Τρίτη, μαζί με σχεδόν όλη η ομάδα φόρτισης που αποτελείτε από 500 άτομα.

Δείτε ακόμα: Tesla: Ερευνά ποιες θέσεις είναι κρίσιμες, ενισχύοντας τους φόβους για απολύσεις

Η Tinucci ήταν υπεύθυνη για τις δραστηριότητες φόρτισης EV της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του Supercharging, πράγμα που σημαίνει ότι η απόλυση της ομάδας Supercharger μπορεί να αντανακλά μια αλλαγή κατεύθυνσης για την Tesla. Η Tesla ήταν πολύ επιτυχημένη στο να κάνει τους κατασκευαστές να υιοθετήσουν το βύσμα NACS – μια προσπάθεια με επικεφαλής την Tinucci, που την έφερε στη λίστα TIME 100 Climate – κάνοντας πολλούς να προτείνουν ότι θα είναι σε θέση να διευθύνει μια κερδοφόρα επιχείρηση παροχής ενέργειας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια άλλη απόλυση στελέχους είναι ο βετεράνος Daniel Ho, Διευθυντής Προγραμμάτων Οχημάτων και Πρωτοβουλιών Νέων Προϊόντων, ο οποίος ήταν διευθυντής προγραμμάτων για τα Model S, 3 και Y και προηγουμένως είχε υπηρετήσει 12 χρόνια στη Ford.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας δημόσιας πολιτικής του πρώην στελέχους Rohan Patel θα εξαλειφθεί – σε μια εποχή που πολλές προκλήσεις δημόσιας πολιτικής σχετικά με τη φόρτιση DC, την οικιακή φόρτιση, τα πρότυπα εκπομπών, την κλιματική αλλαγή και την πολιτική εχθρότητα για την ανώτερη τεχνολογία EV εξακολουθούν να διαφαίνονται.

Οι απολύσεις της Tesla έρχονται σε μια εποχή που πολλές άλλες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας απολύουν προσωπικό, ενώ τα κέρδη του κλάδου είναι ακόμα υψηλά.

Δείτε επίσης: Tesla: Ακυρώνει παραδόσεις Cybertruck – Πρόβλημα με το γκάζι;

Οι απολύσεις της Tesla μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αρχικά, η απώλεια της εργασίας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό άγχος και στρες, καθώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Επιπλέον, οι απολύσεις μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων, καθώς η απώλεια της εργασίας μπορεί να τους κάνει να αμφιβάλλουν για τις ικανότητές τους και την αξία τους στην αγορά εργασίας. Σε επαγγελματικό επίπεδο, οι απολύσεις μπορεί να δημιουργήσουν δυσκολίες στην εύρεση νέας εργασίας, ειδικά αν οι εργαζόμενοι έχουν ειδικευμένες δεξιότητες ή αν η αγορά εργασίας είναι κορεσμένη. Τέλος, οι απολύσεις μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καριέρα των εργαζομένων, καθώς μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό ή να αποδεχτούν θέσεις εργασίας με χαμηλότερο καταξιωμένο ρόλο ή μισθό.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS