ΑρχικήinetΕΕ: Νέοι κανόνες φορολογικής διαφάνειας - Στο στόχαστρο οι crypto εταιρείες

ΕΕ: Νέοι κανόνες φορολογικής διαφάνειας – Στο στόχαστρο οι crypto εταιρείες

Οι εταιρείες crypto – ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την τοποθεσία τους – θα πρέπει να αναφέρουν τις συναλλαγές πελατών που διαμένουν στην ΕΕ, δήλωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δείτε επίσης: Cryptonite ransomware: Δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει αρχεία – απλώς τα καταστρέφει

Οι προτεινόμενοι νέοι φορολογικοί κανόνες, γνωστοί ως όγδοη οδηγία για τη διοικητική συνεργασία ή DAC8, επιδιώκουν να σταματήσουν τη φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από τους φορολογούμενους που κρύβουν crypto στο εξωτερικό – κάτι που είχε ήδη αναφέρει το CoinDesk.

“Πολλοί χρήστες crypto-asset αποκομίζουν σημαντικά κέρδη παραμένοντας ανώνυμοι, πράγμα που δεν είναι αποδεκτό”, δήλωσε ο Paolo Gentiloni, Επίτροπος της ΕΕ για θέματα φορολογίας.

Δείτε επίσης: Microsoft: Η DEV-0139 στοχοποιεί εταιρείες crypto μέσω Telegram

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για το πώς η ΕΕ σχεδιάζει να αναγκάσει τις εταιρείες να ακολουθήσουν αυτά τα νέα μέτρα, ο Gentiloni απάντησε λέγοντας ότι θα βρουν τον τρόπο να το καταφέρουν. Αυτό που είναι σημαντικό για την ΕΕ είναι ότι όσοι διαμένουν στην ΕΕ θα εμπίπτουν σε αυτή την νομοθεσία – ακόμη και αν χρησιμοποιούν παρόχους crypto που βρίσκονται εκτός του μπλοκ, εξήγησε.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί του Gentiloni θα επιτρέψουν στις ξένες εταιρείες να προσεγγίσουν πελάτες της ΕΕ μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται “reverse solicitation”. Αυτό συνάδει με τον κανονισμό της ΕΕ για τις αγορές Crypto Assets Regulation (MiCA).

εε crypto

Το νέο φορολογικό σχέδιο αναφέρει ότι οι εταιρείες με πελάτες στην ΕΕ θα πρέπει να εγγράφονται και να υποβάλλουν εκθέσεις εντός του μπλοκ, αλλά αυτό μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες προκλήσεις, δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν ηλεκτρονικά χωρίς φυσική έδρα.

Τα πολυσυζητημένα σχέδια, τα οποία επηρεάζουν και ορισμένους παρόχους non-fungible tokens (NFTs), προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στους κλάδους των NFTs και των crypto.

Δείτε επίσης: Crypto απάτη στοχεύει νέους followers του Elon Musk στο Twitter

Η Επιτροπή εκτιμά ότι τα νέα σχέδιά της θα μπορούσαν να αποφέρουν φορολογικά έσοδα έως και 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), καθιστώντας δυσκολότερη τη crypto φοροδιαφυγή. Κάθε παραθυράκι που επιτρέπει στους ξένους παρόχους να αποφεύγουν την καταβολή φόρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια εσόδων για την ΕΕ, θέτοντας τις εγγεγραμμένες εταιρείες σε μειονεκτική θέση.

Πηγή πληροφοριών: coindesk.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS