ΑρχικήinetΑναφορά: Η Amazon θα απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους

Αναφορά: Η Amazon θα απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους

Η Amazon σχεδιάζει να απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους σε εταιρικούς και τεχνολογικούς ρόλους, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με διάφορες αναφορές (The New York Times, The Wall Street Journal).

Amazon απολύσεις υπαλλήλων

Οι περικοπές θα είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τα τμήματα που ασχολούνται με την οργάνωση συσκευών της Amazon, τη λιανική πώληση και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτά πάντα σύμφωνα με τις αναφορές. Οι απολύσεις θα επηρεάσουν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Amazon και το 3% των εταιρικών υπαλλήλων της.

Δείτε επίσης: MK30: Η Amazon παρουσίασε το νέο της delivery drone

Αυτή η τελευταία έκθεση έρχεται να προστεθεί σε άλλες που ρίχνουν φως στις μειώσεις προσωπικού άλλων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Η Meta αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα την απόλυση 11.000 υπαλλήλων. Το Twitter, λίγες ημέρες μετά την εξαγορά του από τον Elon Musk απέλυσε σχεδόν το μισό εργατικό δυναμικό του. Τους τελευταίους μήνες, άλλες εταιρείες όπως η Snap, η Microsoft και αρκετές εταιρείες κρυπτονομισμάτων έχουν λάβει παρόμοιες αποφάσεις.

Το τελευταίο διάστημα η Amazon είχε αυξήσει πολύ το προσωπικό της. Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, η εταιρεία απασχολούσε 1,6 εκατομμύρια υπαλλήλους πλήρους και μερικής απασχόλησης, ενώ στο τέλος του 2019, είχε 798.000 υπαλλήλους. Οι New York Times ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός των επερχόμενων απολύσεων “παραμένει ρευστός” και μπορεί να αλλάξει.

Δείτε επίσης: Amazon: 1000+ ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian παραδίδουν πακέτα

Αναφορά: Η Amazon θα απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλησιάζει η εορταστική περίοδος, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την Amazon, και μια περίοδος που συνήθως αυξάνεται το προσωπικό για να ανταποκριθεί η εταιρεία στη μεγάλη ζήτηση. Ωστόσο, υπό την ηγεσία του Andy Jassy, η εταιρεία έχει μειώσει το προσωπικό της σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Andy Jassy, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος τον Ιούλιο του 2021, έχει μειώσει το κόστος για να εξοικονομήσει χρήματα, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει την επιβράδυνση των πωλήσεων και ένα αβέβαιο μέλλον λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Πριν τις αναφορές για απολύσεις, η Amazon είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να παγώσει τις προσλήψεις για εταιρικούς ρόλους στη λιανική της δραστηριότητα.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;

Πρόσφατα, η Amazon διέκοψε μερικά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας telehealth, ενός video-calling projector για παιδιά κλπ. Επίσης, έχει κλείσει πολλά τηλεφωνικά κέντρα στις ΗΠΑ και αποθήκες.

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της Amazon που ανακοινωθήκαν τον Οκτώβριο, ήταν κάτω από τις προσδοκίες και προκάλεσαν πτώση των μετοχών της κατά περισσότερο από 13%. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η χρηματιστηριακή αξία της Amazon έπεσε κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από τον Απρίλιο του 2020.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS