ΑρχικήinetΗ Walmart επεκτείνει την υπηρεσία παράδοσης προϊόντων με drones

Η Walmart επεκτείνει την υπηρεσία παράδοσης προϊόντων με drones

Walmart drones delivery

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, η Walmart δοκιμάζει ένα πρόγραμμα παράδοσης προϊόντων με drones (delivery program) σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Τώρα η αμερικανική εταιρεία λέει ότι είναι έτοιμη να επεκτείνει αυτήν τη δυνατότητα και σε άλλα μέρη. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του έτους, η Walmart σχεδιάζει να προσθέσει 34 τοποθεσίες στο υπάρχον δίκτυο DroneUp. Με τη νέα αυτή επέκταση, περίπου 4 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Αριζόνα, το Αρκάνσας, τη Φλόριντα, το Τέξας, τη Γιούτα και τη Βιρτζίνια θα έχουν πρόσβαση σε παραδόσεις μέσω drones. Με χρέωση αποστολής περίπου 4 $, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα μπορούν να παραγγείλουν διάφορα είδη παντοπωλείου και οικιακά είδη, βάρους 4,5 κιλών περίπου (συνολικά). Σύμφωνα με τη Walmart, τα πακέτα θα παραδίδονται μέσα σε 30 λεπτά.

Δείτε επίσης: Drones: Μάθετε τα πάντα προτού πιλοτάρετε το gadget του μέλλοντος!

Οι παραδόσεις γίνονται μέσω drones που λειτουργoύν από την εταιρεία DroneUp, η οποία έχει συνεργασία με τη Walmart. Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της Walmart λαμβάνουν την παραγγελία, τη συσκευάζουν σε ένα κουτί και έπειτα ασφαλίζουν το κουτί σε drones. Στη συνέχεια, ένας πιλότος πετά το drone προς την τοποθεσία του πελάτη.

Μεταξύ 8:00 π.μ. και 8:00 μ.μ., οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν ό,τι θέλουν ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες επιλέξιμα είδη.

Walmart drones παράδοση

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει την ικανότητα να παραδίδει 1 εκατομμύριο πακέτα ετησίως μέσω drones.

Δείτε επίσης: Η Ρωσία χρησιμοποιεί ισχυρό όπλο λέιζερ που καταστρέφει δορυφόρους και drones

Μετά την ολοκλήρωση εκατοντάδων παραδόσεων μέσα σε λίγους μήνες στους υπάρχοντες κόμβους DroneUp, είδαμε από πρώτο χέρι πώς τα drones μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες μια πρακτική λύση για την απόκτηση ορισμένων αντικειμένων γρήγορα. Το πιο σημαντικό, έχουμε δει μια θετική ανταπόκριση από τους πελάτες μας που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία. Στην πραγματικότητα, ενώ αρχικά πιστεύαμε ότι οι πελάτες θα χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία για είδη έκτακτης ανάγκης, διαπιστώσαμε ότι τη χρησιμοποιούν σαν μια γρήγορη λύση ακόμα και για ένα εβδομαδιαίο γεύμα“, αναφέρει η Walmart σχετικά με τις παραδόσεις που έχουν γίνει ήδη με τα drones.

Με αυτήν την προγραμματισμένη επέκταση, η Walmart θα μπορούσε να αναλάβει την ηγεσία όσον αφορά στην υπηρεσία delivery με drones στις ΗΠΑ. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ενώ εταιρείες όπως η FedEx και η UPS εξετάζουν τα drones, αυτή τη στιγμή βρίσκονται περισσότερο στο στάδιο του πειραματισμού. Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, λειτουργεί μια υπηρεσία παράδοσης μέσω drone στο Τέξας και τη Βιρτζίνια, και έχει παραδώσει εκατοντάδες χιλιάδες πακέτα σε όλο τον κόσμο, αλλά προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω σχέδια επέκτασης.

Δείτε επίσης: Μπορούν οι χάκερ να πάρουν τον έλεγχο ενός DJI drone;

Φυσικά, υπάρχει και η Amazon, η οποία εργάζεται για την υπηρεσία παράδοσης με drone εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν και πότε θα ξεκινήσει να προσφέρει την υπηρεσία στους πελάτες.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS