ΑρχικήHow ToΠώς να κρύψετε τα YouTube Shorts από το feed σας;

Πώς να κρύψετε τα YouTube Shorts από το feed σας;

Τα YouTube Shοrts κυκλοφόρησαν το 2020 και σταδιακά κατάφεραν να εδραιωθούν, αφού τα βίντεο σύντομης διάρκειας είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αν επιθυμείτε να μην εμφανίζονται συνεχώς στο feed σας, μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα. Το YouTube σάς επιτρέπει να κρύψετε τα Shorts προσωρινά από το feed, αλλά θα χρειαστείτε επεκτάσεις τρίτων για να τα αποκλείσετε εντελώς.

YouTube Shorts κρύψετε feed

Πώς να κρύψετε τα YouTube Shorts

Αν μπείτε στο YouTube μέσω του Chrome browser στον υπολογιστή σας, μπορείτε να αφαιρέσετε τα YouTube Shοrts κάνοντας κλικ στο κουμπί X (Δεν ενδιαφέρομαι) στην επάνω δεξιά γωνία της σειράς Shorts.

Δείτε επίσης: YouTube Shοrts: Πώς να δημιουργήσετε και να μεταφορτώσετε ένα βίντεο;

Ωστόσο, πρέπει να έχετε στο νου σας κάποια πράγματα:

  • Αυτή είναι μια προσωρινή λύση, καθώς το YouTube θα συνεχίσει να προτείνει Shorts μετά από 30 ημέρες.
  • Το κουμπί X (Δεν ενδιαφέρομαι) λειτουργεί μόνο για το Chrome σε επιτραπέζιους υπολογιστές (όχι για τις εφαρμογές για κινητά).
  • Ακόμα κι αν αφαιρεθούν από την αρχική σελίδα, τα YouTube Shorts εμφανίζονται στην πλαϊνή γραμμή, όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο. Ενώ μπορείτε να πείτε στο YouTube ότι “Δεν σας ενδιαφέρει” ένα συγκεκριμένο Short, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τις προτάσεις.

Πώς να κρύψετε τα YouTube Shorts στις εφαρμογές για κινητά

Δεν μπορείτε να εξαφανίσετε όλα τα Shοrts στις εφαρμογές iOS και Android. Ωστόσο, σε έναν βαθμό μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμο, ώστε να σταματήσει να εμφανίζει ορισμένα είδη βίντεο Short, επιλέγοντας τις τρεις κάθετες κουκκίδες σε κάθε short και επιλέγοντας Not interested στο μενού που εμφανίζεται. Υπάρχουν, επίσης, οι επιλογές Report και Send feedback για βίντεο που δεν σας αρέσουν.

Δείτε επίσης: Πώς να μπλοκάρετε το YouTube στο iPhone του παιδιού σας;

Πώς να κρύψετε τα YouTube Shorts με επεκτάσεις τρίτων

Οι παρακάτω επεκτάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε πιο δραστικά μέτρα έναντι των YouTube Shorts:

YouTube Shorts Blocker (Chrome): Αυτή η επέκταση αφαιρεί τα Shorts από τις απαραίτητες σελίδες. Αλλά μπορείτε, επίσης, να αποκλείετε επιλεκτικά περιεχόμενο από κανάλια που δεν θέλετε να εμφανίζονται στο feed σας. Μπορείτε να επιλέξετε να μετατρέπετε αυτόματα τα βίντεο Shorts σε κανονική μορφή, εάν θέλετε να παρακολουθήσετε συγκεκριμένα Shorts από ορισμένα κανάλια.

ShortsBlocker (Chrome και Firefox): Αυτή η επέκταση βελτιώνει την εμπειρία στο YouTube αποκρύπτοντας εντελώς τα Shorts (αρχική σελίδα, συνδρομές, αποτελέσματα αναζήτησης, στήλη πλοήγησης στα αριστερά και στήλη προτάσεων βίντεο στα δεξιά).

Unhook (Chrome, Firefox και Edge): Άλλη μια επέκταση για περισσότερο έλεγχο στην αρχική σελίδα του YouTube. Μπορείτε να αποκρύψετε YouTube Shorts καθώς και άλλα στοιχεία, όπως σχετικά βίντεο, σχόλια, προτάσεις αρχικής σελίδας, trending tab κ.λπ.

BlockYT για Safari: Αυτή η επέκταση αποκλείει Shorts, σχόλια και προτάσεις. Λειτουργεί επίσης στο πρόγραμμα περιήγησης Safari σε iPhone και iPad.

Πώς να κρύψετε τα YouTube Shorts από το feed σας;

Δεδομένου ότι πρόκειται για επεκτάσεις τρίτων προγραμματιστών, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα διάφορα σφάλματα που μπορεί να υπάρχουν και να δίνετε έμφαση στην ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Το YouTube Shοrts προσθέτει τη δυνατότητα remix μουσικών βίντεο

Η αφαίρεση των YouTube Shorts από το Feed σας μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία προβολής, καθώς μειώνει την υπερφόρτωση πληροφοριών. Θα έχετε λιγότερα βίντεο να διαχειριστείτε, κάτι που θα καταστήσει πιο εύκολο να επικεντρωθείτε στο περιεχόμενο που πραγματικά σας ενδιαφέρει.

Επιπλέον, η αφαίρεση των Shοrts μπορεί να βοηθήσει στην εξατομίκευση της εμπειρίας προβολής. Το YouTube χρησιμοποιεί τις προτιμήσεις προβολής για να προτείνει νέο περιεχόμενο. Όταν αφαιρείτε τα Shorts, το YouTube κατανοεί ότι προτιμάτε μεγαλύτερα βίντεο και θα προσαρμόσει τις προτάσεις του ανάλογα.

Τέλος, η αφαίρεση των Shorts μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της εμπειρίας προβολής. Τα Shorts είναι συνήθως βίντεο μικρής διάρκειας με γρήγορο ρυθμό, που μπορεί να είναι κουραστικό για τα μάτια και τον εγκέφαλο. Η αφαίρεση τους μπορεί να σας επιτρέψει να απολαύσετε πιο χαλαρωτικές εμπειρίες προβολής.

πηγή: www.lifehacker.com.au

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS