ΑρχικήHow ToΠώς θα απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Google AI Overviews

Πώς θα απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Google AI Overviews

Από τη στιγμή που η Google ενεργοποίησε τη λειτουργία αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη γνωστή ως AI Overviews, πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν και απέτυχαν να απενεργοποιήσουν τη συχνά εσφαλμένη λειτουργία στα κανονικά αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να το απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας μια νέα λειτουργία αναζήτησης “Web“, την οποία εξηγούμε παρακάτω.

Δείτε επίσης: Google Docs: Πώς να κατεβάσετε μια εικόνα από ένα έγγραφο;

Google AI Overviews

Το AI Overviews, γνωστό και ως “Search Generative Experience“, είναι η νέα δυνατότητα αναζήτησης της Google που συνοψίζει το περιεχόμενο ιστού χρησιμοποιώντας το εσωτερικό LLM της (μεγάλο γλωσσικό μοντέλο).

Η Google λέει ότι το AI Overviews εμφανίζεται μόνο όταν η μηχανή αναζήτησης πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη αξία από τους παραδοσιακούς μπλε συνδέσμους.

Όταν είστε συνδεδεμένοι στη Google και αναζητάτε γενικά θέματα, όπως πώς να εγκαταστήσετε μια από τις πρόσφατες ενημερώσεις των Windows 11, το AI της Google θα ξαναγράψει περιεχόμενο από ανεξάρτητους ιστότοπους και θα το συνοψίσει με τις δικές του λέξεις.

Αυτή η δυνατότητα μπορεί να ακούγεται καλή θεωρητικά, αλλά η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης της Google έχει πολλά προβλήματα ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης μιας μικρής καθυστέρησης καθώς δημιουργεί την απάντηση και μερικές φορές την εμφάνιση εσφαλμένων πληροφοριών.

Πώς να αφαιρέσετε το Google AI Overviews

Αν δεν σας αρέσει το AI Overviews της Google, μπορείτε να αναγκάσετε την Google να εμφανίζει αποτελέσματα αναζήτησης στον Ιστό χωρίς περιλήψεις, βίντεο, εικόνες και άλλες λειτουργίες αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε ακόμα: Google Chrome: Διορθώνεται τρίτο zero-day σε μια εβδομάδα

(FILES) This file photo taken on April 15, 2022 in Moscow shows the US multinational technology and Internet-related services company Google’s logo on a tablet screen. – The Russian subsidiary of US tech giant Google said on May 19, 2022 it will file for bankruptcy after authorities seized its bank account following a series of spats with Moscow. Google has been under increasing pressure in Russia for several months and even more so after the start of President Vladimir Putin’s military campaign in Ukraine at the end of February. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Για να το κάνετε αυτό, αλλάξτε τη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησής σας σε ένα συγκεκριμένο σημείο εισόδου Google που ενεργοποιεί το φίλτρο “Ιστός“, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Μηχανή αναζήτησης και κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση μηχανών αναζήτησης και αναζήτησης ιστότοπου.
  • Κάντε κλικ στην Προσθήκη δίπλα στην Αναζήτηση ιστότοπου.
  • Στο παράθυρο διαλόγου Προσθήκη μηχανής αναζήτησης, εισάγετε ένα όνομα για τη μηχανή αναζήτησής σας (π.χ. “Google Web“). Για μια συντόμευση, εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί για γρήγορη χρήση αυτής της μηχανής αναζήτησης από τη γραμμή διευθύνσεων (π.χ. “Ιστός”).
  • ​Αλλάξτε τη διεύθυνση URL σε {google:baseURL}/search?udm=14&q=%s.
  • Κάντε κλικ στην Προσθήκη.
  • Κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στη νέα μηχανή αναζήτησης που δημιουργήσατε και επιλέξτε Ορισμός προεπιλογής.
  • Η νέα μηχανή αναζήτησης θα εμφανίζεται πλέον ως προεπιλογή στις μηχανές αναζήτησης.
  • Κλείστε τη σελίδα Ρυθμίσεις.

Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αναζήτησης Google με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια επέκταση του Google Chrome που ονομάζεται “Hide AI Overviews” από το Chrome Web Store.

Δείτε επίσης: Google: Έκτακτες ενημερώσεις για διόρθωση Chrome zero-day

Εκτός από το AI Overviews, οι λύσεις Google AI επηρεάζουν πολλούς τομείς, όπως τον τομέα της υγείας μέσω της ανάπτυξης αλγορίθμων που μπορούν να αναλύσουν ιατρικές εικόνες με ακρίβεια, βοηθώντας τους γιατρούς στη διάγνωση ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την έγκαιρη ανίχνευση και την αποτελεσματικότερη θεραπεία. Στον τομέα της εκπαίδευσης, οι λύσεις Google AI προσφέρουν εργαλεία που προσαρμόζουν τη μάθηση στις ανάγκες κάθε μαθητή. Μέσω της ανάλυσης δεδομένων, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία των μαθητών, προσφέροντας εξατομικευμένη υποστήριξη. Η Google AI έχει σημαντική επίδραση στον τομέα της μεταφοράς, ειδικά με την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων. Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίζουν και να αντιδρούν σε διάφορες κυκλοφοριακές συνθήκες, αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους και μειώνοντας τα ατυχήματα.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS