ΑρχικήinetAmazon: 1000+ ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian παραδίδουν πακέτα

Amazon: 1000+ ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian παραδίδουν πακέτα

Amazon Rivian

Η Amazon ανακοίνωσε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό της ότι διαθέτει ήδη πάνω από 1.000 ηλεκτρικά οχήματα διανομής που παραδίδουν πακέτα σε δεκάδες πόλεις στις ΗΠΑ. Η στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα γίνεται στα πλαίσια των προσπαθειών της εταιρείας για πράσινη ανάπτυξη. Δίπλα της σε αυτές τις προσπάθειες είναι η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Rivian η οποία προμηθεύει την Amazon με φορτηγά.

Δείτε επίσης: Η Amazon αντικαθιστά τις Cloud Cams με τις νέες συσκευές Blink Mini

Η Amazon και η Rivian ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους το 2019, όταν η Amazon υποστήριξε την startup EV με μια τεράστια επένδυση. Αυτόν τον Ιούλιο, εκατοντάδες φορτηγά της Rivian άρχισαν να χρησιμοποιούνται από την Amazon και να κυκλοφορούν σε όλη τη χώρα σε μέρη όπως η Βαλτιμόρη, το Σικάγο, το Ντάλας, το Κάνσας Σίτι, το Νάσβιλ, το Φοίνιξ, το Σαν Ντιέγκο, το Σιάτλ και το Σεντ Λούις. Τώρα, η Amazon ισχυρίζεται ότι ο στόλος των ηλεκτρικών Rivian οχημάτων της έχει ξεπεράσει τα 1.000 φορτηγά παράδοσης σε περισσότερες από 100 πόλεις των ΗΠΑ.

Η επίτευξη μηδενικών εκπομπών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αδύνατη χωρίς τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα“, δήλωσε ο επικεφαλής ανάπτυξης της Rivian, Jiten Behl, σε ανάρτηση στο blog της Amazon. “Η αύξηση της παραγωγής μας για την υποστήριξη της εξάπλωσης της Amazon σε πολλές πόλεις είναι εκπληκτική. Αυτό ωφελεί όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και τις ομάδες μας που εργάζονται επιμελώς για να βγάλουν δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα διανομής στο δρόμο. Παρακινούνται από την κοινή μας αποστολή και όλα τα εξαιρετικά σχόλια που έχουν λάβει σχετικά με την καλή λειτουργία του οχήματος και την εξαιρετική του ποιότητα“.

Δείτε επίσης: Η Amazon σταματά τις προσλήψεις λόγω ανησυχιών για την οικονομία

Amazon ηλεκτρικά φορτηγά οχήματα

Η πρόσφατη αγορά 1.000+ οχημάτων Rivian από την Amazon είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με το The Verge, η Amazon χρησιμοποιεί 30.000 φορτηγά Amazon και 20.000 trailers για τις παραδόσεις των πακέτων στους πελάτες. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, η Amazon υποστήριξε ότι σκοπεύει να αυξήσει τον στόλο EV της σε 100.000 μέχρι το 2030 και τόνισε ότι μόνο από τον Ιούλιο έχουν ήδη παραδοθεί 5 εκατομμύρια πακέτα με τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτός ο αριθμός μπορεί να ακούγεται μικρός αν λάβουμε υπόψη ότι το 2020, η Amazon παρέδωσε 4,2 δισεκατομμύρια δέματα που ισοδυναμούν με περίπου 11 εκατομμύρια πακέτα την ημέρα (σύμφωνα με το Modern Retail). Ωστόσο, για να επιτύχει κάτι καινούριο, χρειάζονται αργά και σταθερά βήματα.

Δείτε επίσης: Η Amazοn παρήγγειλε 20 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Volvo

Η υπερβολική κατανάλωση είναι η ρίζα πολλών περιβαλλοντικών ζητημάτων, και είναι κάτι που πρέπει να αποτελέσει άξονα για τις εταιρείες λιανικού εμπορίου όπως η Amazon. Γι’ αυτό το λόγο η Amazon αλλά και άλλες αντίστοιχες εταιρείες, όπως η Walmart, στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση. Νωρίτερα φέτος, η Walmart συνεργάστηκε με την Canoo —μια startup EV και αντίπαλο της Rivian— για να φέρει 4.500 από τα Lifestyle Delivery Vehicles της στον στόλο της Walmart από το 2023. Αν αυτές οι δύο εταιρείες θέλουν να κάνουν τη διαφορά, θα πρέπει να επικεντρωθούν ακόμα περισσότερο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι συνεργασίες των Walmart και Amazon με την Canoo και τη Rivian είναι καλά βήματα για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS