ΑρχικήbusinessNovo Nordisk: Επενδύει 2,1 δισ. € σε γαλλική μονάδα παραγωγής φαρμάκων

Novo Nordisk: Επενδύει 2,1 δισ. € σε γαλλική μονάδα παραγωγής φαρμάκων

Η Novo Nordisk επενδύει 2,1 δισ. ευρώ στη γαλλική μονάδα παραγωγής φαρμάκων, υποστηρίζοντας την προσπάθεια του Μακρόν για “επαναβιομηχανοποίηση” της Γαλλίας. Η επένδυση προέρχεται μετά από παρόμοια κίνηση της Pfizer τον Μάιο.

Novo Nordisk

Οι επενδύσεις υποστηρίζουν τις πωλήσεις των θεραπειών Ozempic και Wegovy, καθιστώντας τη Novo Nordisk την πιο αξιοπρεπή εταιρεία στην Ευρώπη. Αυτές οι επενδύσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας του προέδρου Μακρόν για την αναβίωση της βιομηχανίας στη Γαλλία. Η νέα μονάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2028 και θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Η φαρμακοβιομηχανία Eisai δέχτηκε επίθεση ransomware

Οι πωλήσεις των θεραπειών Ozempic και Wegovy έχουν καταστήσει τη Novo Nordisk μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στην Ευρώπη. Μέσω της επένδυσης, η εταιρεία αυξάνει το μέγεθος της μονάδας παραγωγής κατά διπλάσιο και δημιουργεί 500 νέες θέσεις εργασίας έως το 2028. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των δομικών ελλείψεων σε φάρμακα που προκλήθηκαν από την κρίση του Covid.

Μέχρι το 2023, η Novo Nordisk έχει επενδύσει 10 δισ. ευρώ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου στο Chartres. Τα φάρμακα της, το Ozempic και το Wegovy, αντιμετωπίζουν το διαβήτη και την παχυσαρκία. Παρά το γεγονός ότι το Ozempic δεν έχει εγκριθεί για αδυνάτισμα, έχει γίνει δημοφιλές για τις αδυνατιστικές του ιδιότητες.

Novo Nordisk

Το Wegovy έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Σχεδιάζεται η υποβολή αίτησης για πιστοποίηση του Wegovy στη Γαλλία το 2024.

Πηγή: rfi.fr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS