ΑρχικήsecurityΗ Maple Leaf Foods έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης το σαββατοκύριακο

Η Maple Leaf Foods έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης το σαββατοκύριακο

Την Κυριακή, η Maple Leaf Foods ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα ενός περιστατικού κυβερνοασφάλειας, το οποίο προκάλεσε διακοπή του συστήματος και συνακόλουθες διαταραχές της λειτουργίας της.

Maple Leaf Foods

Η Maple Leaf Foods είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός έτοιμων κρεάτων και πουλερικών στον Καναδά. Το 2021, η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από 21 εγκαταστάσεις παραγωγής που απασχολούν 14.000 άτομα και συμβόλαιο με πάνω από 700 στάβλους.

Οι χάκερ συνήθως προγραμματίζουν τις κυβερνοεπιθέσεις τους για τα Σαββατοκύριακα, όταν γνωρίζουν ότι οι υπεύθυνοι αντιμετώπισης περιστατικών θα είναι ανεπαρκώς στελεχωμένοι και είναι πιο πιθανό να κάνουν λάθη.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ ξεσκεπάζουν τον χάκερ που έκλεψε 50.000 bitcoin από το Silk Road

Παρόλο που συνέβη σε ακατάλληλη στιγμή, η καναδική εταιρεία συσκευασίας τροφίμων αναφέρει ότι η ομάδα IT της ανέλαβε άμεσα δράση για να διορθώσει την κατάσταση.

Η εταιρεία εργάζεται για την αποκατάσταση των επηρεαζόμενων συστημάτων και έχει εκτελέσει τα σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας.

Δείτε επίσης: Medibank: Αρνείται να πληρώσει λύτρα – Οι hackers πιέζουν με διαρροή δεδομένων

Η Maple Leaf Foods δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τους πελάτες και τους συνεργάτες της για να μειώσει τα προβλήματα εφοδιασμού τροφίμων στον Καναδά.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι, αν και θα υπάρξουν συνεχείς διακοπές καθώς εργάζονται για την αποκατάσταση των συστημάτων που επηρεάζονται, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις.

Επιπλέον, η εταιρεία σημείωσε ότι δεν έχει εικόνα για τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το περιστατικό αυτό και επηρεάζουν τις εταιρείες-εταίρους της.

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία phishing Robin Banks είναι και πάλι λειτουργική

Μέχρι στιγμής, δεν είχαμε δει καμία ανακοίνωση σε φόρουμ cybercrime ή σε extortion portals συμμοριών ransomware που να αναφέρουν την Maple Leaf Foods.

Η Maple Leaf Foods έχει μια μακρά ιστορία καινοτομίας. Τη δεκαετία του 1950, η εταιρεία ήταν από τις πρώτες που εισήγαγε στον Καναδά τρόφιμα ταχείας κατάψυξης. Στη δεκαετία του 1970, λάνσαρε προϊόντα της μάρκας “Easy”, τα οποία σχεδιάστηκαν για να είναι γρήγορα και εύκολα στην προετοιμασία. Τη δεκαετία του 1980, η Maple Leaf Foods έγινε η πρώτη καναδική εταιρεία που κέρδισε την πιστοποίηση ποιότητας ISO 9000.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS