ΑρχικήinetTwitter: Ο Elon Musk απολύει υπαλλήλους που του ασκούν κριτική

Twitter: Ο Elon Musk απολύει υπαλλήλους που του ασκούν κριτική

Ο Elon Musk απολύει τώρα υπαλλήλους του Twitter που του ασκούν κριτική σε ιδιωτικά κανάλια επικοινωνίας, όπως το Slack.

Twitter απολύει

Την Τρίτη, ο ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, απέδειξε στους υπαλλήλους του ότι παρακολουθεί τα πάντα, ακόμα και τις συζητήσεις τους στα εσωτερικά κανάλια της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι ο Elon Musk γνώριζε τι λεγόταν (π.χ. μέσω Slack) γι’ αυτόν πίσω από την πλάτη του και έδινε ιδιαίτερη σημασία στα αρνητικά σχόλια.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που απέλυσα αυτές τις ιδιοφυΐες. Το τεράστιο ταλέντο τους αναμφίβολα θα είναι πολύ χρήσιμο αλλού”, έγραψε ο Musk στο Twitter την Τρίτη το μεσημέρι.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk στο προσωπικό του Twitter: Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία

Σύμφωνα με το Platformer, διάφοροι υπάλληλοι του Twitter που άσκησαν κριτική στο νέο τους αφεντικό, Elon Musk, στα εσωτερικά κανάλια Slack της εταιρείας, απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος, αλλά φαίνεται ότι πρόκειται για περίπου 20 άτομα, αναφέρει το Platformer. Ορισμένοι υπάλληλοι έλαβαν email που τους έλεγε ότι απολύθηκαν μέσα στη νύχτα.

Twitter: Ο Elon Musk απολύει υπαλλήλους που του ασκούν κριτική

Την Τρίτη, ο Nick Magnet, ένας πρώην μηχανικός λογισμικού της εταιρείας και υπεύθυνος του Tweet Service, δημοσίευσε ένα screenshot από ένα email που έλαβε από το τμήμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι η απασχόλησή σας τερματίζεται άμεσα,” ανέφερε το email. “Η πρόσφατη συμπεριφορά σας παραβίασε την πολιτική της εταιρείας”.

Δείτε επίσης: Τα νέα accounts δεν θα μπορούν να αποκτήσουν το Twitter Blue

Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ο Morgan εργαζόταν στο Twitter για περισσότερα από 11 χρόνια. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter ότι η απόλυση μπορεί να έγινε επειδή “δεν έδειξε 100% πίστη στο slack και πρόσθεσε ότι πολλοί άλλοι πρώην συνάδελφοί του έχουν περάσει παρόμοιες εμπειρίες.

Η Sasha Solomon, μηχανικός λογισμικού και συν-επικεφαλής του Core API platform team, δήλωσε ότι απολύθηκε επίσης για “shitposting“.

lol μόλις απολύθηκα για shitposting. το είπα πριν και θα το ξαναπώ. φίλησε τον κ*** μου, elon” έγραψε η Solomon.

Ο @nickrw, ένας μηχανικός που δούλευε στο Twitter και ο Jesse Feinman, ανώτερος software engineer, είπαν ότι απολύθηκαν για τον ίδιο λόγο (αρνητικά σχόλια για τον Elon Musk στο Slack).

Την Τρίτη, ο @nickrw απολύθηκε αφού προηγουμένως είχε επικρίνει δημόσια τον Musk. Μόλις μία ημέρα πριν, τη Δευτέρα, ο @nickrw βγήκε ξανά στην πλατφόρμα για να εκφράσει τη γνώμη του, αυτή τη φορά απευθυνόμενος στον Musk σχετικά με τα microservices.

Δείτε επίσης: Mastodon: Ραγδαία αύξηση χρηστών λόγω αγοράς του Twitter από Elon Musk

Αυτό συμβαίνει όταν απολύεις όλους όσους θα μπορούσαν να σου δώσουν συμβουλές που, υποθετικά, θα σε εμπόδιζαν από το να ντροπιάζεσαι δημόσια“, είπε ο @nickrw.

Elon Musk Twitter
Twitter: Ο Elon Musk απολύει υπαλλήλους που του ασκούν κριτική

Τη Δευτέρα, ο ιδιοκτήτης του Twitter απέλυσε και τον μηχανικό λογισμικού Eric Frohnhoefer μέσω tweet. Αυτό συνέβη ενώ ο Frohnhoefer ήταν στην εταιρεία για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Ο Musk παραδέχτηκε ότι απέλυσε τον μηχανικό που προσπάθησε να τον διορθώσει δημόσια στο Twitter.

Ο Musk βρίσκεται στο τιμόνι του Twitter από τα τέλη Οκτωβρίου και έχει ήδη απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να φέρει αλλαγές στην εταιρεία. Όλη αυτή η κατάσταση έχει φέρει χάος στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αφού ο Elon Musk απολύει τώρα και υπαλλήλους του Twitter που μιλούν αρνητικά γι’ αυτόν ή τολμούν να του ασκήσουν κριτική.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS