ΑρχικήsecurityΟι ΗΠΑ ξεσκεπάζουν τον χάκερ που έκλεψε 50.000 bitcoin από το Silk...

Οι ΗΠΑ ξεσκεπάζουν τον χάκερ που έκλεψε 50.000 bitcoin από το Silk Road

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα την καταδίκη του James Zhong, ενός χάκερ που έκλεψε 50.000 bitcoin από την dark net αγορά “Silk Road”.

Silk Road

Δείτε επίσης: Medibank: Αρνείται να πληρώσει λύτρα – Οι hackers πιέζουν με διαρροή δεδομένων

Την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, ο Zhong δήλωσε ένοχος για εγκλήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες επειδή εκμεταλλεύτηκε ένα “ελάττωμα επεξεργασίας αναλήψεων” που του επέτρεψε να αποσύρει πολύ περισσότερα Bitcoin από όσα κατέθεσε στην αγορά dark net.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέσχεσε 51,351.9 Bitcoin, αξίας άνω των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκείνη τη στιγμή.

Ο James Zhong ήταν κάποτε μέλος του Silk Road, μιας παράνομης αγοράς dark net που λειτουργούσε μεταξύ 2011 και 2013. Πάνω από 100.000 άτομα ήταν μέλη αυτής της αγοράς.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι, τον Σεπτέμβριο του 2012, εκμεταλλεύτηκε ένα ελάττωμα στο σύστημα συναλλαγών του Silk Road για να κλέψει 50.000 bitcoin από τον ιστότοπο.

Ο Zhong κατέθεσε γρήγορα μεταξύ 200 και 2.000 bitcoin σε εννέα διαφορετικούς λογαριασμούς και στη συνέχεια απέσυρε σχεδόν αμέσως 140 bitcoin από τους ίδιους λογαριασμούς.

Εκμεταλλευόμενος ένα ελάττωμα στο σύστημα συναλλαγών της αγοράς, ο χάκερ κατάφερε να αποσύρει το escrow τους πολλές φορές.

Ο Zhong χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο για να ξεγελάσει το σύστημα και να απελευθερώσει 50.000 bitcoin. Στη συνέχεια μετέφερε τα χρήματα σε διάφορα πορτοφόλια προκειμένου να καταστήσει πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους.

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία phishing Robin Banks είναι και πάλι λειτουργική

Το 2017, μετά τη διάσπαση του Bitcoin σε Bitcoin Cash και Bitcoin SV, ο Zhong έλαβε 50.000 Bitcoin Cash. Στη συνέχεια τα μετέτρεψε σε 3.500 Bitcoin, γεγονός που ανέβασε το συνολικό ποσό των bitcoins που συνδέονταν με το Silk Road σε 53.500.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με την κατάσχεση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2021. Σύμφωνα με το ένταλμα, οι αρχές επιβολής του νόμου βρήκαν στην κατοικία του Zhong τα εξής:

  • Περίπου 50.491 Bitcoin κρυμμένα σε ένα υπόγειο χρηματοκιβώτιο στο πάτωμα, σε έναν υπολογιστή single-board που ήταν βυθισμένος κάτω από κουβέρτες σε ένα κουτί ποπ κορν μέσα σε μια ντουλάπα του μπάνιου.
  • 11.12 Bitcoin
  • $661,900 σε μετρητά
  • 25 κέρματα Casascius (φυσικό Bitcoin) αξίας 174 Bitcoin
  • Τέσσερις ράβδοι ασημιού 1 ουγγιάς
  • Τέσσερις ράβδοι ασημιού 10 ουγγιών
  • Τρεις ράβδοι χρυσού 1 ουγγιάς
  • Ένα χρυσό νόμισμα

Εκτός από τα παραπάνω, κατασχέθηκε και όλη η περιουσία του χάκερ, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων σε ακίνητα και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που δεν σχετίζονταν με την εγκληματική του δραστηριότητα.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Zhong παρέδωσε οικειοθελώς επιπλέον 825,4 Bitcoins στις αρχές και τον Μάιο του 2022, παρέδωσε άλλα 35,5 Bitcoin.

Δείτε επίσης: FBI: Οι επιθέσεις DDoS από χακτιβιστές είχαν ελάχιστες επιπτώσεις σε κρίσιμους οργανισμούς

Η ανώτατη ποινή του Zhong για wire fraud είναι 20 χρόνια φυλάκισης και η ακρόασή του έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS