ΑρχικήinetAmazon: Οργή μετά τον θάνατο εργαζόμενου σε αποθήκη εν ώρα εργασίας

Amazon: Οργή μετά τον θάνατο εργαζόμενου σε αποθήκη εν ώρα εργασίας

Το μοιραίο πρωινό της 27ης Δεκεμβρίου 2022 στην αποθήκη Amazon DEN4 του Κολοράντο Σπρινγκς, ο 61χρονος Ρικ Τζέικομπς υπέκυψε με τραγικό τρόπο σε καρδιακό επεισόδιο λίγο πριν από την αλλαγή της βάρδιας. Οι πρώην συνάδελφοί του όμως εξοργίστηκαν μετά από αυτό που συνέβη στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Amazon απολύσεις: Άλλοι 18.000 θα χάσουν τη δουλειά τους

Amazon

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι χαρτοκιβώτια τοποθετήθηκαν γύρω από τον νεκρό υπάλληλο ως προσωρινό μέτρο για να σφραγιστεί ο τόπος της τραγωδίας στην αποβάθρα. Οι εργαζόμενοι επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση χειρίστηκε την κατάσταση αυτή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε αρκετή διαφάνεια σχετικά με το τι συνέβη. Η Amazon είπε ότι χρησιμοποίησε κιβώτια για να δημιουργήσει ένα φράγμα, αλλά είχε επίσης προσωπικό κοντά για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα εισέλθει στην περιοχή για λόγους ασφαλείας και ιδιωτικότητας.

Καθώς οι εργαζόμενοι ξεκινούσαν την πρωινή βάρδια, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση για το περιστατικό στην εγκατάσταση και συνέχισαν να εργάζονται χωρίς διακοπή, καθώς ένας αποθανών εργαζόμενος παρέμενε ακόμα στο χώρο. Ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, περίμεναν να φτάσει ο ιατροδικαστής πριν προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

Σε συνομιλία με έναν εκπρόσωπο της Amazon, αποκαλύφθηκε ότι λόγω των νόμων HIPAA και των κανονισμών απορρήτου για την οικογένεια του θανόντος ατόμου, δεν ήταν σε θέση να παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό αυτό. Οι ισχυρισμοί ότι κάποιοι εργάζονταν κοντά στο νεκρό ή ότι χρησιμοποιήθηκαν κιβώτια για να διαχωριστεί η περιοχή, διαψεύτηκαν κατηγορηματικά. Από σεβασμό προς το θανόντα και το δικαίωμά του στην ιδιωτική ζωή, αρνήθηκαν να προβούν σε επίσημη δήλωση.

Δείτε ακόμα: Η Amazon θα κλείσει το κρυπτογραφημένο app ανταλλαγής μηνυμάτων Wickr Me

Η Amazon δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει για αυτά τα περιστατικά ή τους πόρους που δίνονται στους υπαλλήλους της τόσο αμέσως μετά όσο και μακροπρόθεσμα έπειτα από ένα σημαντικό περιστατικό.

θάνατο

Φτάνοντας στην εργασία της, μία εργαζόμενη στην αποθήκη της Amazon παρατήρησε οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας παρόντα χωρίς καμία εξήγηση για τον λόγο που βρίσκονταν εκεί. Αργότερα, έμαθε από τους συναδέλφους της ότι ένας εργαζόμενος είχε φύγει με τραγικό τρόπο από τη ζωή κατά την προηγούμενη βάρδια.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη επικοινωνίας και διαφάνειας της διοίκησης, καθώς η εταιρεία παρέμεινε σιωπηλή για μια εβδομάδα πριν προβεί σε επίσημη δήλωση. Επιπλέον, διερωτήθηκαν γιατί δεν υπήρχαν οι κατάλληλες τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας για να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες, παρά το γεγονός ότι και άλλοι θάνατοι εργαζομένων είχαν λάβει χώρα σε αποθήκες της Amazon στο παρελθόν.

Μια ολόκληρη εβδομάδα μετά το περιστατικό, ένας εργαζόμενος αποκάλυψε ότι η ηγεσία επιτέλους το αντιμετώπισε σε μια οργανωμένη συνάντηση στις 4 Ιανουαρίου. Νιώθοντας απογοητευμένοι, αποχώρησαν αφού η έλλειψη υπευθυνότητας της διοίκησης δεν τους ικανοποίησε.

Δείτε επίσης: Amazon: Δοκιμάζει το delivery μέσω drone σε Καλιφόρνια & Τέξας

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2022, έχουν αναφερθεί πολλαπλά τραγικά περιστατικά θανάτων εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Amazon στο Νιου Τζέρσεϊ και την Πενσυλβάνια. Η Amazon έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τις συνθήκες εργασίας της, συμπεριλαμβανομένων των υπερβολικών ποσοστών τραυματισμών, των ασυγχώρητων λαθών του ανθρώπινου δυναμικού και του ανησυχητικού ποσοστού εναλλαγής των εργαζομένων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS