ΑρχικήYoutubeΑναισθητικό σκοτώνει καρκινικά κύτταρα μέσω ειδικών μηχανισμών

Αναισθητικό σκοτώνει καρκινικά κύτταρα μέσω ειδικών μηχανισμών

Μια νέα θεραπεία φαίνεται να είναι εν εξελίξει για τους ασθενείς με καρκίνο, από μια απίθανη πηγή, ένα κοινό αναισθητικό.

Δείτε επίσης: Η χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Η λιδοκαϊνη είναι ένα συχνά χρησιμοποιούμενο τοπικό αναισθητικό που δρα μπλοκάροντας τα σήματα στα νεύρα του δέρματος. Συνήθως χρησιμοποιείται σε μορφή κρέμας ή ενέσιμου διαλύματος. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το δημοφιλές αναισθητικό μπορεί να έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Ωστόσο, πως ακριβώς αυτές οι ιδιότητες δημιουργούνται παραμένει ένα μυστήριο. Μέχρι τώρα.

αναισθητικό

Η λιδοκαΐνη έχει μία έντονη πικρή γεύση λόγω της ενεργοποίησης ενός γευστικού ανιχνευτή που ονομάζεται T2R14. Έχει επίσης δειχθεί ότι ο ανιχνευτής αυτός υπάρχει σε υψηλές συγκεντρώσεις σε διάφορα καρκινικά κύτταρα, ειδικά αυτά που βρίσκονται στο στόμα και τον λαιμό. Έτσι, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια υπέθεσαν ότι η λιδοκαΐνη μπορεί να αλληλεπιδρά με τα καρκινικά κύτταρα μέσω του ανιχνευτή αυτού.

Με μεγάλη μας έκπληξη, ανακαλύψαμε ότι η λιδοκαΐνη στοχεύει ειδικά τον υποδοχέα που εμφανίζει τα υψηλότερα επίπεδα έκφρασης σε διάφορους τύπους καρκίνων.” Ο Robert Lee, επίκουρος καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας Κεφαλής και Τραυλισμού στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, μετέφερε αυτήν την ανακάλυψη με μια δήλωση, όπως αποκαλύφθηκε από τη μελέτη.

Σε προηγούμενη έρευνα, η ομάδα ανακάλυψε ότι η ενεργοποίηση των υποδοχέων T2R14 στα καρκινικά κύτταρα ενεργοποιεί μία διαδικασία που οδηγεί σε ελεγχόμενο θάνατο των κυττάρων. Στη νέα του μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Reports, η ομάδα ανακάλυψε ότι η έκθεση καρκινικών κυττάρων σε Pennsylvania μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τη διαδικασία, ενεργοποιώντας μια σειρά κυτταρικών σημάτων που οδηγούν τελικά στον θάνατο του κυττάρου.

Δείτε ακόμα: Χάπι για τον καρκίνο του πνεύμονα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά το ήμισυ

Το φάρμακο ανοίγει έναν ιδιαίτερα συναρπαστικό καινούργιο δρόμο, καθώς μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί κοντά ή γύρω από προσβάσιμους όγκους.

καρκινικά κύτταρα

Ως χειρουργός κεφαλής και τραχήλου, χρησιμοποιώ συχνά τη λιδοκαΐνη“, εξήγησε ο Ryan Carey, ένας βοηθός καθηγητή και συν-επιμελητής της μελέτης. “Είμαστε πλήρως ενήμεροι για την ασφάλειά του, άνετοι με τη χρήση του και έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Έτσι, μπορεί να ενσωματωθεί αρμονικά σε άλλες πτυχές της θεραπείας του καρκίνου του κεφαλιού και του λαιμού.

Ο καρκίνος του κεφαλιού και του λαιμού, γνωστός και ως καρκίνος επινεφριδίων, έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, με μόνο το 50% των ασθενών να επιζούν πάνω ​​από πέντε χρόνια, ακόμα και με αγωγή. Έτσι, τα αποτελέσματα προσφέρουν μια δόση ελπίδας για τους ασθενείς που πάσχουν από την ασθένεια.

Τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην περιορίζονται στον καρκίνο του εγκεφάλου και του λαιμού, εντούτοις, η ομάδα ελπίζει ότι η λιδοκαΐνη μπορεί να είναι επωφελής και για ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2023, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Oncology διαπίστωσε ότι τα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο του μαστού αυξάνονται όταν οι ασθενείς λαμβάνουν λιδοκαΐνη πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Πράγματι, η λιδοκαΐνη μπορεί να μην είναι το μόνο φάρμακο που είναι ικανό να προκαλέσει τον θάνατο των καρκίνων μέσω αυτού του υποδοχέα.

Δείτε επίσης: Η μαστογραφία που διεξάγεται με ΑΙ ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού

Η ομάδα ελπίζει ότι το προπαρασκευαστικό της σχέδιο θα ανοίξει τον δρόμο για κλινικές δοκιμές σχετικά με την προσθήκη λιδοκαΐνης στην τυπική θεραπεία για ασθενείς με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου.

Πηγή: newsweek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS