ΑρχικήHow ToBlue Screen of Death: Τι σημαίνει και τι να κάνετε όταν εμφανίζεται

Blue Screen of Death: Τι σημαίνει και τι να κάνετε όταν εμφανίζεται

Το BSOD, ή Blue Screen of Death, είναι μια εμβληματική οθόνη σφάλματος που οποιοσδήποτε έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή με Windows πιθανότατα έχει συναντήσει κάποια στιγμή. Δεν είναι διασκεδαστικό και μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον υπολογιστή σας που χρειάζεται επιδιόρθωση. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, μια απλή ενημέρωση του υπολογιστή σας θα είναι αρκετή για να αποτρέψει την επανεμφάνισή του.

Δείτε επίσης: Τα Windows 11 επαναφέρουν την κλασική Blue Screen of Death

Blue Screen of Death

Το Blue Screen of Death, είναι μια οθόνη σφάλματος που εμφανίζεται όταν κάτι έχει πάει πολύ στραβά στον υπολογιστή σας. Δεν σημαίνει ότι είναι χαλασμένος, αλλά σημαίνει ότι κάτι έχει πάει τόσο στραβά που δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει και χρειάζεται επανεκκίνηση.

Τα BSOD, μπορούν να προκληθούν για πολλούς λόγους, αν και τα σφάλματα προγράμματος οδήγησης είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα. Μπορούν επίσης να προκληθούν από ελαττωματικό υλικό, υπερθέρμανση εξαρτημάτων, προβλήματα με τη συνέπεια του τροφοδοτικού, σφάλματα λογισμικού, κακοεγκατεστημένες ενημερώσεις των Windows ή σφάλματα στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα.

Το Blue Screen of Death δε σημαίνει απαραίτητα το τέλος του κόσμου, αλλά αν εμφανίζονται συχνά με τα ίδια μηνύματα σφάλματος, πιθανότατα έχετε κάτι στο σύστημά σας που χρειάζεται επιδιόρθωση ή αντικατάσταση.

Εάν δεν κάνατε κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ή διαφορετικό με τον υπολογιστή σας ή δεν έχετε κάνει εμφανείς αλλαγές σε αυτόν στο πρόσφατο παρελθόν, τότε πιθανότατα μπορείτε απλώς να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας και να συνεχίσετε να τον χρησιμοποιείτε όπως πριν.

Δείτε ακόμα: Κώδικας σε USB προκαλεί BSOD ακόμη και σε κλειδωμένα PC

Ωστόσο, εάν λαμβάνετε σταθερά ένα BSOD όταν εκτελείτε συγκεκριμένες εργασίες ή το βρίσκετε να εμφανίζεται πιο συχνά, τότε ίσως χρειαστεί να κάνετε περαιτέρω βήματα.

Το πρώτο, είναι να αναζητήσετε τον κωδικό σφάλματος που σας δόθηκε. Αυτό μπορεί να είναι κάτι σαν “CRITICAL_PROCESS DIED” ή “IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL“. Εάν αυτός ο κωδικός σφάλματος είναι ο ίδιος κάθε φορά που λαμβάνετε ένα Blue Screen of Death, μπορείτε να αναζητήσετε αυτές τις φράσεις στο Google για να βρείτε συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επίλυσης αυτού του προβλήματος ή να σαρώσετε τον κωδικό QR για μια πιο άμεση λύση.

Εάν ο κωδικός σφάλματος που αντιμετωπίζετε έχει μια συγκεκριμένη μέθοδο επίλυσης, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δείτε αν αυτό λύνει το πρόβλημά σας. Εάν δεν συμβαίνει ωστόσο, ή αντιμετωπίζετε φαινομενικά τυχαία μηνύματα σφάλματος BSOD, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις πιο γενικές επιδιορθώσεις.

  • Κλείστε τον υπολογιστή και αφαιρέστε κάθε συσκευή USB και τα περιφερειακα εκτός από αυτά που χρειάζεστε, όπως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας.
  • Επανεκκινήστε το σύστημα σε ασφαλή λειτουργία.
  • Εάν εγκαταστήσατε πρόσφατα κάποιο νέο λογισμικό, απεγκαταστήστε το. Ομοίως, εάν μόλις εγκαταστήσατε τυχόν νέα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας ή κάποιο άλλο υλικό, απεγκαταστήστε ή επαναφέρετε τα σε μια παλαιότερη έκδοση όπου δεν αντιμετωπίζατε αυτά τα προβλήματα.

Δείτε επίσης: 26 σημάδια που δείχνουν ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από ιό

Ωστόσο, εάν η πραγματοποίηση αλλαγών στο σύστημα δεν έχει σταματήσει την εμφάνιση του Blue Screen of Death, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε κάποιες άλλες επιδιορθώσεις.

  • Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα και τα προγράμματα οδήγησης
  • Αντικαταστήστε τα κατεστραμμένα αρχεία
  • Δοκιμάστε μια επαναφορά συστήματος
  • Εκτελέστε μια σάρωση για κακόβουλο λογισμικό
  • Δοκιμάστε την εφαρμογή Λήψη βοήθειας
  • Μπορεί να είναι η μνήμη
  • Επανεγκαταστήστε τα Windows

Πηγή: digitaltrends

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS