ΑρχικήSecurityΟι ενημερώσεις Windows Server 2019 εμφανίζουν σφάλματα 0x800f0982

Οι ενημερώσεις Windows Server 2019 εμφανίζουν σφάλματα 0x800f0982

Η Microsoft έχει αναγνωρίσει ένα νέο γνωστό πρόβλημα που προκαλεί την αποτυχία εγκατάστασης των ενημερώσεων KB5037765, αυτού του μήνα για τον Windows Server 2019, με σφάλματα 0x800f0982.

Δείτε επίσης: Η Microsoft επιδιορθώνει τα ζητήματα VPN μετά τα Windows updates

ενημερώσεις Windows Server

Οι διακομιστές Windows που επιχειρούν να εγκαταστήσουν την ενημέρωση ασφαλείας του Μαΐου 2024 (KB5037765), που κυκλοφόρησε στις 14 Μαΐου 2024, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης“, εξηγεί η Microsoft στον πίνακα ελέγχου υγείας των Windows.

Η εγκατάσταση ενδέχεται να αποτύχει με κωδικό σφάλματος 0x800f0982. Αυτό το ζήτημα είναι πιο πιθανό να επηρεάσει συσκευές που δεν διαθέτουν υποστήριξη για το πακέτο γλώσσας en_us.

Αυτή η επιβεβαίωση έρχεται αφότου πολλοί διαχειριστές των Windows ανέφεραν ότι είδαν αποτυχίες εγκατάστασης όταν προσπαθούσαν να αναπτύξουν αθροιστικές ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια του Patch Tuesday Μαΐου 2024 στα συστήματα Windows Server 2019.

Όπως ανέφερε για πρώτη φορά ο Γερμανός blogger τεχνολογίας Günter Born, αυτά τα ευρέως διαδεδομένα προβλήματα επηρεάζουν συσκευές που εκτελούν μη αγγλικές εγκαταστάσεις Windows Server.

Ενώ η Microsoft δεν έχει ακόμη παράσχει επίσημη λύση για αυτά τα προβλήματα εγκατάστασης και εξακολουθεί να εργάζεται για μια επιδιόρθωση, η εγκατάσταση του πακέτου γλώσσας en-US στα επηρεαζόμενα συστήματα χρησιμοποιώντας το εργαλείο LPKSetup πιθανότατα θα επιτρέψει την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας KB5037765.

Δείτε ακόμα: Microsoft Patch Tuesday Μαΐου 2024: Διορθώνει 3 zero-day ευπάθειες

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:

  • Κατεβάστε την εικόνα ISO με τα πακέτα γλωσσών.
  • Τοποθετήστε την εικόνα ISO.
  • Πατήστε το πλήκτρο λογότυπου των Windows+R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου “Εκτέλεση“. Πληκτρολογήστε “lpksetup.exe” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “OK“.
  • Περάστε μέσα από τον οδηγό για να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε το πακέτο αγγλικής γλώσσας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές της γραμμής εντολών LPKSetup για να εγκαταστήσετε το πακέτο γλώσσας χρησιμοποιώντας μια γραμμή εντολών με αυξημένα επίπεδα).

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία διόρθωσε επίσης ένα γνωστό πρόβλημα που προκλήθηκε από τις ενημερώσεις ασφαλείας των Windows του Απριλίου 2024, οι οποίες διέκοψαν τις συνδέσεις VPN σε πλατφόρμες πελατών και διακομιστών.

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Απριλίου 2024: Διορθώνονται 150 ευπάθειες

Μία από τις πιο συχνές αιτίες αποτυχίας των ενημερώσεων των Windows όπως στην περίπτωση των ενημερώσεων Windows Server είναι η ύπαρξη κατεστραμμένων ή ελλιπών αρχείων συστήματος. Αυτά τα αρχεία μπορεί να έχουν υποστεί ζημιά λόγω κακόβουλου λογισμικού, ξαφνικών διακοπών ρεύματος ή άλλων προβλημάτων υλικού. Η έλλειψη επαρκούς χώρου στον σκληρό δίσκο μπορεί επίσης να προκαλέσει αποτυχία των ενημερώσεων. Οι ενημερώσεις των Windows απαιτούν αρκετό χώρο για να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν τα απαραίτητα αρχεία, και αν δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος, η διαδικασία μπορεί να αποτύχει. Οι συγκρούσεις με λογισμικό τρίτων κατασκευαστών, όπως προγράμματα προστασίας από ιούς ή άλλες εφαρμογές ασφαλείας, μπορούν να εμποδίσουν την επιτυχή εγκατάσταση των ενημερώσεων. Αυτά τα προγράμματα μπορεί να θεωρήσουν τις ενημερώσεις ως απειλή και να τις μπλοκάρουν.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS