ΑρχικήinetΚαναδάς: Έρχεται το τέλος για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Καναδάς: Έρχεται το τέλος για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Καναδάς: Πλησιάζει το τέλος για τα επιβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο Καναδάς, όπως και πολλές άλλες χώρες και κράτη, σχεδιάζει να απαγορεύσει τα επιβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035. Ο Καναδάς έχει ήδη περιγράψει ένα σχέδιο μείωσης εκπομπών ρύπων, στα πλαίσια του οποίου απαιτούνται σημαντικές αλλαγές. Η χώρα θέλει τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα που θα πωλούνται, να είναι μοντέλα μηδενικών εκπομπών μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η κυβέρνηση θα αυξήσει σταδιακά την πίεση στις αυτοκινητοβιομηχανίες, απαιτώντας «τουλάχιστον» 20% πωλήσεις αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών έως το 2026 και 60% έως το 2030.

Δείτε επίσης: Sony και Honda θα φτιάξουν ηλεκτρικά οχήματα μαζί

Καναδάς αυτοκίνητα
Καναδάς: Έρχεται το τέλος για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Όσον αφορά στα οχήματα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς (εργασία), τα σχέδια είναι πιο χαλαρά. Η κυβέρνηση του Καναδά θέλει το 35% των συνολικών πωλήσεων μεσαίων και βαρέων οχημάτων να είναι μηδενικών εκπομπών έως το 2035.

Δείτε επίσης: Nissan: Επενδύσεις για την παραγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Mississippi

Η χώρα προσφέρει επίσης 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια CAD (περίπου 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για να επεκτείνει τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Ο Καναδάς έχει ήδη ένα πρόγραμμα που προσφέρει έκπτωση έως και 5.000 $ CAD (4.010 $ ΗΠΑ) για EV και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα (με βάση κάποιες προϋποθέσεις). Ορισμένες επαρχίες, όπως η British Columbia και η Nova Scotia, προσφέρουν δικά τους κίνητρα για να στρέψουν τους ανθρώπους σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές.

Καναδάς: Έρχεται το τέλος για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Το ευρύτερο σχέδιο είναι η πλήρης μείωση των ρύπων έως το 2050. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζονται πολλά κεφάλαια για τη στήριξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη συρρίκνωση των εκπομπών της βιομηχανίας πετρελαίου κλπ.

Δείτε επίσης: Η Tesla σχεδιάζει έργο Megapack στο Gigafactory του Texas

Ο Καναδάς έχει μια σχετικά μικρή αγορά αυτοκινήτων σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη χώρα έφτασαν τα 1,64 εκατομμύρια το 2021. Οι πωλήσεις στα υπόλοιπα μέρη ήταν συνολικά 15 εκατομμύρια. Ωστόσο, η απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μπορούσε να παρακινήσει περαιτέρω τις εταιρείες αυτοκινήτων να δημιουργήσουν περισσότερα EV.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS