ΑρχικήsecurityΗ φαρμακοβιομηχανία Eisai δέχτηκε επίθεση ransomware

Η φαρμακοβιομηχανία Eisai δέχτηκε επίθεση ransomware

Η φαρμακοβιομηχανία Eisai δέχτηκε επίθεση ransomware. Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι “αμέσως” συγκρότησε μια επιχειρησιακή ομάδα εργασίας σε όλη την εταιρεία μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Τώρα, εργάζεται για να ανταποκριθεί με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους των αρχών επιβολής του νόμου, ανέφερε η Eisai σε δήλωσή της.

Δείτε επίσης: Το νέο ‘PowerDrop’ PowerShell malware στοχεύει την αεροδιαστημική βιομηχανία των ΗΠΑ

Η εταιρεία δήλωσε ότι η πιθανότητα διαρροής δεδομένων βρίσκεται υπό διερεύνηση. Η Eisai αναμένει ότι θα χρειαστεί “κάποιο χρονικό διάστημα για να εκτιμηθεί η πλήρης έκταση του περιστατικού”.

Κατά τη διάρκεια της αντίδρασης, η Eisai έθεσε εκτός λειτουργίας ορισμένα από τα ηλεκτρονικά της συστήματα, τόσο εντός όσο και εκτός Ιαπωνίας. Προς το παρόν, οι εταιρικοί ιστότοποι και τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένουν λειτουργικά.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο στα κέρδη της εταιρείας, η Eisai εξετάζει προσεκτικά κάθε πιθανή επίπτωση στις προβλέψεις της για τα κέρδη της και θα ανακοινώσει το συντομότερο δυνατό εάν είναι απαραίτητες αναθεωρήσεις.

Δείτε επίσης: Πάνω από 60.000 Android apps μόλυναν συσκευές με adware

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Japan Times, η Ιαπωνία έχει δει πρόσφατα έναν αυξανόμενο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων. Αξιωματούχος του Εθνικού Κέντρου Ετοιμότητας και Στρατηγικής για Περιστατικά δήλωσε στο δημοσίευμα ότι υπάρχει πιθανότητα η χώρα “να έχει στοχοποιηθεί ως οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής G7” και η υπηρεσία έχει προειδοποιήσει τους σχετικούς οργανισμούς να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Μια σειρά επιθέσεων, που πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν από την ίδια ομάδα hacking, ξεκίνησε τον Μάρτιο και μέχρι στιγμής έχει πλήξει εταιρείες όπως οι West Japan Railway, Tokyo Electric Power Company Holdings και πολλές άλλες.

Έξω από την Ιαπωνία, παρόμοια περιστατικά έχουν επηρεάσει φαρμακοβιομηχανίες, μεγάλες και μικρές, τα τελευταία χρόνια.

Eisai
White pills on blue background. One tablet is broken in half, reducing the dose of the medicine.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Merck κέρδισε μια θετική απόφαση στη δίκη της σχετικά με την κυβερνοεπίθεση NotPetya του 2017, η οποία μόλυνε περισσότερα από 40.000 μηχανήματα στο παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδωσε την επίθεση αυτή στις επιχειρήσεις των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Τα παραδοσιακά malware εκμεταλλεύονται το ενδιαφέρον για το ChatGPT

Σε ένα πιο πρόσφατο περιστατικό ασφαλείας, η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Evotec έκλεισε το δίκτυό της αφού παρατήρησε ασυνήθιστη δραστηριότητα στα συστήματα πληροφορικής της στις αρχές Απριλίου. Νωρίτερα τον Μάρτιο, η Sun Pharma αποκάλυψε παραβίαση και ανταποκρίθηκε απομονώνοντας τα επηρεαζόμενα συστήματά της.

Πέρυσι, η Novartis έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης όταν η ομάδα hacking Industrial Spy δημοσίευσε δεδομένα που φέρεται να είχε κλέψει από την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία. Οι χάκερ ισχυρίστηκαν ότι οι πληροφορίες είχαν ληφθεί απευθείας “από το εργαστηριακό περιβάλλον του εργοστασίου παραγωγής” ενώ η Novartis ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι δεν είχαν παραβιαστεί ευαίσθητα δεδομένα.

Πηγή πληροφοριών: fiercepharma.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS