ΑρχικήgamingDiablo 4: Η Blizzard το ονόμασε το ταχύτερο σε πωλήσεις

Diablo 4: Η Blizzard το ονόμασε το ταχύτερο σε πωλήσεις

diablo iv

Η Activision Blizzard διαφημίζει το Diablo 4 ως το παιχνίδι της Blizzard Entertainment με τις ταχύτερες πωλήσεις όλων των εποχών – δεν είναι μικρό κατόρθωμα για μια εταιρεία που εκδίδει επίσης το World of Warcraft και τις σειρές Overwatch και Starcraft. Αλλά τι σημαίνει πραγματικά ο ισχυρισμός αυτός;

Δείτε επίσης: Diablo IV: Πώς οι devs θα σας κρατήσουν κολλημένους

Το δελτίο που αναφέρει την επιτυχία του Diablo 4, φυσικά, αναφέρει ότι περιλαμβάνει τόσο τις πωλήσεις σε κονσόλες όσο και σε PC, αλλά δεν αποκαλύπτει συγκεκριμένα στοιχεία. Οι εκδότες σπάνια δίνουν αυτές τις πληροφορίες πλέον, κυρίως επειδή δεν θέλουν σημεία σύγκρισης για μεταγενέστερες κυκλοφορίες του ίδιου franchise. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν ισχυρισμοί όπως “ταχύτερες πωλήσεις”, οι οποίοι υποστηρίζονται από αριθμούς παικτών και όχι από πωλήσεις μονάδων ή χρήματα.

“Το Diablo 4 έχει παιχτεί για 93 εκατομμύρια ώρες, ή για πάνω από 10.000 χρόνια”, αναφέρει η Activision Blizzard στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσης. Όχι και τόσο άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι πρώτοι παίκτες το πήραν στα χέρια τους πριν από περίπου 100 ώρες (2 Ιουνίου, για όσους προπαραγγείλουν κάποια από τις ειδικές εκδόσεις του).

Ανατρέχοντας όμως στις προηγούμενες δηλώσεις της Activision Blizzard σχετικά με τις μεγάλες, καλύτερες ή ταχύτερες πωλήσεις, διαπιστώνει κανείς:

  • 2020: World of Warcraft: Shadowlands: Το Shadowlands διαφημίζεται ως “το παιχνίδι PC με τις ταχύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, σε ολόκληρη τη βιομηχανία”. Η Activision όντως έβαλε ένα νούμερο σε αυτό, 3,7 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν. Sold through σημαίνει ότι αγοράστηκε από πραγματικούς πελάτες, σε αντίθεση με το “sold-in” που σημαίνει μονάδες που παρήγγειλαν οι λιανοπωλητές και έχουν στα ράφια τους).
  • 2018: World of Warcraft: Battle for Azeroth είναι επίσης η ” ταχύτερη σε πωλήσεις επέκταση του World of Warcraft όλων των εποχών “
  • 2016: Το Overwatch συγκέντρωσε περισσότερους από 7 εκατομμύρια παίκτες – όχι απαραίτητα πωλήσεις – την εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του στο PlayStation 4, το Windows PC και το Xbox One στις 24 Μαΐου 2016. Στη συνέχεια, η Activision Blizzard ανέφερε ότι οι παίκτες του Overwatch είχαν καταγράψει 119 εκατομμύρια ώρες παιχνιδιού. (Δύο ακόμη στοιχεία: Η beta του Overwatch έφτασε τα 9,7 εκατομμύρια άτομα και το δωρεάν Overwatch 2 είχε 25 εκατομμύρια παίκτες τις πρώτες 10 ημέρες διάθεσής του).
  • 2012: Diablo 3 – Εδώ είναι ένα εξαιρετικό σημείο σύγκρισης, καθώς είναι ο άμεσος προκάτοχος του σημερινού παιχνιδιού: “Έχουν πωληθεί 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα, δημιουργώντας το νέο ρεκόρ όλων των εποχών για το παιχνίδι με τις ταχύτερες πωλήσεις-PC”.

Πρόταση:Blizzard: Δημιούργησε ψεύτικα προφίλ για το Q&A του Diablo 4

diablo iv

Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι αυτά τα τρία παιχνίδια είναι όλα κυκλοφορίες για PC – το Diablo 3 δεν κυκλοφόρησε για κονσόλες μέχρι το 2013 (PlayStation 3 και Xbox 360) και το 2014 (PS4 και Xbox One). Το Diablo 4 κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One και Xbox Series X από τις 5 Ιουνίου.

Πόσο μεγάλη είναι λοιπόν η κυκλοφορία; Ίσως το μάθουμε όταν η Activision Blizzard υποβάλει την επόμενη τριμηνιαία έκθεση για τις επιδόσεις της στους επενδυτές – η οποία για μια κυκλοφορία τον Ιούνιο θα είναι περίπου τον Σεπτέμβριο. Εξακολουθεί να τίθεται αρκετά το ερώτημα, αν η κυκλοφορία του Diablo 4 σε πολλές πλατφόρμες, από την πρώτη μέρα, έφερε πωλήσεις που ήταν τεράστια πολλαπλάσια των 3, 4 και 5 εκατομμυρίων πωλήσεων που ανέφερε νωρίτερα η Activision Blizzard; Μήπως τις ξεπέρασε με το ζόρι;

Διαβάστε επίσης: Diablo 4: Οι προγραμματιστές λένε οι Druid είναι η πιο ισχυρή class

πηγή πληροφοριών: polygon.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS